Miért vertek gyerekként?
Biztos volt hogy megérdemeltem, de nem olyan rendszerességgel. Az emlékeim nagy része csak a szorongás ami attól volt hogy mikor kiabálnak vagy vernek meg, hogy vajon most miért fogok kapni. Vagy pedig egy jo pár megalázó helyzet ezek miatt.
De a jó emlékeim a nagymamámhoz köthetőek leginkább.
Hogy lehet feldolgozni?
Miért verik a szülők a gyermeket?
Tényleg "öröklődhet" ?!
Hány évesek a szüleid? Az ő fiatalkorukban valószínűleg "elfogadottabb" volt a testi fenyítés, mint ma. Persze nem mintha ez mentség lenne, csak egyfajta magyarázat.
Ha nem tudod feldolgozni, akkor érdemes szakember segítségét kérni. Már csak azért is, mert tényleg előfordulhat, hogy ugyanazokat a mintákat adja tovább a fiatal szülő, amiket az ő szülei alkalmaztak, még akkor is, ha elhatározta magában, hogy másképp fogja csinálni.
Mi is kaptunk néha pofont, verést. Tényleg csak néha, nem rendszeresen (a lelki terror sokkal több volt, az sem jobb). De a tesóm pl. elhatározta, hogy az ő gyerekei egy pofont sem fognak kapni. Nem így lett.
Szóval tényleg beszélj szakemberrel, ha ennyire fájdalmas emlék, és pláne ha tartasz attól hogy továbbadod.
Mert nem tudják másképp kezelni a felgyülemlett feszültséget.
Egy gyerek rengeteg idegeskedéssel jár, és sokan ahelyett, hogy kimennének az erkélyre, inkább rajta vezetik le a feszkót.
Ez van, amit tehetsz, hogy megszakítod velük a kapcsolatot, miután elköltöztél és ha lesz gyereked
1. nem engeded oda őt
2. nem vered
Engem apám vert, aminek nagyon egyszerű az oka: ő egy agresszív, buta pszichopata, aki mindig a gyengébbeken vezette le a feszültséget: állatokon, gyerekeken, nőkön. Alkoholista is, mintát is hozott otthonról és én még hozzáadnám ehhez a patriarchális társadalom által belénevelet 'teremtés koronája komplexust'. Tökéletesnek, atyaúristennek hiszi magát, pedig csak egy buta, alkoholista, lusta, primitív f.sz.
Hatalmas és nagyon törékeny egója van, ennek eredménye, hogy a legkisebb olyan dologtól elborul az agya, ami az ő képzeletbeli tökéletességét cáfolja/megingatja. Ami - lévén, hogy ő csak egy buta, alkoholista, lusta, primitív f.sz - nagyon gyakran előfordul. Felelősséget soha semmiért nem vállal, ha valami rossz dolog történik, azért mindig valaki más a hibás, ő soha semmiért, még akkor sem, ha a napnál is világosabb, hogy ő b.szta el a dolgot.
Piszlicsáré sz.rok miatt vert meg, amik igazából csak kifogások voltak arra, hogy miért üt. Ilyenkor valójában csak dühöngeni és abuzálni akart valakit, hogy levezesse a feszültségét és érezhesse, hogy hatalma van valaki/valami felett. Egy igazságos világban már 30 éve börtönben rohadna és ott is döglene meg.
Anyám azért vert, mert nem voltam színjeles az alapiskolában (ami persze felső tagozaton már teljesen lehetetlen volt, mert csak az a protekciós sportoló f@szgyerek lehetett színjeles, kinek az anyja iskolaügyi hivatalnok volt), az apám meg azért, mert anyám rám idegelte és/vagy nem voltam elég fanatikus istenhívő.
A 30 éveim elejére anyám "támogatói" derékbatörték az értelmiségi karrieremet. Szerencsére nyílt ateistaként némi bosszút állhattam a konzerv őseimen és xart se érő jellemű rokonaimon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!