Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vertek gyerekként?

Miért vertek gyerekként?

Figyelt kérdés

Biztos volt hogy megérdemeltem, de nem olyan rendszerességgel. Az emlékeim nagy része csak a szorongás ami attól volt hogy mikor kiabálnak vagy vernek meg, hogy vajon most miért fogok kapni. Vagy pedig egy jo pár megalázó helyzet ezek miatt.

De a jó emlékeim a nagymamámhoz köthetőek leginkább.

Hogy lehet feldolgozni?

Miért verik a szülők a gyermeket?

Tényleg "öröklődhet" ?!

2023. márc. 3. 10:21
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
93%
Engem nem vertek szerencsére. Akit ez traumatizált, annak valami traumafeldolgozó terápiával lehet próbálkoznia. Asszem több ilyen van, egyik az EMDR. Az erről szóló könyv: Shapiro: Győzd le a múltad!
2023. márc. 3. 12:12
 12/36 anonim ***** válasza:
88%

1. Őket is verték és úgy tudják, hogy ez a nevelés normális része.

2. Nem férnek hozzá más indulatkezelési technikához. Ilyeneket mindnyájunknak érdemes tanulni. Tudni jól kezelni a stresszt, indulatokat...

2023. márc. 3. 12:14
 13/36 anonim ***** válasza:
74%
Én is kaptam kiskoromban, amíg elnem kezdtem edzeni mint állat, aztán most már ha rosszul néznének rám anyámék belesallerezném őket a földbe, próbálják meg
2023. márc. 3. 13:59
 14/36 anonim ***** válasza:
87%
Egyik gyermekkori barátom is , egy idő után leütötte az apját, amikor az részegen neki esett, illetve az anyukáját akarta bántani.
2023. márc. 3. 14:03
 15/36 anonim ***** válasza:
90%

Nálam a kérdés inkább az, miért nem? Mert tulajdonképp mindenért. Nem az "agyonverős" verés volt, de úgy csattantak a pofonok, hogy egy görcs voltam egész gyerekkoromban és "talán" még ma is van belőle. Meg az állandó visítozás, hogy majd megtanulod, mit engedhetsz meg magadnak. Akkora bűneim voltak, hogy futni mertem fehér harisnyában, mit képzelek, hogy fog az kinézni ha elesek benne. A tipikus, mit mond az akármilyen néni ha ezt meglátja. Ráadásul öten csaptak meg bármikor, mindenki nagyobb volt nálam. Nagyszülők, szülők, nagyobb testvér. Ha a tesóm ütött (ő rendesen, nem csak egy pofon) és anyám meglátta, hogy próbálom visszaadni, na akkor kaptam csak igazán. Mit képzelek, egy lánygyerek így nem viselkedhet. Folyamatosan az "ezt a szégyent, ezt a szégyent" hallgattam. Hármassal (ritkán volt) alig mertem hazamenni. Elmagyarázni semmit, üvölteni, hogy azért jársz iskolába, hogy megtanuld, azt igen.

Viszont, egyáltalán nem lettem ilyen. Felnőtt két gyerekem van, már mondhatom, hogy olyan anyjuk voltam (vagyok) amilyenre én vágytam volna. Megértős és elmagyarázós. (Nálam a magyarázat annyi volt: azért mert én azt mondtam!) Szerencsém is volt, a viszonyunkat nézve passzoltunk egymáshoz.

Viszont én egy "bohóc" vagyok a négy fal között. Elmúltam 50, de alig várom, hogy jó puha legyen a fű, mai napig meghempergőzök benn. Sőt, két éve vettem magamnak(!) egy trambulint. Ugrándozok, táncolok, arra az egyre vigyázok, hogy nagy közönségem ne legyen.

Szóval, a mintát továbbadni nem kötelező, a szorongós, félős részét leküzdeni viszont kemény meló.

2023. márc. 3. 15:55
 16/36 anonim ***** válasza:
86%
15# reményt adó, hogy ezt leírtad, köszi!
2023. márc. 3. 16:02
 17/36 anonim ***** válasza:
81%
16, utólag láttam, milyen hosszú lett, gondoltam is, hogy írjam-e, hogy bocsi.:) Az a gond, hogy én már többször keveredtem vitába, mert állítólag ez úgy belénk ivódik, hogy majdhogynem törvényszerű az ismétlés. Hát belém meg az ivódott, hogy már kicsi koromban is azon gondolkodtam, hogyan lehet bántani egy kisgyereket. (Aki ugye én voltam.) Nagyon tudtam sajnálgatni magamat, persze mondani senkinek nem mertem. És azóta is megmaradt, hogy kisebbet, gyengébbet segítünk, de semmiképp nem bántunk. Ránézel az ártatlan szemű kis gyerekedre, és nem is bírod bántani. Menni fog!
2023. márc. 3. 16:09
 18/36 anonim ***** válasza:
80%

Mert egy szülő volt velem végig, mindenféle mentális, és anyagi segítség bélkül.

Ő élte volna a saját életét és a hobbijait és igyekezett emellett jó szülő lenni. Nem mindig sikerült.

2023. márc. 3. 16:37
 19/36 anonim ***** válasza:
68%
Békét akarsz készülj a háborúra.
2023. márc. 3. 17:41
 20/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

15 énn is hasonló vagyok. Piknikezni járok, vettem egy felfújható medencét és lubickolok, romantikus stílusúan öltözködök mint egy álmodozó, a a hosszú szoknyákkal puha felsőkkel sálakkal. Festek, irodalommal foglalkozom (nagymamám is szerette) ❤️

Szeretem a szüleimet, felnőttként jó a kapcsolatunk, miután kiléptem a tini korból utána változott valami, azóta elvagyunk. Azelőtt majdnem hogy pokol...

2023. márc. 3. 20:37
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!