Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnál, ha a gyereked...

Hogy reagálnál, ha a gyereked olyan párt választana, aki nem hozzá illik?

Figyelt kérdés
Nem akarom megbántani a lányomat, de nevetségesnek érzem a jelenlegi kapcsolatát. Ő viszont komolyan tervez vele, építkezésről, esküvőről beszélnek már, meg gyerekekről. Én meg rosszul vagyok a pasitól.
2023. febr. 26. 14:22
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
88%

Ki szerint nem illenek össze? Szerinted? Mert az édeskevés. Semmi közöd a felnőtt lányod kapcsolatához.

Az, hogy te milyennek érzed a kapcsolatát szintén nem jelent sok mindent.

A lányod boldogságát kéne szem előtt tartanod.

2023. febr. 26. 14:26
 2/24 anonim ***** válasza:
87%

Nem te vagy vele együtt, hanem a lányod.

Érett, felnőtt módjára viselkednék és nem szólnék bele a kapcsolatukba.

2023. febr. 26. 14:27
 3/24 anonim ***** válasza:
83%

Mi a bajod a pasival?

1

Azért van az a helyzet, ahol ez nem igaz vagy nem ilyen egyszerű, mert pl. a lány belekerült egy manipulatív/bántalmazó kapcsolatba és egyedül nem tud/mer kilépni. De bízzunk benne, hogy itt nem ilyesmiről van szó, csak anyuka szerint "jobbat" érdemel a lánya.

2023. febr. 26. 14:32
 4/24 anonim ***** válasza:
93%
Nem neked kell szeretni, hanem a lanyodnak. Úgyhogy inkább 🤐
2023. febr. 26. 14:32
 5/24 A kérdező kommentje:

Persze, nem is beleszólni szeretnék, de egyszerűen rossz rájuk nézni, együtt látni őket...

Idősebb a pasi nála, konkrétan köztem és közte van 2 év az ő javára. Nem vagyok a korkülönbség ellen, de itt nem 5-10 évről van szó, hanem egy közel 50 éves férfi van együtt az egyetemista lányommal. Nem azt látom, ha rájuk nézek, hogy milyen jó nekik, és hogy boldog szerelmesek, hanem azt, hogy egy olyan férfi van az oldalán, akinek máshol kéne az életben tartania már.

A lányom gyönyörű volt már kislánynak, kamasznak is. Most is az. A pasi meg egy pocakos, borostás férfi, olyanok együtt, mintha a lányomnak az apja lenne. Sokkal jobbat találhatna nála. És mikor ilyeneket mond, hogy ő a diploma után már gyereket akar, rosszul vagyok. Mert ha egy férfi 50 évig nem állapodott meg, valószínűleg nem is fog már. Maximum ideig-óráig, aztán a lányom 30 sem lesz, ott lesz egy-két gyerekkel, egyedülállóként és akkor oldja meg az életet...

2023. febr. 26. 14:37
 6/24 anonim ***** válasza:
59%

1 vagyok.

3. Nyilván, de akkor ezt említette volna a kérdező.

Mondjuk ismerek olyat is, aki mindig visszament a pasihoz, hiába bántotta többször is.. na az ilyeneken szintén nem lehet segíteni, amíg magától rá nem eszmél, hogy lehetne jobb is/nem ez a normális stb.

Viszont valószínűleg ilyenről ebben az esetben szó sincsen. Itt inkább (ahogy elnézem) tényleg az a helyzet, hogy anyuka szerint jobbat érdemel a lánya.

2023. febr. 26. 14:40
 7/24 A kérdező kommentje:

Bántalmazásról szó nincs, nem ilyesmiről van szó.

Sőt, a lányom azt mondja, hogy nagyon jól bánik vele, a tenyerén hordozza és ő még sosem volt ennyire szerelmes egyik barátjába sem...

2023. febr. 26. 14:41
 8/24 anonim ***** válasza:
31%
Igazad van, szólj bele. A szüleim is jót akartak nekem és nem szóltak bele a pár választásba. Épp ahogy írod, 30 évesen 2 gyerekkel maradtam egyedül. Nálunk nem a kor különbség volt a probléma, hanem eltérő eletcelok, nekem is diplomám van, ő gyári munkás, nem érdekelt sosem, viszont az, hogy fejlődni sem volt kepes az már sok volt, kiszerettem belőle. A gyerekek miatt maradtam vele meg, ő lelépett egy hozza való buta nővel.
2023. febr. 26. 14:42
 9/24 anonim ***** válasza:
84%
Jó eséllyel rá un a lányod pár év múlva. Szóval nem kell ennyire paràznod. Addigra a nemi vágya is leülepszik a vén kujon iránt, főleg ha impotenssé válik az öreg.
2023. febr. 26. 14:43
 10/24 anonim ***** válasza:
54%

EZ most komoly? Teljesen megértelek, hogy nem tetszik, hogy a szép lányod egy náladnál idősebb potrohos bácsival akarja összekötni az életét.

Mióta ismerik egymást? Ezek szerint még tanul. (Undorító, mikor egy vén 50-es diáklányokra hajt). Imádkozz, hogy a lányod hamar elfelejtse ezt az őrültséget és találjon egy hozzá illő fiút az egyetemen.

Viszont ne fenyegesd meg hasonlók, mert akkor előjön a "csakazértisúgyteszek" dolog, inkább biztosítsd róla, hogy bármi is történik ebben a kapcsolatban, akkor mellette fogsz állni, nem pedig az "Én megmondtam előre!" szöveggel jössz.

2023. febr. 26. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!