Első gyermeknél a feleség vagy a férj családjából illik keresztszülőt választani?
Én is így gondolkodtam. Csak érdekelt volna, hogy van-e erre valami szokás.
Köszi a választ.
Nekem ennél a döntésnél fontosabb volt, hogy a gyerekemnek megfeleljen, minthogy a szokásoknak! Így amit én fontosnak tartottam a keresztszülők esetében, az több tekintetben nem valósult meg például a testvéreméknél, más közeli rokonom pedig nincs. Egy baráti házaspárt választottam, ők elvállalták, a testvérem pedig örült neki, hogy találtam olyat, amilyet szeretnék, eszébe sem jutott megsértődni :) (Mondjuk én sem leszek az ő fiának a keresztanyja és én sem érzem magam megbántva ezért. Szeretem az unokaöcsémet és én is azt akarom, ami neki a legjobb, olyan keresztszülőket kívánok neki, amilyeneket én találtam a fiamnak.)
Szóval nálunk a gyerekek érdekeit néztük (tudom, hogy nem részleteztem az indokaimat, de mielőtt valaki ezt gondolná: NEM az anyagi okok döntöttek, sőt, köze sincs hozzá), a fiam szempontja fontosabb szerintem, mint bármilyen szokás.
Ne értsetek félre,én is a legjobbat akarom! Egyszerűen csak érdekelt volna.
Azért köszi mindenkinek!
Nem az illendőség a fontos, mivel a keresztszülőnek szülőhelyettesítő felelőssége van a gyerek 18 éves koráig.
Inkább körbekérdeznék: ki vállalja ezt a felelősséget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!