Mit tehetnék a túlféltő szülőkkel szemben?
Sziasztok!
Már 17 éves vagyok, de a szüleim még mindig olyan korlátokat állítanak elém sok dologban, mint 6-7 évvel ezelőtt lennénk.
Természetesen megértem, hogy vannak korlátok. Örülök, hogy nem vagyok olyanok, mint a legtöbb korombeli, nem iszom le magamat minden hétvégén (sőt sosem ittam még), vagy nem járok el a helyi bulikba.
A barátaimmal sem megyek el sehova. (Gondoljatok is vásárlás, kávézás…) Az ő hozzáállásuk, hogy hétköznapokon iskola után ,,haza tanulni”.
Néhány hét múlva beterveztek egy programot a barátnőim. 4 lány és 2 fiú (jól összeszokott társaság) menne el egy pénteki délutánon a közeli városba. Muszáj elmennem. A többiek is szeretnék, illetve rám is rám férne egy kis kikapcs. Természetesen erről a szüleim erről hallani sem szeretnének.
Szerintük nagyon fiatal vagyok ahhoz, hogy ,,egyedül” utazzak, vagy legyek egy másik városban.
Néha már komolyan frászt kapok attól, hogy semmit sem akarnak megengedni. Pedig szerintem nem azt kérem tőlük, hogy Pestes tölthessem az éjszakát a legnagyobb bulikban… csak egy egy napos kis kikapcsolódást, kilencre itthon is lennék.
Mindig is sok mindent elmondtam feléjük, viszont lassacskán már-már ez megcsappan, mivel úgy érzem, hogy nem bíznak bennem, így már én sem tudok.
Kedves utolsó!
Nagyon sok kommunikáció, egyeztetés után végül belementek.
Őszintén, azt már nem mertem elmondani, hogy a fiú viszonylag friss jogsis haverjaival kocsikáztunk egy kicsit a városban, mivel biztos nem engednének máskor még a házból se ki :D
Nem gondolnám, hogy a szüleim rossz emberek lennének, csak van egy testvérem, aki negatív utakat járt, engem ettől akarnak védeni. :)
#21: "aki negatív utakat járt, engem ettől akarnak védeni"
Mit csinált?
A szüleid helyzete érzelmileg érthető, de ennek 3-féle kimenete lehetséges:
1. A széltől is óvás miatt "életképtelen" gyerek.
2. A szülei elől a dolgait elrejtő gyerek.
3. A szüleitől érzelmileg eltávolodó, és a kiszabadulás után "rosszba keveredő" vagy azt nem, de a szüleit leszaró gyerek.
Igazából egy haszna lehet a helyzetnek, hogy megtanulsz érvelni, és a másik fejével gondolkodni. Ez mondjuk hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!