Van itt olyan akinek szintén gondot okoz a szülőktől való függetlenedés? Többi lent
Miért nem veszik észre? :) Na, azért neked is vannak elvárásaid feléjük, látod: azt várod, hogy kitalálják a gondolataidat. :) Kommunikálj! Mondd el egyértelműen, amit tudniuk kell!
"a kamaszkort már rég nem én, hanem ők folytatják? Vagy talán én is?"
Amíg azt keresed, hogy nekik hogyan felelj meg, meg amíg azt várod, hogy maguktól jöjjenek rá, hogy mit szeretnél (mint amikor még kisbaba voltál és nem tudtál beszélni), addig bizony te is. De valahol természetes is ez, a felnőtté válás nem megy egyik napról a másikra. :)
Magaddal is legyél türelmes, de velük is. Ha velük sikerül megtanulni a helyes kommunikációt, az minden további emberi kapcsolatodra is nagyon jó hatással lesz, beleértve párkapcsolatot, munkakapcsolatokat is, meg mindenfélét.
Megpróbálhatod azt is, hogy bizonyos dolgokat feltételekhez kötsz, és az lesz az egyik feltétel, hogy hallgassanak végig. :)
Nem tudom, de ne add fel! Minden jelenlegi és jövőbeli érintettnek is az lesz a legjobb, ha egyre jobb lesz köztetek a kapcsolat.
Megértelek, dettó ez van nálam is és elég jó válaszokat kaptál, én is hasznosítok belőle.
Sajnos engem is rögtön letromfolnak, ha olyanba kezdek amivel nem értenek egyet, de tudom hogy azért, mert már felnőttnek néznek és többet várnak el tőlem. Lehet ha én is jobban kommunikálnék és elmondanám, hogy szeretném ha bensőségesebb és megértőbb kapcsolatunk lenne megértenek és rajta lennének az ügyön, sajnos az önálló döntéseid neked kell meghoznod és végrehajtanod, van amiben nem tudnak részt venni, pláne ha nem is tudják miben kéne és hogyan. :)
24
Sajnos pont az a baj, hogy abban is részt vesznek amiben nem kellene, vagy legalábbis úgy ahogyan nem kellene.
"abban is részt vesznek amiben nem kellene, vagy legalábbis úgy ahogyan nem kellene"
De csak amíg hagyod...
Egyáltalán nem vagy elkésve.
De ha el lennél is késve az átlaghoz képest: mi ez a gyerekes gondolkodás, hogy az érdekel, mi van az átlaggal? Te nem az átlag vagy, hanem te. Nem kell, hogy úgy történjenek veled is a dolgok, mint az átlaggal. Az átlag tudod, hogy hány százalék, hogy el fog válni? Erre gyúrsz? Ne már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!