Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan akinek szintén...

Van itt olyan akinek szintén gondot okoz a szülőktől való függetlenedés? Többi lent

Figyelt kérdés
Az én szüleim folyton azt szeretnék ha önálló lennék, de közben mindenben megmondják, hogy hogyan csináljam és hogyan ne. Persze, úgy sosem jó ahogy én akarom vagy elképzelem. Van itt más is aki ezzel a problémával küzd? 22/f

2023. febr. 16. 17:02
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
41%

Kb. mindenki a te korodban. :)

Meg kell tanulni kommunikálni velük. Úgy, hogy azt érezzék (és valóban úgy is legyen, másképp nem lesz hiteles!), hogy nem leszarod a véleményüket, hanem nagyon is odafigyelsz rá, komolyan meggondolod - ugyanakkor a saját döntéseid mentén haladsz.

2023. febr. 16. 17:12
 2/36 A kérdező kommentje:
Én nem sz*rnám le, ők sz*rják le az enyémet magasról!
2023. febr. 16. 17:15
 3/36 anonim ***** válasza:
90%
És akkor mi van? Felnőtt ember vagy. Ne attól függjön, hogy miben hogyan döntesz, hogy mások hogy állnak hozzá a döntéseidhez.
2023. febr. 16. 17:26
 4/36 anonim ***** válasza:
19%
3as, gondolom otthon lakik...
2023. febr. 16. 17:39
 5/36 anonim ***** válasza:
91%
És? Ha ő maga felnőttként tekint saját magára, akkor meghozhatja a saját döntéseit, bármit gondolnak is a szülei. És ez teljesen független attól, hogy hol lakik. Az is a saját döntése, hogy meddig lakik még otthon.
2023. febr. 16. 17:48
 6/36 A kérdező kommentje:

4

Így van. Sztem a hármas sem mondaná ezt, ha minden egyese döntéséért, amiért kicsit jobban harcol, azt kapná hogy egy önfejű, makacs, élhetetlen ostoba, hálátlan kölyök aki sosem hallgat a szüleire

2023. febr. 16. 17:50
 7/36 anonim ***** válasza:
17%

Akkor most válaszolj úgy, ahogy felnőtt férfihez illik:

"ha minden egyese döntéséért"

Valóban "minden" döntésedért, vagy csak elég sok döntésedért?

"önfejű, makacs, élhetetlen ostoba, hálátlan kölyök aki sosem hallgat a szüleire"

Egyikben sincs egy szikra igazság sem?

És a fő kérdés:

Miért laksz még mindig otthon?

Akár még ma összecuccolhatsz. Senki sem tilthatja meg, felnőtt ember vagy, ott töltöd a ma éjszakát is meg a többit is, ahol te magad akarod.

2023. febr. 16. 17:55
 8/36 A kérdező kommentje:
Az első kérdésre: igen, mindenben, amiben nem egyezik a véleményünk, ezt kapom. A másodikra: nem gondolnám hogy csak azért mert van saját véleményem és megoldásom, ilyen lennék. Tisztában vagyok ezekkel a fogalmakkal, nyilván makacsul ragaszkodom a saját véleményemhez, ahogy ők is az övékhez. Az utolsó kérdésre: mégis hová mennék?
2023. febr. 16. 17:58
 9/36 anonim ***** válasza:
26%

"mégis hová mennék?"

Koleszba, munkásszállóra, nagybácsihoz, barátokhoz, a híd alá, stb. Van választék. Ilyen a felnőtt élet. De az is egy felelős felnőtt döntés lehet, hogy otthon maradsz - csak tudjál róla, hogy az ugyanúgy a saját választásod ma este is, holnap is meg mindig, mint bármelyik másik. Ha így döntesz, nyilván azért lesz, mert még mindig az a legjobb. Akkor meg mi a gond? :)

2023. febr. 16. 18:04
 10/36 A kérdező kommentje:
Igazad van :-) köszönöm!
2023. febr. 16. 18:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!