Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire lehetetlen a szülők...

Mennyire lehetetlen a szülők elől eltitkolni azt, hogy valaki pár tárgyából bukott egyetemen?

Figyelt kérdés

Igazából engem a saját helyzetem (pár bukás) ihletett félig-meddig, de elméleti a kérdés, mivel a másik "inspiráció" az oldalon fellelhető kérdések. Ezalatt azt kell érteni, hogy amúgy a szüleim nem érdeklődnek részletekbemenően és faggatózás szinten, meg igazából nem lenne rám hatással a reakciójuk, már önellátó vagyok, nem otthon élek.

Szóval az általam ELKÉPZELT szituációban ezek adottak:

-5 éves osztatlan képzés

-a szülők tartanak el nagyobb részt

-faggatózás, mindenről (jegyek, vizsgák,stb) PONTOSAN tudni akarnak, kikövetelik ezeket az infókat

-szülők nem értenek ahhoz, hogy megtalálják a mintatervet, nem jegyzik meg a tárgyaid nevét, nem akarnak belépni a neptunba

-valanennyi (tegyük fel, hogy nem sok, de mivel elméleti a kérdés, nem fontos a szám) bukott tantárgy, amire vagy nincs ráépülő, vagy nem úgy van ráépülő, hogy biztos legyen a csúszás, ergo ezek a bukások nem jelentenek instant csúszást

Ilyen bukásokat el lehet titkolni mondjuk a képzési idő végéig? És itt nem arra gondolok, hogy morálisan helyes-e(erre nem is kérek megjegyzéseket, nem ez a kérdés), hanem arra, hogy lehetséges-e sikeresen eltitkolni.

Nyilván addig tiszta sor, hogy a bukásnál, ha rákérdeznek, hogy hogy sikerült a félév, akkor hazudni kell kezdetnek, mert nyilván nem tudja azt mondani egy eltartott személy a szüleinek anyagi következmények nélkül, hogy "semmi közöd hozzá" és társai.

2023. febr. 8. 11:26
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
100%
El lehet titkolni, és még akkor is, ha csúszik miatta... Minden attól függ hogy a szülők mennyire vannak képben, mennyire kíváncsiak, pl. Ha csak néha megkerdezik h egy egy vizsgád hogy ment, ott biztos el lehet hallgatni, ha viszont kontrollmániásak, mindent tudni akarnak, akkor nehezen..
2023. febr. 9. 10:51
 42/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha az én szüleimet nézem, akkor minden rosszindulat nélkül mondom, hogy tanulatlan prolik.

Apám szakiskolát végzett, számára a "bukás" szó alapból azt jelenti, hogy évet kell ismételned. Plusz úgy állt hozzá, hogy milyen hülye az aki megbukik, hiszen ő a szakképzőben sosem bukott meg.

Így neki nyilván nem mondtam mikor mivel hogy állok.

Hozzátenném építész 5 éves osztatlan képzésen voltam, ami az egyik legnehezebb szak. Egy egy vizsgára heteket kellett készülni, és volt olyan, hogy egyszerűen ütötték egymást a vizsga alkalmak, így választanom kellett, melyiken megyek át.

Persze ha dönteni kellett, hogy fő tárgy, vagy valami humbug akkor értelemszerűen a főtárgy volt a cél.

2023. febr. 9. 20:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!