Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire lehetetlen a szülők...

Mennyire lehetetlen a szülők elől eltitkolni azt, hogy valaki pár tárgyából bukott egyetemen?

Figyelt kérdés

Igazából engem a saját helyzetem (pár bukás) ihletett félig-meddig, de elméleti a kérdés, mivel a másik "inspiráció" az oldalon fellelhető kérdések. Ezalatt azt kell érteni, hogy amúgy a szüleim nem érdeklődnek részletekbemenően és faggatózás szinten, meg igazából nem lenne rám hatással a reakciójuk, már önellátó vagyok, nem otthon élek.

Szóval az általam ELKÉPZELT szituációban ezek adottak:

-5 éves osztatlan képzés

-a szülők tartanak el nagyobb részt

-faggatózás, mindenről (jegyek, vizsgák,stb) PONTOSAN tudni akarnak, kikövetelik ezeket az infókat

-szülők nem értenek ahhoz, hogy megtalálják a mintatervet, nem jegyzik meg a tárgyaid nevét, nem akarnak belépni a neptunba

-valanennyi (tegyük fel, hogy nem sok, de mivel elméleti a kérdés, nem fontos a szám) bukott tantárgy, amire vagy nincs ráépülő, vagy nem úgy van ráépülő, hogy biztos legyen a csúszás, ergo ezek a bukások nem jelentenek instant csúszást

Ilyen bukásokat el lehet titkolni mondjuk a képzési idő végéig? És itt nem arra gondolok, hogy morálisan helyes-e(erre nem is kérek megjegyzéseket, nem ez a kérdés), hanem arra, hogy lehetséges-e sikeresen eltitkolni.

Nyilván addig tiszta sor, hogy a bukásnál, ha rákérdeznek, hogy hogy sikerült a félév, akkor hazudni kell kezdetnek, mert nyilván nem tudja azt mondani egy eltartott személy a szüleinek anyagi következmények nélkül, hogy "semmi közöd hozzá" és társai.

2023. febr. 8. 11:26
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
30%

Nekem konkrétan bibliaismeret órám is volt egyetemen

Miért mentél oda? Ha meg már odamentél, tanuld meg.

2023. febr. 8. 15:02
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Én volt, hogy elhasaltam egy-egy vizsgán, ugye nem csak arról van szó, hogy nem tanul az ember, hanem például annyira bénák a vizsgaidőpontok, hogy nem tudod egy adott tárgy vizsgáját csak olyan időpontban írni, amikor más tárgyból vizsgázol, szóval fizikailag lehetetlen ezt megoldani. Van persze egy vizsgaalkalom, ami jó lenne, de az direktbe ismétlővizsgaként van kiírva, szóval egyszer buknod kell ahhoz, hogy jelentkezhess rá.

Én az ilyen dolgokat általában elmeséltem otthon, meg persze azt is, ha nemtanulás miatt hasaltam. De simán eltitkolhattam volna, mert anyámék azért annyira nem voltak képben.

Viszont ha úgy buktam volna, hogy abban a félévben nem sikerült volna teljesítenem a tárgyat, az szerintem feltűnt volna nekik. Azért az látszódik, ha a statisztika 3 példatárat böngészem két féléven keresztül, akkor rákérdeztek volna, hogy ez most mi? Én azért nem kizárólag a szobámban tanultam, a lakás több pontján hánytam szét a jegyzeteimet, néha bele is olvastak. (Mi ilyen olvasós család vagyunk, ha betűt látunk, akkor elolvassuk.)

2023. febr. 8. 16:05
 33/42 anonim ***** válasza:
78%

"Miért mentél oda? Ha meg már odamentél, tanuld meg."

Lol, tán nem azért mentem, hogy bibliát tanulányozzak, arra nem gondolsz? Nem tehetek róla, hogy minden fsz tárgyat beraknak, ami éppen semmiben nem kapcsolódik a szakmámhoz. És nem, nem tanultam meg, kipuskáztam így is, és mivel lófsz köze van a szakmámhoz, köszi, boldulok valahogy bibliaismeret óra nélkül is.

2023. febr. 8. 16:27
 34/42 anonim ***** válasza:
86%
Felnőtt oktatás az egyetem.Elég vicces a szülőknek beszámolni a jegyekről.Ha teljesen eltartanak az más, de akkor meg keress munkát.
2023. febr. 8. 17:07
 35/42 anonim ***** válasza:
83%

33-as, na most már írd le mi a szakmád!

Ha mondjuk közgazdász vagy, akkor abszolút megértelek.

Ha mondjuk történész vagy filozófus vagy, akkor a legkevésbé sem.

Ha pedig egyáltalán nem kapcsolódik a szakmádhoz, akkor mi lehetett az oka, hogy mégis belekerült?

Nekem is volt olyan tárgyam, ami szerintem ha nem is volt tök fölösleges, de túl volt hangsúlyozva ahhoz képest, amennyire ÉN fontosnak tartottam. De ez az én szubjektív benyomásom volt egyetemistaként. Az tény, hogy én egy szót sem hasznosítottam belőle később, de hát ki, mire szakosodik vagy mivel foglalkozik később.

2023. febr. 8. 17:55
 36/42 A kérdező kommentje:

#34 Még mindig nem rólam szól a kérdés. XD

#35 Nem tőlem kérdezted, de én is tudok válaszolni. Van egy olyan csodálatos kikötés a diplomához, hogy teljesíteni kell X félévnyi tesit, meg x kreditnyi szabadon választható tárgyat.(Meg van ahol kötelezően választhatót is kell, de azok legalább kapcsolódóak)

Nálunk pl van meghirdetve olyan tárgy szabadon választhatónak, hogy "A keresztény családi élet". Bárki felveheti (és fel is veszi, mert speciel könnyű jó jegyet szerezni belőle), de attól még nem lesz szakmailag hasznos, ha például proginfón vagy.

2023. febr. 8. 18:33
 37/42 anonim ***** válasza:
18%
Egyházi egyetemre jársz?
2023. febr. 8. 22:27
 38/42 anonim ***** válasza:
15%
Ha meg mégis kiderül sokkal angyobb vita lesz belőle.
2023. febr. 8. 23:04
 39/42 anonim ***** válasza:
22%

Ismerem ezeket a szabadon választott tárgyakat. Ezekből egyféle jegy szokott születni: ötös. Már ha nem elég az aláírás. Az ötöst általában egy beadandó munkával szoktuk elérni.

Az a válaszoló viszont korábban azt írta, hogy egyszer meghúzták belőle.

2023. febr. 9. 00:53
 40/42 anonim ***** válasza:
72%

aki azt írja egynes beszéd.

NA nekik normális szülei vannak valószínűleg

De nem mindenki ilyen szerencsés..

2023. febr. 9. 09:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!