Mennyire lehetetlen a szülők elől eltitkolni azt, hogy valaki pár tárgyából bukott egyetemen?
Igazából engem a saját helyzetem (pár bukás) ihletett félig-meddig, de elméleti a kérdés, mivel a másik "inspiráció" az oldalon fellelhető kérdések. Ezalatt azt kell érteni, hogy amúgy a szüleim nem érdeklődnek részletekbemenően és faggatózás szinten, meg igazából nem lenne rám hatással a reakciójuk, már önellátó vagyok, nem otthon élek.
Szóval az általam ELKÉPZELT szituációban ezek adottak:
-5 éves osztatlan képzés
-a szülők tartanak el nagyobb részt
-faggatózás, mindenről (jegyek, vizsgák,stb) PONTOSAN tudni akarnak, kikövetelik ezeket az infókat
-szülők nem értenek ahhoz, hogy megtalálják a mintatervet, nem jegyzik meg a tárgyaid nevét, nem akarnak belépni a neptunba
-valanennyi (tegyük fel, hogy nem sok, de mivel elméleti a kérdés, nem fontos a szám) bukott tantárgy, amire vagy nincs ráépülő, vagy nem úgy van ráépülő, hogy biztos legyen a csúszás, ergo ezek a bukások nem jelentenek instant csúszást
Ilyen bukásokat el lehet titkolni mondjuk a képzési idő végéig? És itt nem arra gondolok, hogy morálisan helyes-e(erre nem is kérek megjegyzéseket, nem ez a kérdés), hanem arra, hogy lehetséges-e sikeresen eltitkolni.
Nyilván addig tiszta sor, hogy a bukásnál, ha rákérdeznek, hogy hogy sikerült a félév, akkor hazudni kell kezdetnek, mert nyilván nem tudja azt mondani egy eltartott személy a szüleinek anyagi következmények nélkül, hogy "semmi közöd hozzá" és társai.
A jogon igen nehéz úgy bukni, hogy ne csússz. Lehetséges, én pl. első félévben nem teljesítettem a statisztikát, amire az égvilágon semmi nem épült, így jelentősége sem volt, hogy a következő évben csináltam meg. De ez a ritka. A legtöbb tárgyra (főleg az elején lévőkre) épül valami.
Így a kérdés annyira elméleti, hogy arra válaszolni sem lehet.
Amúgy tök jó, hogy azzal kezdtem a kérdést, hogy elméleti, nem rólam van szó, mégis a többség úgy válaszol, mintha a személyes problémámra keresném a megoldást. De akkor mégegyszer leírom, én speciel magamat tartom el, pontosan ezért semmi okom nincs titkolózni, mert nem függök tőlük.
Szimplán pár itt látott kérdés után belegondoltam abba, hogy mi van akkor, ha valaki nem ugyanabban a helyzetben van, mint én. Számomra érdekes kérdés, hogy ki tudja-e magát vágni valaki egy ilyen helyzetből, ha palástolhatatlan következményeket (=csúszás) nem csinált.
Örülj neki, hogy valaki válaszol az értelmetlen kérdésedre. Amúgy is mi jó van abban, ha tök elméleti kérdést teszel fel, ami ráadásul - mint fentebb leírtam - még lehetetlen is?
Nem csoda hát, ha senki nem hitte el, hogy nem rád vonatkozik.
Nem rólad szól a kérdés, na persze... Az csak mese, nehogy valaki meg merje jegyezni, hogy tanulnod kellene. Van persze olyan, hogy szemét a tanár vagy tényleg túl nehezek a feltételek, de nem minden esetben.
Ha nem csúszol a bukás miatt, akkor el lehet hallgatni, másképp nehéz.
azzal kezdtem a kérdést, hogy elméleti
egy elméleti kérdésnél teljesen irreleváns, hogy hány éves, Ba, Bsc, osztatlan, bármi. Túl sok felesleges infó van benne egy elképzelt szituációhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!