Mennyire lehetetlen a szülők elől eltitkolni azt, hogy valaki pár tárgyából bukott egyetemen?
Igazából engem a saját helyzetem (pár bukás) ihletett félig-meddig, de elméleti a kérdés, mivel a másik "inspiráció" az oldalon fellelhető kérdések. Ezalatt azt kell érteni, hogy amúgy a szüleim nem érdeklődnek részletekbemenően és faggatózás szinten, meg igazából nem lenne rám hatással a reakciójuk, már önellátó vagyok, nem otthon élek.
Szóval az általam ELKÉPZELT szituációban ezek adottak:
-5 éves osztatlan képzés
-a szülők tartanak el nagyobb részt
-faggatózás, mindenről (jegyek, vizsgák,stb) PONTOSAN tudni akarnak, kikövetelik ezeket az infókat
-szülők nem értenek ahhoz, hogy megtalálják a mintatervet, nem jegyzik meg a tárgyaid nevét, nem akarnak belépni a neptunba
-valanennyi (tegyük fel, hogy nem sok, de mivel elméleti a kérdés, nem fontos a szám) bukott tantárgy, amire vagy nincs ráépülő, vagy nem úgy van ráépülő, hogy biztos legyen a csúszás, ergo ezek a bukások nem jelentenek instant csúszást
Ilyen bukásokat el lehet titkolni mondjuk a képzési idő végéig? És itt nem arra gondolok, hogy morálisan helyes-e(erre nem is kérek megjegyzéseket, nem ez a kérdés), hanem arra, hogy lehetséges-e sikeresen eltitkolni.
Nyilván addig tiszta sor, hogy a bukásnál, ha rákérdeznek, hogy hogy sikerült a félév, akkor hazudni kell kezdetnek, mert nyilván nem tudja azt mondani egy eltartott személy a szüleinek anyagi következmények nélkül, hogy "semmi közöd hozzá" és társai.
nem lehetetlen
egyik haverom 5 évig járt egyetemre, valójában az első félév harmadjára jött neki össze, meg utána még megcsinált talán még két félévet néhány próbálkozásra
utána otthon azt mondta, hogy végzett, de még kell vmi gyakorlat a diplomához, ha majd az meglesz, akkor kapja ki
Egy ismerős lány titokban elvégzett egy egyetemet, majd a diplomát lerakta a szülei elé.
Egy másik ismerős nem annak tanult, amit a szülei elvártak, ezért kitagadták, majd amikor a szíve szerinti diploma birtokában sikeres lett, akkor visszafogadták.
Érdekel téged eléggé ez a dolog, nem kéne valami másik egyetemre, vagy akár csak szakmára átnyergelned? Szerintem kár erőltetni a diplomát mindenkinek, lehet, hogy belőled egy tök boldog bádogos, vagy burkoló lenne. Ha van ilyen vágyad, hagyd ott a fenébe az egyetemet!
Életrevaló jogász leszel, már egyetemista korodban megtanulsz hazudni.
Igaz, a joghoz nem sokat fogsz érteni, mert alig mész át a vizsgáidon, de hát nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk.
:-)))))))))))
Nem tudom, aki itt ekézi a kérdezőt az látott már egyetemet? Rennngeteg f.sz tölteléktárgy van, aminek se értelme, se köze ahhoz, amit majd csinálni fog...
Nekem konkrétan bibliaismeret órám is volt egyetemen :D szerintetek mennyiben lettem attól szrabb szakember, hogy mondjuk azt elsőre buktam?
Jézusom.
Ha kreditrendszer van, akkor nem olyan súlyos a helyzet, nem?
Hányadéves vagy?
4 félév alatt kell a kreditek felét teljesíteni, ha az megy, akkor nincs baj.
Ha viszont kiesel, akkor újra kell felvételizni, de az eddig teljesített tárgyakat elfogadják.
"faggatózás, mindenről (jegyek, vizsgák,stb) PONTOSAN tudni akarnak, kikövetelik ezeket az infókat2
El kell nekik magyarázni, hogy egyetemen nem olyan kötött a tanterv. mint általános iskolában, és ezért a tanulmányaidra nem értelmezhető a kérdésük.
Mondani kell, hogy 2 év után lehet vonni egy egyenleget, akkor nézik csak, hogy átmentél-e vagy sem, és hogy addig nem kell elszámolni az iskolában semmivel. Valamint hogy a színvonal is magasabb, így ami itt kettes, ugyanolyan jó, mint általánosban a négyes-ötös.
2 év után viszont a tanulónak is le kell vonnia a következtetéseket saját magával kapcsolatban, hogy való-e neki ez az életmód/szak.
"faggatózás, mindenről (jegyek, vizsgák,stb) PONTOSAN tudni akarnak, kikövetelik ezeket az infókat"
Elmondanám azt is nekik, hogy az ilyen szintű faggatózás olyan, mintha helyettem vagy rajtam keresztül akarnák megélni az egyetemista létet. És mondanám, hogy akkor menjenek ők egyetemre, ha ilyen szinten bele akarnak látni az egyetemi életbe. Viszont engem hagyjanak, hogy magam menedzseljem a tanulmányaimat, és magamnak éljem az életemet, ne nekik.
Meg úgyis elmesél az illető néha valamit az iskoláról, nem? Ha sikerült valami vagy ötös lett, vagy érdekes történt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!