Ti mit tennétek egy hasonló ördögi körben/lehetetlen helyzetben? Mi a véleményetek a leírtakról, opciókról?
Ha nagykorú vagy, eladhatod a lakást (gondolom, apád még nem adta be a visszakövetelést).
Azért előtte menj el ingyenes jogsegélyszolgálathoz.
Kedves Kérdező!
Az lenne a kérdésem,hogy ebben a lakásban éltek?
Ha igen,akkor szerintem nem adhatod el,mert akkor apád utcára kerül,és jogos a követelése.
keress ingyenes jogsegélyt.
Ezt azért érdemes lenne nagyon átbeszélni egy jó ügyvéddel, mert itt NEM ajándékozás történt, hanem apád LEMONDOTT az örökségéről a te javadra.
Ezt úgy tudta megtenni, hogy az örökösödési sorrendben te utána következtél, ő nem tartott igényt az örökségre, így te lettél az örökség kedvezményezettje, továbbiakban apádnak semmi köze az örökséghez, nem követelhet vissza semmit.
Mivel kiskorú voltál, nyilván, hogy a szüleid kezelték az örökségedet, vettek neked egy lakást, amivel te most már mint nagykorú szabadon rendelkezel, még felezgetned sem kellene. Ha mégis megteszed, az a te egyéni döntésed, de beleszólása, követelése nem lehet.
babyboom567 Igen ebben a lakásban élünk, de nyilván nem szeretném azt, hogy bárki is utcára kerüljön (pedig azt érdemelné), ezért írtam, hogy ha sikerül eladni a lakást akkor mindenki mehet a maga útjára a saját részével.
Köszönöm, hogy ennyien írtatok.
Kedves Kérdező!
Azért, ha majd sikerül apáddal zöld ágra vergődnöd és eladjátok a lakást, akkor amit neki szánsz, ne csak a markába nyomd, hanem ügyvéd előtt hivatalosan ajándékozd neki.
Kiestem már a jogszabályokból, tehát csak általánosságban írom, hogy nehogy az legyen, hogy pl. 30 millióért eladod a lakást, de ugye te csak 15 millióért tudsz venni, mert annyi pénzed marad és a másik 15 millióra, amit apádnak adtál meg valamilyen formában adóznod kelljen!
Sőt, én nem is adnám egy alkoholista kezébe a 15 milliót, hanem megvenném a nevemre azt a lakást is, amiben ő fog lakni, mert pillanatok alatt el fog szállni (nem fizeti a rezsit, vagy kell neki piára a pénz és eladja, elárverezik, stb.) és utána megint a ti nyakatokon fog lógni a problémájával, mert különben hajléktalan lenne.
Szinte biztos vagyok benne, hogy az örökséget is azért íratta a nevedre, mert neki valamilyen zavaros adóssághalmaza lehetett, amit rögtön levettek volna a pénzből.
Nagykorú vagy, gondolkodj, az adu a te kezedben van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!