Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek kell meghívnia a másikat...

Kinek kell meghívnia a másikat? Nálatok hogy van?

Figyelt kérdés
A 2 éves kisfiammal vagyok itthon. Anyukám az első félévben havonta jött babázni, viszont azóta ez szinte teljesen megszűnt, csak a kisfiam szülinapjakor és karácsonykor találkozunk. Én nem szoktam őt áthívni, mert amikor jött akkor is mindig volt kivetnivalója, hogy a mosogatóban volt pár mosatlan tányér, az ágyon állt a hajtogatnivaló ruha. Főzni csak mindig egyszerűbbeket szoktam és ezzel is volt baja, hogyha átjön akkor nem tud mit enni. Nyilván kisbaba mellett nem fogok 3 fogásos menüt csinálni. Mondtam, hogy akkor rendelek valamit, de az se jó, fúj, mert ő nem fog olyat enni, amit valami ócska kifőzdében csinálnak. Ő nagyon ritkán hív át minket, amikor rákérdezek, hogy átmenjünk-e, akkor azt mondja ne, majd úgyis szól, hogy mikor alkalmas neki, hogy átmenjünk (és ugye ilyen évente 2x van). Egyébként folyton panaszkodik, hogy a kisfiamat sose láthatja, mert mi sose megyünk át hozzá. Ha mondom, hogy hát nemrég kérdeztem, hogy átmenjünk-e, arra azt mondja, "jó majd megbeszéljük" és megint telnek úgy a hónapok, hogy nem találkozunk. Nem tudok rajta kiigazodni.
2023. febr. 2. 13:58
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Ne haragudj, de szerintem ez a nő egyáltalán nem kíváncsi rátok. Az én anyám minden második hétvégén jön egy napra, egyszer sem én hívom, hanem ő kérdezi, hogy jöhet-e, és természetesen jöhet. Anyósom a szomszédban lakik, de mivel dolgozik meg a gyerek is ovis így heti 2-3x látja. Nagyon ritkán jön át, így csak akkor látja ha mi megyünk.
2023. febr. 2. 14:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Nekem is ez az érzésem. Csak nem tudom, akkor minek panaszkodik, hogy nem látja a kisunokát és ez az én hibám, mert nem viszem át. Ha mondom, hogy akkor átmegyünk, akkor azt mondja: "majd keressünk egy időpontot, majd ha alkalmas lesz". Hozzánk nem szívesen jön, mert nincs olyan étel, amit enne.
2023. febr. 2. 14:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne hívd többet, nem akar jönni. Anyám azt szokta mondani, hogy főznöm sem kell, eszik szendvicset, csak hadd legyen az unokájával...

Sajnálom, hogy ilyen anyád van :( gyerekkorodban is ilyen volt?

2023. febr. 2. 14:20
 4/10 A kérdező kommentje:
Szerintem is felváltva "illene" menni, hogy ne legyen egyoldalú (kivéve ha már idős vagy beteg a nagyszülő).
2023. febr. 2. 14:20
 5/10 anonim válasza:
100%
Nem veled van baj, hanem az anyukáddal. Én nem kertelnék, meg kérdezném, hogy miért rimánkodik, amikor ő mondta, hogy ne vigyük a gyereket? Kár ez a megjátszás,nagyon átlátszó.
2023. febr. 2. 14:21
 6/10 A kérdező kommentje:

Mindig ilyen volt, hogy minden tip-top legyen és az élére állítva. Szerinte, ha valakihez megyünk, akkor a másiknak étellel kell várnia vagy minimum valami sütivel.

De segíteni se akar. Amikor nem tudott leülni nálunk, mert épp leszedtem a szárítóról a száraz ruhákat ott volt a kanapén a hajtogatnivaló ruha és arrébb dobta őket, hogy le tudjon ülni.

2023. febr. 2. 14:24
 7/10 anonim ***** válasza:
88%

Erőltetni nem kell.

Anyósom is ilyen sajnos. Amikor itt van, akkor körülugrálja a gyereket kb.10 percig. Amúgy ül az asztalnál. És kb.havonta 1x jut eszébe, hogy jöjjön. Eleinte mentünk mi is, de aztán meguntam, hogy folyton mi megyünk. Főleg úgy, hogy nem is hívott soha. Nekünk volt, hogy megkérdeztük, mehetünk-e?

Amikor sokáig nem jön, akkor meg előadja, hogy neki milyen sok dolga volt, meg intézte az ügyeit.

Nekem nagyon rosszul esett, még most sem teljesen tettem magam túl ezen, de már próbálom elengedni.

Én örültem volna, ha kicsit aktívabb, mert ő az egyszem nagyszülő. Nekem nem élnek a szüleim, a férjem édesapja pedig nem tartja a kapcsolatot a fiával évek óta.

2023. febr. 2. 14:26
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg rád és az unokájára lenne kíváncsi, az utolsó gondolata lenne, hogy mi az ebéd.
2023. febr. 2. 14:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"Főzni csak mindig egyszerűbbeket szoktam és ezzel is volt baja, hogyha átjön akkor nem tud mit enni."

Na, én már itt elakadtam. Ebédelni jár hozzátok anyukád???? Pofám leszakad az ilyen szülőtől!

2023. febr. 2. 15:49
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Kényszerből nem kell ezt tenni mert ez érezhetően csak az lnenne.
2023. febr. 2. 21:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!