Mai gyerekek 12-13èvesen ilyen sokat kèpzelnek magukról?
Rengeteget hazudik a gyerek csak azert hogy a barátaival legyen.
Szülővel közli hogy ő akkor is elmegy, nem álíthatja meg senki.
Nem èn vagyok a szülő.
Csak nekem ez olyan furcsa,èn gyerekkoromban anno nem mertünk ilyet tenni.
Ennyire megváltozott volna a világ?
Hogy lassan a gyerek parancsol a szülőnek?.

Es ez igy is van, amiota vilag a vilag. Vannak lazadobb tinik, vannak csendesebbek. Vannak jo szulok, vannak rossz szulok.
Most lehet itt verni az asztalt, hogy bezzeg az en idomben ilyen nem vót, de minek? Vót, csak nem veled, hanem massal. Attol meg letezik, hogy nem tudsz rola 🤷♀️
A gyereket meg nyilvan fegyelmezni kell, senki nem mondta, hogy nem. 13 evesen kellenek keretek es szabalyok, de ha a szulo nem mer konfrontalodni a sajat gyerekevel, akkor mit varsz? Ha meg mer, akkor meg elobb-utobb befejezi a hisztit, mert rajon, hogy nem er vele semmit.

14.
Na ja, de dédapám még a 35 éves legidősebb fiát is megverte, ha az nem úgy viselkedett, ahogy elvárta. Nem volt lába az öregnek, de még úgy is tudta pofozni.
Nővérem jó anya soha nem ütötte meg es nem is fogja.
De a lány belecseppent a nem a legjobb társaságba ès látja h ők ide oda mehetnek engedély nélkül csavaroghatnak èjjel-nappal ès ez gondolom tetszik neki ès ő is ezt akarja csinálni.

Én sem tudok róla, hogy régen mindenki ötös tanuló lett volna vörösdiplomával, meg iskola után learattak felszántottak….
Könyörgöm a kölyök macska és kutya is rossz, ez a dolguk, isten mentsen egy “jó” gyerektöl, mit csinál az olyan egyáltalán? Ül egész nap és ugrik ha hívják? Az olyant cselédnek nevezik…
A “rossz” gyerek aktív, keresi a társaságot, a tennivalót, hogy lekösse magát, fejlödjön.

Én 25 évvel ezelőtt voltam ennyi idős, és már akkor is azon szörnyülködtek a felnőttek, hogy "ők ilyeneket soha nem mertek volna megtenni", hogy "hova fajul a világ", és emlékszem, hogy állandóan azon siránkoztak, hogy "lassan már a gyerek parancsol a szülőnek." És persze a klasszikust is a fejünkhöz vágták, miszerint "jó lenne, ha először a kötelességeinkkel foglalkoznánk, és csak utána a jogainkkal."
Úgyhogy úgy látom ez a téma örök. :)

"Szerintem amúgy ilyenkor kell egy anyai/apai fejmosás, büntetés (szobafogság, okoseszköz-elvétel, zsebpénzmegvonás)"
Jó, és hogy éred el, hogy ne menjen ki a szobájából, hogy odaadja az okoseszközét, ha ő nem akarja? Mármint pofozkodás meg más fizikai kényszer nélkül. Ahogyan a pedagógusoktól is elvárnak ilyesmiket. Jó, de hogyan? Ha azt mondom neki bármire, hogy ne csinálja, mégis csinálja, vagy épp ellenkezőleg, akkor mi legyen, mi lehet egyáltalán a következő lépés?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!