Mit szoltok ahhoz az anyához, aki nem engedi a gyerekének hogy koleszos legyen, önnálosodjon?
Van egy épp most felvételiző uncsihugom, aki szeretne tovább tanulni egy olyan iskolába, ami az otthonától jóval messzebb van, ezért be akar iratkozni a suli kollégiumába, de az anyja ezt nem támogatja.
Tegyük fel, hogy az unokahugomat fel veszik ebbe az adott suliba jövőre, de az anya nem viszi el a gyereket sem a szóbelire, sem a koleszba.
Mesélte mai nap az anyja nekem, hogy semmiképp nem fogja el engedni a "kölykét" ilyen messzire, és azt gondolja, hogy ha nem írja alá a sulis papírokat amik a beiratkozáshoz kellenek, és szóbelizni, akkor sikeresen "megvédte" a gyereket. Szerintem ez nem normális, és nagyon lehangolt volt a gyerek, azt gondolja igy biztos nem lehet koleszos.
Úgy tudom, hogy kell szülöi aláírás a beiratkozáshoz, bár én nem voltam kolis sosem.
Tehát végül is, ha fel is veszik, akkor sem járhat oda? Komolyan az anyján múlik az egész? Elkeserítő számomra a dolog, mindennap bombáz üzenetekkel hogy mi lesz igy vele, ez az álom sulija.
Van viszont egy háttér dolog, hogy van egy fiúja, akitől tiltja az anyja, mert hogy felnőtt ez a fiú és ott lakik az iskola melletti városban. Van egy gyanúm hogy az anya ezért félti ennyire a "kolesztól".
Mist kozepiskolai koleszről van szó ha jól értem? Hat mert 14 evesen meg en se tapsikolnék ha a lanyom, akinek a felnott pasija arrafele lakik oda jelentkezne. De itt nyilvan anya-lanya jo kapcsolatnak, bizalomnak kellene meglennie.
Tehat ez meg nem az onallosodasrol szolo idoszak. Ha egyetemroo vagy fosikolarol beszeltel akkor bocs ott 18 evesen mar szinte zavarnam huzzon el otthonrol:-)
"Mit szoltok ahhoz az anyához, aki nem engedi a gyerekének hogy koleszos legyen, önnálosodjon?"
Ha nyolcadikos lányról van szó, akkor az anya teljesen normálisan jár el.
Az én lányom is ennyi idős, komoly és megbízható, mégse szívesen engedném el, de mégis elegednem, mert tudom hogy nem fiúkkal csatangolna...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!