Mit szoltok ahhoz az anyához, aki nem engedi a gyerekének hogy koleszos legyen, önnálosodjon?
Van egy épp most felvételiző uncsihugom, aki szeretne tovább tanulni egy olyan iskolába, ami az otthonától jóval messzebb van, ezért be akar iratkozni a suli kollégiumába, de az anyja ezt nem támogatja.
Tegyük fel, hogy az unokahugomat fel veszik ebbe az adott suliba jövőre, de az anya nem viszi el a gyereket sem a szóbelire, sem a koleszba.
Mesélte mai nap az anyja nekem, hogy semmiképp nem fogja el engedni a "kölykét" ilyen messzire, és azt gondolja, hogy ha nem írja alá a sulis papírokat amik a beiratkozáshoz kellenek, és szóbelizni, akkor sikeresen "megvédte" a gyereket. Szerintem ez nem normális, és nagyon lehangolt volt a gyerek, azt gondolja igy biztos nem lehet koleszos.
Úgy tudom, hogy kell szülöi aláírás a beiratkozáshoz, bár én nem voltam kolis sosem.
Tehát végül is, ha fel is veszik, akkor sem járhat oda? Komolyan az anyján múlik az egész? Elkeserítő számomra a dolog, mindennap bombáz üzenetekkel hogy mi lesz igy vele, ez az álom sulija.
Van viszont egy háttér dolog, hogy van egy fiúja, akitől tiltja az anyja, mert hogy felnőtt ez a fiú és ott lakik az iskola melletti városban. Van egy gyanúm hogy az anya ezért félti ennyire a "kolesztól".
27
És neked ez nem tűnt fel?
"Van egy épp most felvételiző uncsihugom"
Vagy szerinted a HÚG fiú?
Szerintem elég gáz. Én egy fővárosi gimnáziumba jelentkeztem 14 évesen, úgy, hogy Borsod megyében laktam. Szüleimenk egy árva szavuk nem volt ez ellen, sőt, szurkoltak, hogy felvegyenek. Amiatt meg külön sajnálatukat fejezték ki, hogy nem tudnak elvinni a szóbalire, mert csak apámnak volt jogsija, és lebetegedett pár nappal a felvételi előtt - de mentem szépen vonattal. Egyedül. Szóval szerintem nem normális, ha valakit ennyire féltenek, ráadásul a kérdésben 50 km-t említenek, nem 200-at. Minden hétvégén otthon lenne a leányzó olyan közelről.
Aki meg attól fél, hogy majd pasizik: a középiskolai kolesz - legalább is, amiben én voltam - rosszabb, mint egy apácazárda. 4-7-ig sehova nem mehetsz, mert szilencium van, ami alól akkor mentesülsz, ha 4.5 fölött van az átlagod. 16 éves korig van egy óra kimenőd 7 és 8 közt, de mivel akkor adják a vacsorát, kb. senki sehova nem ment már ki - 16 fölött már 9-ig kinn lehetett lenni, ha a srác a szomszéd városban lakik, konkrétan nem érnek el hozzá, az meg, hogy a koliban töcsköljenek, kb. esélytelen, a szobádba csak mindenféle külön engedéllyel fogadhatsz vendéget, meg hát ott vannak a szobatársak. Ha nem érsz vissza a kimenőd végére, értesítik a rendőrséget (velem egyszer megtörtént, pedig elmondtam, hova megyek és mikor jövök, szóval nem voltam eltűnt személy... csak éppen nem engedélyezték :D ).
Unokatesód mutassa meg a kollégium házirendjét az édesanyjának.
#32 mentesülhetsz, ha szakközépiskolában tanulsz. a mi kolink vegyes volt, nem csak egy gimiből, és pl a zeneisek meg a varrónők nem jártak szilire mert este 6ig órájuk volt, és este 10ig gyakoroltak az iskolában, konkrétan külön kienőjük volt, hogy 11ig kellett visszaérniük.
10ből 9en gondolhatod, hogy nem gyakoroltak 10ig, hanem dugtak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!