Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha ilyet vallana be a lányod,...

Ha ilyet vallana be a lányod, mit gondolnál róla, a helyzetről? Elítélnéd?

Figyelt kérdés

Anyukámmal alapvetően elég szoros, közeli a viszonyunk, viszont fiúügyekről nehezen beszéltem neki mindig... Azért, mert hamar beleélte magát mindenbe, aztán még fél év múlva is arról a srácról kérdezett, akivel már egyáltalán nem is beszélgettünk, meg semmi. Most meg olyan helyzetbe kerültem, hogy jól jönne a tanácsa, vagy legalább ha valakinek elmondhatnám, mizu. De közben félek is, hogy esetleg elítélne, eltiltana az illetőtől... Mert minden megvan benne, amitől egy pasi red flag lehet.

Idősebb nálam, tanít(ott) az egyetemen, majdnem 50 éves és se gyerek, se feleség, se család. Nem feküdtünk még le egymással, de szoktunk találkozgatni, most a két ünnep között is eljött, ma is voltunk ebédelni, kirándulni itt a környéken, heti 2-3x általában összefutunk. Nem tudok erről senkinek beszélni, mert az egyetemi barátnőim, csoporttársaim pletykásak, 2 percen belül tudná az egész évfolyam. A külsős barátnőim meg úgyis azt tanácsolnák, hogy csináljam, amíg jól esik/kényelmes... De én meg nem ilyen vagyok, nekem pl. egy csókhoz is kell valamennyi érzelem, vonzalom. A sztereotípiáktól is tartok, hogy azt gondolnák, hogy bármiféle előny vagy pénz miatt érdekel, pedig ez nem igaz. Kb. ha csak meglátom, már akkor repdesnek a pillangók a gyomromban, mindig azonnal egy hullámhosszon vagyunk. Kérdezte ma, hogy februártól volna-e kedvem az egyik cégénél lenni, mint gyakornok. Ehhez is lenne kedvem, mert alapjáraton sem könnyű bekerülni, érdekel is az a vonal, de közben nem tudom, mennyire jó ötlet. Szóval több ilyen kérdés van, amiben bizonytalan vagyok.

Ebbe szeretném beavatni anyukámat, de mint írtam, félek attól, hogy ő is csak a sztereotípiával jönne, nem az adott helyzetet nézné. Csak mégis jó lenne beszélni erről valakivel, akiben bízom és tudom, hogy 30 perc múlva nem ecseteli másoknak, mint a legújabb pletykát.

(21 éves vagyok, ha ez számít valamit.)

2022. dec. 30. 17:52
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
87%
20-as, azért legyünk őszinték, szerintem majdnem minden szülő fejében megfordulna, hogy lehet olyan buta gyereke, akinek erre van igénye...
2022. dec. 30. 19:38
 22/53 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozok a 19-eshez.

Ilyen helyzetekben szeretik azt mondani, hogy nem érzik magukat olyan idősnek, hogy fiatalosak, pörögnek, tele vannak nyitottsággal és hévvel, bezzeg azok a mocsok, korukbeli nők meg érzéketlen, megkeseredett, aszott vénasszonyok hozzájuk képest, akik nem akarnak adni semmit, csak elvenni stb.

De a valódi indok az szokott lenni, hogy egy tapasztalt, önálló egzisztenciával rendelkező nő kisebbrendűségi komplexust ébreszt bennük. Az ilyen fickóknak nem egy társ kell, hanem egy rajongó, aki előtt istent játszhatnak; mindenhatót és tökéletest. Valaki, aki csillogó szemmel hódol neki a tudásáért, a pozíciójáért, az érdekes történeteiért, akit a saját képére formálhat és megtaníthat dolgokra, akinek tapasztalat híján nincsenek se akkora elvárásai, se annyira finomhangolt vészjelzői, mint egy korabeli nőnek. Számukra egy ilyen kapcsolat vajmi kevés veszélyt, sérülési lehetőséget ígér mind szexuálisan, mind érzelmileg, egy kiszolgáltatott, naiv kislány mellett igazán nagy alfának érezhetik magukat.

Vagy érzelmileg éretlenek, vagy nem tudnak megfelelően konfliktust kezelni, felelősséget vállalni a hibáikért vagy olyan elvárásaik vannak a nő kötelességeit illetően, amiért 30 éve is ferde szemmel néztek volna már.

2022. dec. 30. 19:40
 23/53 A kérdező kommentje:

A kisebbrendűség nekem is eszembe jutott, mert pl. mindig fiatalabb barátnői voltak és nála "tanulatlanabbak", úgymond. Ezzel nem lenézni szeretném őket, de nem értem, hogy ő, aki sikeres és elismert a szakmájában, magas pozícióban van az egyetemen is, művelt és tanult, miért egy felszolgálóval, bolti eladóval vagy éppen részmunkaidős dadával jön össze... És még azt sem lehet mondani, hogy ezekkel érte be, mert nem csúnya pasi, sőt, egy erős 8-nak mondanám.

Viszont közben sokszor olyan, mintha olvasna a gondolataimban, mindig a kedvemben jár, érdeklődik, segít stb. Szóval így egy olyan kép van róla, hogy nem értem, miért nincsen senkije.

2022. dec. 30. 19:51
 24/53 anonim ***** válasza:
100%

"20-as, azért legyünk őszinték, szerintem majdnem minden szülő fejében megfordulna, hogy lehet olyan buta gyereke, akinek erre van igénye..."

A kérdező elítélés alatt arra gondolt, hogy majd megkapja, hogy "egy pénzéhes krva, aki Vajna Timikét akar játszani, mert büdös a munka".

Nevezhetjük butaságnak, nevezhetjük naivitásnak, nevezhetjük idealizmusnak, de jelen esetben nyilván nem tudatos prostituálódásról van szó haszonszerzés céljából, hanem a kérdező nem birtokolja azokat a mentális erőforrásokat, amik az ilyen manipulátorok felismeréséhez és elhárításához szükségesek. Ezért pedig a szülő is felelős, mert az ő dolga felvértezni a gyereket a hasonló hatások ellen, öntudatosságot és önbizalmat, kritikus gondolkodást adni.

Nekem is mindig olyan barátnőimet kell ilyen helyzetekből kipecáznom, akik szeretethiányosak, az önbecsülésükkel hadilábon állnak és nem kaptak a szüleiktől kellő érzelmi biztonságot. :/ Utána pár hónapig emésztik magukat, hogy biztos, bennük van a hiba, hiányosság, amiért nem értek fel egy ilyen nagyszerű fogáshoz, egy ilyen köztiszteletnek örvendő, sokoldalú kultúremberhez... aztán lassan rádöbbennek, hogy a kiszemeltjük volt a külső máz mögött 40-50 éves létére egy játszmázó, éretlen, lekezelő óriáscsecsemő, aki csak egonövelésre tartotta őket.

2022. dec. 30. 19:51
 25/53 anonim ***** válasza:
6%

19.

Én 40 múltam. Férfi vagyok.

Én is fiatalabb nőkkel ismerkedem.

Miért?

Mert a "korban hozzám illő nők esetén ilyen a matek.

Vegyünk alapban 100, 35-45 éves nőt. Vonjuk ki belőlük a:

- messze élő

- drogos, piás, gyógyszeres

- fizikai és/vagy mentális beteg/sérült

- házas/foglalt

- kövér

- ápolatlan

- cigó, feka, arab,

- ügyvéd

- rendőr

- frigid

- gyerekes

- aranyásó

- gyereket akaró

- kutyahomár

- prosti

- munkamániás

Mennyi marad a 100-ból? És HA, marad 1 is, engem akar?

2022. dec. 30. 19:55
 26/53 A kérdező kommentje:

Nem butának érzem magam, hanem végre van valaki, akihez úgymond tudok ragaszkodni. Akivel tudok programokat szervezni, menni erre-arra.

Nekem a családommal sosem voltak közös programjaink, általában mindenki elvan a maga szobájában. Én és anya az emeleten, a férje a földszinten. Sosem volt előttem egy rendes család képe, maximum, ha éppen átmentem a barátnőimhez.

Pl. most így karácsony előtt is vele sütöttem, meg díszítettem először mézeskalácsot, voltunk karácsonyi vásározni is, elvitt korizni. Mellette nagyon sokat beszélgetünk, sosem éreztem még így senkin, hogy ennyire érdeklődne nem csak irántam, hanem úgy minden iránt, amiről beszélek, gondolkozom. És amíg most is itthon voltam a karácsony miatt, úgy éreztem, hogy ő hiányzik a legjobban, mert vele sokkal szívesebben tölteném az időmet, mint itthon, a feszült légkörben.

2022. dec. 30. 19:59
 27/53 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező egy tanulatlanabb vagy fiatalabb nőnek vita helyzet esetén még végső kétségbeesésében a képébe vághatja, hogy "Hallgassál, Mari, mert nekem két doktorim és négy diplomám van, neked meg semmid!". Ezzel még minden józan ember előtt világos, hogy nem bizonyítja az igazát, de könnyebben fenntartható az illúzió saját maga előtt legalább, hogy ha észérvekkel nem is, máshogy felül tud kerekedni a másikon. Hierarchiát tud teremteni ott, ahol elfogynak az eszközei.

"Viszont közben sokszor olyan, mintha olvasna a gondolataimban, mindig a kedvemben jár, érdeklődik, segít stb. Szóval így egy olyan kép van róla, hogy nem értem, miért nincsen senkije."

Ez a cél, hogy különlegesnek érezd magad, hogy azt érzed, hogy ő figyel rád, hogy ő az egyetlen, aki igazán ismer és megért; így lehet megágyazni egy jó kis abuzív kapcsolatnak. Ha túl tökéletes ahhoz, hogy igaz legyen, és vannak még olyan, nyugtalanító tényezők, amiket te is látsz azért a lila ködön keresztül, akkor az azért van, mert nem lehet igaz.

És, ahogy már sokan mondtuk, itt a legfontosabb faktor az, hogy mint ahogy pszichiáter nem kezd ki a betegével, úgy etikus tanár sem teszi ezt egy hallgatójával.

2022. dec. 30. 20:03
 28/53 anonim ***** válasza:
98%

"Mennyi marad a 100-ból? És HA, marad 1 is, engem akar?"

Ilyen szép bemutatkozás után, ha van esze, akkor a válasza az, hogy NEM. Arrogáns vagy, rasszista és hímsoviniszta.

2022. dec. 30. 20:07
 29/53 anonim ***** válasza:
93%

"Sosem volt előttem egy rendes család képe, maximum, ha éppen átmentem a barátnőimhez."

Na, itt van a kutya elásva. Erről beszéltem korábban -> "Nekem is mindig olyan barátnőimet kell ilyen helyzetekből kipecáznom, akik szeretethiányosak, az önbecsülésükkel hadilábon állnak és nem kaptak a szüleiktől kellő érzelmi biztonságot. :/ "

Az ilyen figurák pont az ilyen lányokra hajtanak, mint amilyen te vagy és az említett barátnőim. Nem tehetsz róla, de áldozattípus vagy a szemükben, és ezt döbbenetesen hamar ki tudják szagolni. Te azt érzed, hogy megbecsülnek és gazdagítanak téged lelkileg, de valójában piócaként élősködnek az összes hiányérzeteden és bizonytalanságodon. Tényleg, a legjobb indulattal mondom, hogy menekülj ebből a hálóból, ameddig még mentálisan képes vagy rá.

2022. dec. 30. 20:13
 30/53 anonim válasza:
100%

Figyelj, megértünk, de te meg azt értsd meg hogy manipulálni akar téged, ami látszólag sikeres is. Ezzel megvan benned a hajlamosság hogy nyitott legyél egy ilyen személyre. Kicsit rugaszkodj el a helyzettől, a benned lévő szimpátiától és gondolj bele mélyebben. Ez nem kivitelezhető, magadnak ártasz vele ha egy ilyen viszonyt tartasz fent. Te leszel az értelmesebb mindenképpen, ha meghátrálsz és visszautasítod a további közelédését az irányodba.

Amúgy én nem is értem ennek az embernek a szemében miért nem számít az, hogy ez etikátlan. Nem értem hogy engedhet meg ilyet magának. Van egy tanárom, nő létére mondta szintén női diákjának, hogy nem tart olyannak magánórát akit ő tanít, mivel etikátlan. Érted, nem is arról volt szó hogy ő nőként nem tart magánórát egy fiú tanítványának, vagy bármi közös programot töltene el vele, hanem szimplán egy magánóráról volt szó. Ami etikátlan, az etikátlan, nincs mit ezen magyarázni.

Ha egy ilyen tanult, művelt, sikeres, majdnem 50 éves korú ember nem tart egy ilyen fontos kötelezettséget tiszteletben, akkor simán szembemegy más törvénytelenségekkel szemben is. Vagy akár az érzelmeiden is átgázolna ugyanígy.

Tehát a saját érdekedben, tartsd meg vele mostmár a távolságot, legyél okos nő.

A korábban válaszoló 20 éves lány voltam.

2022. dec. 30. 20:20
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!