Ha ilyet vallana be a lányod, mit gondolnál róla, a helyzetről? Elítélnéd?
Anyukámmal alapvetően elég szoros, közeli a viszonyunk, viszont fiúügyekről nehezen beszéltem neki mindig... Azért, mert hamar beleélte magát mindenbe, aztán még fél év múlva is arról a srácról kérdezett, akivel már egyáltalán nem is beszélgettünk, meg semmi. Most meg olyan helyzetbe kerültem, hogy jól jönne a tanácsa, vagy legalább ha valakinek elmondhatnám, mizu. De közben félek is, hogy esetleg elítélne, eltiltana az illetőtől... Mert minden megvan benne, amitől egy pasi red flag lehet.
Idősebb nálam, tanít(ott) az egyetemen, majdnem 50 éves és se gyerek, se feleség, se család. Nem feküdtünk még le egymással, de szoktunk találkozgatni, most a két ünnep között is eljött, ma is voltunk ebédelni, kirándulni itt a környéken, heti 2-3x általában összefutunk. Nem tudok erről senkinek beszélni, mert az egyetemi barátnőim, csoporttársaim pletykásak, 2 percen belül tudná az egész évfolyam. A külsős barátnőim meg úgyis azt tanácsolnák, hogy csináljam, amíg jól esik/kényelmes... De én meg nem ilyen vagyok, nekem pl. egy csókhoz is kell valamennyi érzelem, vonzalom. A sztereotípiáktól is tartok, hogy azt gondolnák, hogy bármiféle előny vagy pénz miatt érdekel, pedig ez nem igaz. Kb. ha csak meglátom, már akkor repdesnek a pillangók a gyomromban, mindig azonnal egy hullámhosszon vagyunk. Kérdezte ma, hogy februártól volna-e kedvem az egyik cégénél lenni, mint gyakornok. Ehhez is lenne kedvem, mert alapjáraton sem könnyű bekerülni, érdekel is az a vonal, de közben nem tudom, mennyire jó ötlet. Szóval több ilyen kérdés van, amiben bizonytalan vagyok.
Ebbe szeretném beavatni anyukámat, de mint írtam, félek attól, hogy ő is csak a sztereotípiával jönne, nem az adott helyzetet nézné. Csak mégis jó lenne beszélni erről valakivel, akiben bízom és tudom, hogy 30 perc múlva nem ecseteli másoknak, mint a legújabb pletykát.
(21 éves vagyok, ha ez számít valamit.)
Igazuk van az előttem szólóknak, ezt 20 éves lányként mondom. Én is egyetemre tervezek menni de azt már most tudom, hogy távol tartanám magam az ilyen helyzetektől.
Te most kicsit vakon vagy és másképpen látod mint egy kívülálló. A válaszolók átlátnak a dolgon és okos tanácsokkal látnak el téged, amit remélhetőleg megfogadsz, ha eszes lány leszel.
Most lehet minden jó, jól érzed magad vele meg felnézel rá, de hidd el hogy előbb utóbb csúnya sérülés lenne belőle ez 1000%, kerüld el azt a csalódást amit eltudsz.
Biztos imponáló ez neked amiben vagy vele, meg többnek érezheted így magad az egyetemista lányok körében, de ne tévesszen meg, ne menj bele hülyeségbe. Ne hagyd már magad átverni. Ugyan nem látsz bele a szándékaiba csak amit feléd mutat, de biztos hogy valami hátsó indítéka van, ebből komoly dolog nem lesz, meg nem is lenne működőképes.
Értelmes gondolatokat osztottak meg a válaszolók, hallgass ránk és nem lesz bajod. Biztos vagyok benne hogy találni fogsz hozzád illő veled egykorú csávót annyi van, jobban jársz.
A leírás alapján te egy ilyen lelkiismeretes, szorgalmas, visszafogott, mély érzésű, idealista, szende jó kislány prototípus vagy. Pont a hasonló típusú hatalmi visszaéléseket elkövetőknek a kedvence. Ugyanezt keresik azok a negyvenes középiskolai tanárok is, akik 15-16 éves lányokat kergetnek, és azok a harmincas általános iskolai tanárok, akik meg korukhoz képest rettentően érett és magabiztos 12-14 évesekkel bonyolódnak intellektuális egyenlőségen, őszinte érzelmeken és maradéktalan tiszteleten alapuló szerelmi viszonyba...
Ha egy random, majálison megismert ötvenes lett volna, akitől nem függenek a tanulmányaid, a karriered, a megélhetésed vagy a lelki-és/vagy fizikai egészséged, akkor azt mondom, egyéni ízlés kérdése. De így ez kihasználás, mert függsz tőle, és nem elsősorban a korkülönbség miatt. Ahhoz vagy túl gyáva, vagy túl okos, hogy nyíltan elég álljon azzal, hogy vagy lefekszel velem, vagy megbuktatlak, ezért próbál "elbűvölni". Ebben az esetben, ha rosszul sül el a dolog, akkor rád verheti az egészet, ő nem élt vissza semmivel és nem kényszerített ki semmit, nem járt el etikátlanul; te közeledtél őhozzá, nem tehetett ellene semmit... Miközben nyilvánvaló, hogy motivált, biztatott, és visszaélt a jóhiszeműségeddel.
13.
NEM VICC!
X, neves, Bp.-i egyetemen, az ott dolgozó tanár és az ott dolgozó neje, rendszeresen hívnak diákokat (F/L) "magukhoz". Nyílt titok.
Ja és igen, ez még nagyon fontos, hogy függenek tőle az egyetemi tanulmányiaid. Ha másért nem is, legalább a tanulmányaid, a jövőd miatt hagyd vele az egészet. Még most nincs mivel “kényszerítenie” vagy zsarolnia bizonyos dolgokra, de később ha hagynád elfajulni a dolgokat, bekövetkezne ez is. Pl ne adj isten lefeküdnél vele, azzal már egy olyan zsarolási hatalmat adsz a kezébe ami hátrányodra válhat nagyon csúnyán. Nyilván fordítva is, neki az állásába is kerülhetne de érted a lényeget, ne kockáztass ezzel.
Egy olyan helyzetbe kezdtél el belemenni, ahol nem a képességeid számítanak a tanulmányi ügyekben, hanem az ő személyes döntései veled kapcsolatban. Jelenleg próbál olyan útra vezetni téged ami számodra csábító de később veszélyes lesz. Hatalmi játék, semmi más.
Meg amit mondtak már előttem, gondolj mindig arra ilyenkor, hogy vajon miért nem tud érvényesülni a saját korosztályánál? Elgondolkodtató..
Valami nyomós oka biztos van, hogy 20 éveseknél próbálkozik tanult és tapasztalt férfi létére. Már önmagában ez is egy intő jel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!