Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem hívta el az esküvőjére a...

Nem hívta el az esküvőjére a fiamat a gyerekem apja.( Ti kiakadnátok? Illett volna?

Figyelt kérdés
7 éves fiúról van szó. Nemrég volt az esküvője.
2022. dec. 8. 11:33
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
13%
Valóban kevés az infó, de én meg vagyok döbbenve a válaszokon. Bennem fel sem merülne, ha újraházasodnék, hogy a gyerekemmel ne kalkuláljak, tök mindegy, velem él-e, vagy nem. Továbbá, én pl. az exemet, a gyerekem apját is meghívnám, mert nagyon jó viszonyba maradtunk. (Természetesen, ahol nem ez a helyzet, ott érthető, ha a volt feleség/férj nem lesz meghívva, és valószínűleg itt ez az eset van, de csak mondom, hogy nem automatikus, hogy válás után nyűgnek kell tartani/utálni az exet.) Azt nem tudjuk, hogy a gyerek hogy viszonyul az apukája párjához, de erre is azt mondom, ha nem nagyon rossz a viszony, és mondjuk utálja a nőt, haragos, amiért nem a szülei vannak már együtt, akkor kimondottan nem tetszene, hogy nem lett meghívva.
2022. dec. 8. 16:23
 32/53 anonim ***** válasza:
29%
7 éves gyerek hol pici? Ha 2-3 éves lenne, még megérteném. De 7 éves gyerek nem pici. Akkor sehova ne vigye, mert pici?
2022. dec. 8. 16:55
 33/53 anonim ***** válasza:
66%
Egy hét évesnek unalmas a hivatalos cécó: azt meg elvárni mástól hogy a vendégségben bébicsőszködjön mert anyu nincs, apu meg éppen nősült, pofátlanság. A gyereknek meg minek kéne örülnie? Hogy láthatja a nőt akire apu lecserélte?
2022. dec. 8. 16:59
 34/53 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem meg ebben a kategóriában túl sok a tini, akiknek nem lehet a véleményére adni, tedd fel a gyerekvállalás részben a kérdést.

Igenis nagyon sértő, normális ember van annyira jó kapcsolatban a gyerekével, hogy képes vele kettesben lenni pár órát, nem hogy sokadmagával, rokonaival pár órát! Én tanú voltam, 3 évest vittem egyedül, a gyerekem leült az egyik barátnőm mellé, amíg végigácsorogtam a ceremóniát, semmi sem volt, pedig kifejezetten nehéz gyerek, ő volt a gyűrűhordozó is, másik gyerek meg szórta a szirmokat, csak ketten voltak gyerekek, nem azért, mert mások otthonhagyták a gyerekeiket.

Normális ember mellett ott lett volna a gyereke is(exet én sem hívtam volna meg), de rokonaim, barátaim vannak, hogy figyeljenek arra az egy órára a gyerekemre, pláne, hogy 7 éves, nem kicsi! Gondolom tudod te magadtól is, hogy szar apa és szar ember, nem kell ehhez mások véleménye, változtatni nem fog a helyzeten. Gyereknek nyugodtan mondd meg, kérdezze meg az apjától, miért nem hívta meg, ne tőled. Ha tőled kérdezi, mondd, hogy kérdezze meg az apját, az ő nevében nem akarsz nyilatkozni, de tudhatná, hogy az ő apja ilyen. Én legalábbis ezt mondom mindig, ha egy rokon idióta, és a gyerek rákérdez valamelyik dolgára, megmondom, hogy "a nagyi/nagybácsi/nagypapa/unokatesó ilyen". Így tudod hagyni, hogy kialakítsa a saját véleményét az emberekről, hogy kivonod magad belőle, a véleményed ha kérdezi elmondod, és nem minősíted a másik tettét lehetőleg, hanem megmondod, hogy ő ilyen, szerinte ez így van jól, szerintem nem, meg ilyesmi. Néha nekem is nehezemre esik visszafogni magam, de igyekszem. A gyerek meg tapasztalja csak meg, hogy kik a "rossz emberek"-ellentétes értékrenddel, különben nagyon elveszett lesz a világban, nem lesz jó emberismerete. Nem a feladatot mentegetni az apját, ha nem értesz vele egyet! Együtt lehet érezni a gyerekkel így: Apa nem hívott meg az esküvőjére, nem kellett volna ott lennem nekem is a fontos napon? Szerintem igen, de apád szerint nem.. ő ilyen. Sajnálom. Aztán ha kérdezi, hogy miért nem hívott meg, mondd, hogy "kérdezd meg tőle, nem látok a fejébe, biztos elmondja".

Egyébként ja, a lagzi elején még ott szoktak lenni a gyerekek, a részegedésre elviszik őket.

2022. dec. 8. 17:10
 35/53 anonim ***** válasza:
61%
Sértő ám, az exnőnek... De nem a gyereknek.
2022. dec. 8. 17:14
 36/53 anonim ***** válasza:
68%
És ismért egy értelmetlen példa. Semmi köze a kettőnek egymáshoz: nyilván nem parádézok az esküvőn amin az exem az új macáját elveszi, a gyerekemet meg nem lököm más nyakára, mert ha nem megy a gyerek "mitszónakmások". Az apja nem fog vele törődni az esküvőn meg a lagzik, bazári majomnak meg ne menjen a gyerek.
2022. dec. 8. 17:26
 37/53 anonim ***** válasza:
66%
Úgyhogy röviden és velősen: ezen az hisztériázik, aki uralkodni akar a pasason, a gyerekkel akarja kifejezni hogy a csávó MINDIG hozzá fog tartozni valamilyen szinten, és a gyerek odaerőltetésével ki akar baszni az exével. Mert mutogatni kell hogy a köcsög hapsi elhagyta a porontyot.
2022. dec. 8. 17:41
 38/53 anonim ***** válasza:
30%

Érdekes, én nem úgy tekintek a volt férjem új párjára, hogy a „macája”, és a gyerekemet nem „odalökésnek” venném ilyen helyzetben, hanem természetes, hogy meghívta az apja, hiszen a gyerek-szülő státusz nem változik egy válás miatt. Ha a gyerek nem akar menni, akkor ne menjen, de meg se hívni? Továbbá az is többeknél felbukkan, és szintén nem értem, a vendégseregben jó eséllyel ott van nagyszülő, nagybácsi stb. (a gyerek szemszögéből írom), itt is az a normális, hogy a gyerek mindenkinek nyűg? Ráadásul nem is kisbabáról vagy totyogósról van szó, aki végigsírja az egészet, elmászkál stb., egy 7 éves gyerek már viszonylag fegyelmezett, értelmes, be lehet vonni dolgokba.

A 15-ös se semmi, szavaztassa meg a GYK-val, és véletlenül se a saját helyzetüket ismerve döntsön a párjával…

2022. dec. 8. 19:43
 39/53 anonim ***** válasza:
24%
Ja, utolsó, 15ösön én is röhögtem. Konkrétan azt se tudja, ki fia-borja, aki ide ír, egy 13 éves mindentudó vagy egy megkeseredett p.csa,de mindjárt ad a véleményükre, jajj, mert milyen határozottan írták a hülyeséget. Ha én lennék a gyerek, és nem hívna el apám az esküvőjére, tuti ő sem jönne az enyémre később. Nem hiszem, hogy a nagyanyjának akkora teher lenne vigyázni a gyerekre. Amúgy sem kell, hogy végig ott legyen, eszik egy jót, táncol egy kicsit, aztán valaki hazaviheti. Nem venné el a mutatvány senki egész estés mulatozását.
2022. dec. 8. 20:12
 40/53 anonim ***** válasza:
84%
En vagyok a 15-os, tenyleg marha vicceset irhattam. Nem megszavaztatni akartam, es nem is iszom idegenek szavait, csupan gondolkodoba estem, ugyanis megoszlanak a velemenyek. De valahogy megint az jott ki az egeszbol, hogy habzo szajjal egymasnak estek itt sokan, mert ne lassa a gyerek hogy uj macat vesz el az apuka, de ha nem megy, akkor meg hoborges van hogy teher neki a sajat gyereke es a tobbi..
2022. dec. 8. 21:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!