Nem hívta el az esküvőjére a fiamat a gyerekem apja.( Ti kiakadnátok? Illett volna?
Szerintem meg ebben a kategóriában túl sok a tini, akiknek nem lehet a véleményére adni, tedd fel a gyerekvállalás részben a kérdést.
Igenis nagyon sértő, normális ember van annyira jó kapcsolatban a gyerekével, hogy képes vele kettesben lenni pár órát, nem hogy sokadmagával, rokonaival pár órát! Én tanú voltam, 3 évest vittem egyedül, a gyerekem leült az egyik barátnőm mellé, amíg végigácsorogtam a ceremóniát, semmi sem volt, pedig kifejezetten nehéz gyerek, ő volt a gyűrűhordozó is, másik gyerek meg szórta a szirmokat, csak ketten voltak gyerekek, nem azért, mert mások otthonhagyták a gyerekeiket.
Normális ember mellett ott lett volna a gyereke is(exet én sem hívtam volna meg), de rokonaim, barátaim vannak, hogy figyeljenek arra az egy órára a gyerekemre, pláne, hogy 7 éves, nem kicsi! Gondolom tudod te magadtól is, hogy szar apa és szar ember, nem kell ehhez mások véleménye, változtatni nem fog a helyzeten. Gyereknek nyugodtan mondd meg, kérdezze meg az apjától, miért nem hívta meg, ne tőled. Ha tőled kérdezi, mondd, hogy kérdezze meg az apját, az ő nevében nem akarsz nyilatkozni, de tudhatná, hogy az ő apja ilyen. Én legalábbis ezt mondom mindig, ha egy rokon idióta, és a gyerek rákérdez valamelyik dolgára, megmondom, hogy "a nagyi/nagybácsi/nagypapa/unokatesó ilyen". Így tudod hagyni, hogy kialakítsa a saját véleményét az emberekről, hogy kivonod magad belőle, a véleményed ha kérdezi elmondod, és nem minősíted a másik tettét lehetőleg, hanem megmondod, hogy ő ilyen, szerinte ez így van jól, szerintem nem, meg ilyesmi. Néha nekem is nehezemre esik visszafogni magam, de igyekszem. A gyerek meg tapasztalja csak meg, hogy kik a "rossz emberek"-ellentétes értékrenddel, különben nagyon elveszett lesz a világban, nem lesz jó emberismerete. Nem a feladatot mentegetni az apját, ha nem értesz vele egyet! Együtt lehet érezni a gyerekkel így: Apa nem hívott meg az esküvőjére, nem kellett volna ott lennem nekem is a fontos napon? Szerintem igen, de apád szerint nem.. ő ilyen. Sajnálom. Aztán ha kérdezi, hogy miért nem hívott meg, mondd, hogy "kérdezd meg tőle, nem látok a fejébe, biztos elmondja".
Egyébként ja, a lagzi elején még ott szoktak lenni a gyerekek, a részegedésre elviszik őket.
Érdekes, én nem úgy tekintek a volt férjem új párjára, hogy a „macája”, és a gyerekemet nem „odalökésnek” venném ilyen helyzetben, hanem természetes, hogy meghívta az apja, hiszen a gyerek-szülő státusz nem változik egy válás miatt. Ha a gyerek nem akar menni, akkor ne menjen, de meg se hívni? Továbbá az is többeknél felbukkan, és szintén nem értem, a vendégseregben jó eséllyel ott van nagyszülő, nagybácsi stb. (a gyerek szemszögéből írom), itt is az a normális, hogy a gyerek mindenkinek nyűg? Ráadásul nem is kisbabáról vagy totyogósról van szó, aki végigsírja az egészet, elmászkál stb., egy 7 éves gyerek már viszonylag fegyelmezett, értelmes, be lehet vonni dolgokba.
A 15-ös se semmi, szavaztassa meg a GYK-val, és véletlenül se a saját helyzetüket ismerve döntsön a párjával…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!