Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ciki, hogy a párját sosem...

Ciki, hogy a párját sosem hívjuk hozzánk, nem?

Figyelt kérdés

Férjem lánya 25 éves, 10 éve együtt van a párjával, aki már a vőlegénye is. Nincs gond a fiúval, viszont a férjem nem tudja elviselni... Azt mondja, hogy ő nem ilyen férfit szánt a lánya mellé és találhatott volna 'ennél' ezerszer jobbat, ez csak egy tiniszerelem és majd koppan a lánya, mikor válnak és egyedül kell eltartania két gyereket.

Az a baj, hogy esélyt sem adott a fiúnak soha, régebben elhívtam őket egyszer-egyszer ebédre, ismerjük meg kicsit jobban mi is. Ilyenkor a férjem rá sem nézett, hozzá sem szólt, ha a fiú beszélt, simán közbevágott más témával, kérdéssel. Kellemetlen volt az egész, nem is erőltettem utána... Úgy voltam vele, hogy az ő lánya, hívja őket, amikor szeretné. Na hát azóta sem voltak nálunk együtt, pedig már 4 éve együtt élnek, most nyáron volt az eljegyzésük is. Szerintem nyilvánvaló, hogy ők már egy család, a férjem meg az eljegyzés hírére is annyit mondott, hogy legalább csak '24 nyarán lesz majd az esküvő, addig szakíthatnak is.

Jön a karácsony, kérdeztem, hogy a lányáékat szeretné-e meghívni majd. Mondta, hogy hát majd a lányát hívja, igen. Kérdeztem, hogy és a vőlegényét? Visszakérdez, hogy hát őt minek hívja, majd az megy az anyjáékhoz. Nekem ez így nagyon kellemetlen, én sem érezném jól magam, ha karácsonykor anyósomék a férjemet meghívnák ebédre, vacsorára, rólam meg szó sem esne.

Ciki ez így nagyon, nem? Mit tegyek, hogy a férjem kicsit észhez térjen és elfogadja, nem neki kell szeretnie a fiút?

2022. nov. 24. 10:51
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
94%

Nem egyszerű történet, de igen, nekem is az a véleményem,hogy a lánynak kellene határozottabbnak lenni és ha a vőlegényét nem hívjátok meg karácsonykor Neki se kellene elmennie.Sőt, ha nem szívesen látott vendég a párja Nálatok mindaddig nem mennék amíg Vele együtt nem tehetném ezt.

Talán egyszer az apja észreveszi hogy hibázott. Mert nem kérdés,hogy nem ez a helyes út. Ha nem is szimpatikus Neki a fiú - amit nem értek- el kell fogadnia a lánya döntését, akinek pontosan megfelel, tehát ezzel valahol a lányát is alacsonyabb szintre helyezi, bármennyire pont az ellenkezőjét hangoztatja.

Anya vagyok, a gyerekem hasonló korú mint a férjed lánya. Természetesen számomra is fontos volt hogy megfelelő párt találjon, de ez alatt nem azt értem,hogy a barátnő családjának egzisztenciális körülményei megfeleljenek.

Az ilyen szülő megérdemli hogy hátat fordítson a gyereke, hiszen valahol Ő is ezt teszi.

2022. nov. 24. 17:28
 22/23 anonim ***** válasza:
96%
Azért én a helyedben elgondolkoznék azon milyen emberrel is vagyok együtt...
2022. nov. 24. 21:04
 23/23 anonim ***** válasza:
94%

Én mondjuk a lány helyében így nem mennék az apámhoz.

Természetesen apa elmondhatja ha nem tetszik a választottam, de kénytelen elfogadni.

2022. nov. 25. 02:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!