Hol a határ az igénytelenségben és mit lehet tenni, ha a szüleim nem hajlandóak megnevelni a 30 éves bátyámat?
17 évesen milyen lehetőségeim vannak?
Itt olyanokra gondolok, hogy:
- wc nincs lehúzva
- asztalon minden mocskos, pl. Pörkölt/ egyéb étel kiöntve és nem feltörölve
- a padlón is kenyérmorzsa, mocsok, zöldséghéj stb
- a kilincsek/lámpakapcsolók is zsírosaj/ételmaradékosak
-semmi sincs elmosva rendesen, pl kiveszek egy elvileg tiszta tányért a szekrényből, és húscafat van rászáradva
Igazából estig sorolhatnám a példákat.
Amióta az eszemet tudom, mindig takaritottam, és eddig az volt a természetes, hogy én takaritottam utána, mert így voltam nevelve.
Most jutottam el arra a szintre (tudom, elég későn), hogy megkérdőjelezzem, hogy amúgy miért én takaritom fel a bátyám mocskát? És ha én nem csinálom meg, akkor miért nem csinálja senki?
Ha anyámnak szólok, elintézi azzal, hogy ez már nem fog változni es ő nem akar veszekedni.
Volt, hogy hetekig nem csináltam semmit, csak magam után pakoltam össze. Akkor már annyira hányingerem lett a kosztól, hogy inkább megcsináltam, mert nem bírtam nézni.
A bátyámmal meg nem lehet beszélni, mert rám csapja az ajtót vagy rám támad.
Mit csináljak?
17/L
Ne haragudj, de jó nagy prolik lehetnek ilyen felfogással és életvitellel.
Ha 30 évesen sem jutott el a bátyád odáig, hogy esetleg ő is eltakaríthatna legalább maga után, meg lehúzhatná a WC-t, akkor már ilyen is marad.
De épp ez az, ő ugy mosogat, hogy a szivacsot sem veszi a kezébe, csak hideg vizzel leöbliti a dolgokat.
Szóval nem igaz, hogy nálatok a nő dolga a házimunka.
Az idősebb gyerek mindig el van kényeztetve, ő azt hiszi hogy neki elsőbbségi jogai vannaka családon belül.
És ahol ez ellen nem lépnek fel a szülök még a gyerekek kicsi korában azokból ilyen tróger lesz mint a bátyád.
Őt már megváltoztatni nem fogod tudni, még az is könnyen lehet hogy direkt mocskol össze mindent és szemetel mert látja hogy ez téged zavar.
És az hogy téged idegesíthet élteti őt.
Ez a kétgyerekes családok kb 90%-ban igy van. A nagyobb testvér felsőbbrendűnek érzi magát a kisebbikkel szemben és ő se tudja miért de gyűlöli a kisebb testvérét.
Van ahol, értelmesek a szülök és időben közbelépnek, de ez nagyon ritka manapság.
Lépj le onnan vagy legyél te is a bátyáddal szemben genyó.
De azzal mind a ketten csak szívatni fogjátok egymást
Én a helyedben 1-2 évig genyóznék vele, aztán elköltöznék a helyedben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!