Hol a határ az igénytelenségben és mit lehet tenni, ha a szüleim nem hajlandóak megnevelni a 30 éves bátyámat?
17 évesen milyen lehetőségeim vannak?
Itt olyanokra gondolok, hogy:
- wc nincs lehúzva
- asztalon minden mocskos, pl. Pörkölt/ egyéb étel kiöntve és nem feltörölve
- a padlón is kenyérmorzsa, mocsok, zöldséghéj stb
- a kilincsek/lámpakapcsolók is zsírosaj/ételmaradékosak
-semmi sincs elmosva rendesen, pl kiveszek egy elvileg tiszta tányért a szekrényből, és húscafat van rászáradva
Igazából estig sorolhatnám a példákat.
Amióta az eszemet tudom, mindig takaritottam, és eddig az volt a természetes, hogy én takaritottam utána, mert így voltam nevelve.
Most jutottam el arra a szintre (tudom, elég későn), hogy megkérdőjelezzem, hogy amúgy miért én takaritom fel a bátyám mocskát? És ha én nem csinálom meg, akkor miért nem csinálja senki?
Ha anyámnak szólok, elintézi azzal, hogy ez már nem fog változni es ő nem akar veszekedni.
Volt, hogy hetekig nem csináltam semmit, csak magam után pakoltam össze. Akkor már annyira hányingerem lett a kosztól, hogy inkább megcsináltam, mert nem bírtam nézni.
A bátyámmal meg nem lehet beszélni, mert rám csapja az ajtót vagy rám támad.
Mit csináljak?
17/L
Lehet mentális betegség,vagy annak előjele.
Én pl nem szeretem megfogni a wc lehúzót,mert "kakis" kézzel mindenki hozzányúl.
De ha mindenben ilyen,akkor depresszió jó eséllyel.
“ Apád is ilyen?”
Igen. Meg eleve minket úgy neveltek, hogy a férfiak nem végeznek házimunkat. Na de hol a határ az ilyen szintű igénytelenségben?
Ha 0 éves kora óta minden meg van csinálva utána, akkor már valóban így marad.
Egyedül élne, az első x évben patkányok lepnék el a házát.
Nők általában nem tűrik a koszt, férfiak meg felépítésükből adódóan döglusták ilyenre.
De ha tetőt kell cserélni, vagy emésztőt kiásni...az elvileg működik.
“ Anyud anyagiak miatt nem lép le veled?”
Nem, ő nem is akar lelépni. Néha morgolódik egy sort a rendetlenség miatt, és ennyi. De mostanság már mintha őt sem zavarná a dolog annyira.
Idegesít, mert úgy érzem ,velem van a baj, olyan mintha én gondolnám rosszul a dolgokat, mert ebben a családban mindenki más tök jól el van a koszban. Már gyakran a saját épelméjűségemet kérdőjelezem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!