Hol a határ az igénytelenségben és mit lehet tenni, ha a szüleim nem hajlandóak megnevelni a 30 éves bátyámat?
17 évesen milyen lehetőségeim vannak?
Itt olyanokra gondolok, hogy:
- wc nincs lehúzva
- asztalon minden mocskos, pl. Pörkölt/ egyéb étel kiöntve és nem feltörölve
- a padlón is kenyérmorzsa, mocsok, zöldséghéj stb
- a kilincsek/lámpakapcsolók is zsírosaj/ételmaradékosak
-semmi sincs elmosva rendesen, pl kiveszek egy elvileg tiszta tányért a szekrényből, és húscafat van rászáradva
Igazából estig sorolhatnám a példákat.
Amióta az eszemet tudom, mindig takaritottam, és eddig az volt a természetes, hogy én takaritottam utána, mert így voltam nevelve.
Most jutottam el arra a szintre (tudom, elég későn), hogy megkérdőjelezzem, hogy amúgy miért én takaritom fel a bátyám mocskát? És ha én nem csinálom meg, akkor miért nem csinálja senki?
Ha anyámnak szólok, elintézi azzal, hogy ez már nem fog változni es ő nem akar veszekedni.
Volt, hogy hetekig nem csináltam semmit, csak magam után pakoltam össze. Akkor már annyira hányingerem lett a kosztól, hogy inkább megcsináltam, mert nem bírtam nézni.
A bátyámmal meg nem lehet beszélni, mert rám csapja az ajtót vagy rám támad.
Mit csináljak?
17/L
“ Az, hogy valaki lehúzza a vécét, kezet mos, stb. nem "házimunka", hanem alap higiénia”
Elméletileg lehúzza, gyakorlatilag meg fél kiló sz•r rá van kenődve a wcre, vagy csak szimplán nem megy le a vizzel együtt, így egész nap ott lebeg a sz•r a víz tetején, az ezáltal keletkezett állott sz•rszag meg megint csak az én orromat bántja, a többieket meg nem érdekli.
Ilyenekre gondolok például.
Ez nem fog változni, mert sajnos mindkét szülőd és a bátyád is igénytelen.
Csatlakozom az egyik korábbi hozzászólóhoz, tanulj és igyekezz mielőbb saját lábra állni.
Meg eleve minket úgy neveltek, hogy a férfiak nem végeznek házimunkat
Bár ez nyilván hülye dolog, de ezek szerint nem a bátyád az, aki nem tud mosogatni és mocskosan teszi el a tányért, hanem anyád vagy te, mert ti mosogattok...
- wc nincs lehúzva
- asztalon minden mocskos, pl. Pörkölt/ egyéb étel kiöntve és nem feltörölve
- a padlón is kenyérmorzsa, mocsok, zöldséghéj stb
- a kilincsek/lámpakapcsolók is zsírosaj/ételmaradékosak
-semmi sincs elmosva rendesen, pl kiveszek egy elvileg tiszta tányért a szekrényből, és húscafat van rászáradva
Hàt, ebből max csak az első a bátyád "sara", a többi az egész családé!
És én még azt hittem az én családom igénytelen..
Ők ehez képest semmi!
“ Bár ez nyilván hülye dolog, de ezek szerint nem a bátyád az, aki nem tud mosogatni és mocskosan teszi el a tányért, hanem anyád vagy te, mert ti mosogattok..”
De épp ez az, ő ugy mosogat, hogy a szivacsot sem veszi a kezébe, csak hideg vizzel leöbliti a dolgokat. Emiatt marad ott a kajamaradék. Már eleve ezt egy évbe tellett elérni, hogy “mosogasson” maga után.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!