Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azért nem lettem férfias mert...

Azért nem lettem férfias mert nem édesapám nevelt?

Figyelt kérdés

A szüleim kiskorom óta elválltak, édesanyám nevelt teljesen egyedül.

Édesanyám régebben úgy nevelt engem mint egy kislányt, arra tanított hogy ha az iskolában piszkálnak, szekálnak olyankor hagyjam magam és viseljem el.

Szerintem ez nagyon nagy hiba amit az anyukák többsége elkövetnek akik egyedül nevelik a fiaikat.

26 éves létemre az utóbbi években jöttem rá hogy egész életemben azért voltam ennyire gyáva, mert nem volt egy férfi példakép az életemben akire felnézhettem és megtanítson arra hogy hogyan álljak ki magamért, hogyan viselkedjek férfiasan, hogyan csajozzak stb..

Semmi önbizalom nincs bennem, mert apám nem volt ott amikor igazán szükségem volt rá. Emiatt barátnőt sem tudok szerezni, ha valaki szemétkedik velem olyankor képtelen vagyok kiállni önmagamért mert nem volt egy férfi példaképem aki megtanított volna az ilyen dolgokra.

2022. nov. 7. 20:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az iskolában volt az az általános hozzáállás a TANÁROKTÓL, hogy ha piszkálnak, "egyik fülön be, másikon ki", mert megúnják. Lószart...
2022. nov. 8. 08:05
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A lányokat úgy nevelik, hogy ne védjék meg magukat? Ha bántják, hagyják csak? Én nő vagyok, így neveltek, olyan is lettem, elég baj ez, de szerintem ezt nem a nemem miatt csinálták a szüleim, hanem mert így érezték helyesnek.
2022. nov. 8. 09:11
 13/16 NTBS ***** válasza:
100%
Szerintem nincsen összefüggés. Állj, ki magadért.
2022. nov. 8. 09:42
 14/16 anonim ***** válasza:
49%

Persze ez egy nagyon jó kifogás, hogy elhessegesd magadtól a felelősséget, holott 26 évesen ideje lenne már, hogy felfogd, hogy a saját életedért te vagy a felelős, nem más.

Ha nem tanulsz meg kiállni magadért, akkor mindenki ki fog használni, meg fog alázni, el fog taposni. Ezeket a csatákat senki sem tudja helyetted megvívni.

2022. nov. 8. 14:50
 15/16 anonim ***** válasza:
67%

"Édesanyám régebben úgy nevelt engem mint egy kislányt, arra tanított hogy ha az iskolában piszkálnak, szekálnak olyankor hagyjam magam és viseljem el."

Honnan tudod, hogy így nevelik a lányokat?

2022. nov. 9. 16:13
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor segítek. Az anyád nem úgy nevelt, mint egy lányt. Az anyád úgy nevelt, ahogyan őt is nevelték: konfliktuskerülőnek. Azért gondolj bele, mit írsz, hogy egy lánynak hagynia kellene, hogy bántsák? És hogy kiállni önmagáért csak egy férfi lenne képes? Milyen rémes sablonok vannak még a fejedben?

Az anyád nyilvánvalóan nem tudta kezelni a problémáidat, ahogy anno gyerekkorában ő is hasonlót láthatott otthon. Innen jön az, hogy ügyet se vess a piszkálódókra. Amit nyilván ő sem tudott kivitelezni, de mindegy.

A lényeg, hogy ne sírj az apakép után, mert nagy valószínűséggel ugyanott lennél, nagyon sok férfi sem tudja kezelni az ilyeneket. Az egyetlen különbség, hogy apád mélyebb hangján talán határozottabban cseng ugyanaz, hogy ne foglalkozz a bántásokkal. :D Ám ez ugyanolyan hatástalan úgy is.

Vedd kezedbe a dolgot most már és foglalkozz önismerettel. Az önismereti munka mindig úgy kezdődik, hogy berágsz a szüleidre, majd ez elmúlik, s ezzel együtt kikopnak azok a negatív beidegződések is, amik gyerekkorodtól tartanak fogva és blokkolják a felnőtt életedet. Keress egy jó módszert vagy pszichoterapeutát, pont jó időben vagy, hogy elkezdd a változ(tat)ást.

2022. nov. 9. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!