Miért divat pár éve az, hogy 20-30-as srácok egyedülálló, nőkhöz költöznek, akik gyereket nevelnek? Férfias dolog ez? Mennyire lehet hosszú egy ilyen kapcsolat a férfi részéről?
Leginkább anyagi szempontból tettem fel a kérdést. Úgy gondolom, hogy a srácnak egyelőre nincs hol laknia, így csak kényelemből költözik olyan nőhöz, akinek van gyereke, akár saját lakása. Sok olyan srác van, aki pár év múlva leváltja a hölgyet egy másik, hasonló helyzetben lévőre, ugyanakkor sok ilyen srác szándékosan nem fizet bele a költségekben, csak el van tartva.
Mi a véleményetek?
Köszönöm előre. 27 L.
Igen, egyre több 25-35-ös korosztályú srác így teszi. Leginkább az otthonról való, ideiglenes "menekülés" miatt.
Amúgy félreértés ne essék: biztos vagyok benne, hogy minden édesanya ugyanakkor nő is.
Csupán óvatosságra való intés miatt tettem fel a kérdést, illetve ha esetleg valaki tudna róla írni általános véleményt is az anyuka és a gyerek szempontjából is.
Arra nem gondoltál, Kérdező, hogy csupán arról van szó: emberek megismernek más embereket, kölcsönös rokonszenv, majd érzelem támad - és párkapcsolat alakul ki köztük? Annak ellenére és azzal együtt, hogy a hölgy-partnernek esetleg gyermeke és/vagy lakása van?!
"Pár év múlva leváltja a hölgyet egy másik, hasonló helyzetben levőre.." - feltételezhetetlen, hogy az a kapcsolat zátonyra fut, szétválnak, majd újabb nexus alakul ki? Honnan tudod, hogy "sok ilyen srác szándékosan nem fizet bele a költségekbe.."? Ismered mindegyiküket, bizalmasan beszélgettél velük?
Miért kell mindenben sívó üzleti érdekeket látni? Számomra érthetetlen.
Évszázadokig úgy volt, hogy a jómódú férfiakhoz rendszerint odacsapódott egy jóval fiatalabb, de egzisztenciális szempontból gyenge nő, ezt a társadalom elfogadta.
Ma egyre több stabil egzisztenciával rendelkező magányos nő van, aki viszont nem talál az igényeinek megfelelő társat. Tisztában vannak vele, hogy a rendszerint fiatalabb férfiak miért csapódnak melléjük, de ezek a nők is profitálnak a maguk módján ebből a helyzetből, ezért aztán mindketten elvannak egy darabig az ilyen kapcsolatokban.
Az, hogy ez jó, vagy nem jó, mit szól hozzá a társadalom, már más kérdés...
30-as férfiak mióta srácok?
Szerintem alapból gáz, ha egy férfi 30-as éveire nem jut el oda, hogy eltartsa magát...de nem tudom, milyen társaságaid vannak, ahol ennyi még szülőnél élő 30-as "srác" van, akinek egy egyedülálló anyuka kell ahhoz, hogy elköltözzön. Én még nem láttam ilyenre példát.
Egyáltalán nem mondanám, hogy ez divat.
A legtöbb nő örül, ha a gyereket fel tudja tisztességben nevelni, nem hogy még valakit eltartson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!