Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális h ennyi mindent nem...

Normális h ennyi mindent nem engednek meg otthon. Mit lehet ezek ellen tenni?

Figyelt kérdés
A szüleim nm engednekk nkm olyan dolgokat amiket a kortársaimnak már évek óta engednek. Mint pld: a tiktok insta facebook messenger.(A messenger kötelező lenne a suli miatt). Telefonom is azért van mert kötelező a suliban. Meg nm engednek el a barátnőmmel vásárolni. Nagyon komoly keretek közé szorítanak engem. Pld: Reggel 6-nál előbb nm kelhetek ki az ágyamból,este 8-kor be kell jöjjek a kertből, napi egy joghurtot ehetek meg stb. Minden nap este kilenckor le kell feküdjek(ebből van alegjobban elegem). Ez mennyir normális és mit lehetne vele tenni??

2022. nov. 7. 14:28
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
31%

igazuk van . tik tok magamutogato emberek gyülekezö helye meg kis k..

insta szintėn . az hogy 9 kor elküldenek aludni iskola időben az nem baj

plåzåzni minek ha nem akarsz våsårolni?

jobban jársz később egy rendes nevelėst kapsz mintha mindent råd hagynak.

2022. nov. 7. 18:56
 32/39 anonim ***** válasza:
22%
Írd már ki rendesen a NEM szót, mert rohadt idegesítő és senki nem használja ezt a rövidítést!
2022. nov. 7. 19:19
 33/39 A kérdező kommentje:
Nem
2022. nov. 7. 19:44
 34/39 anonim ***** válasza:
66%

Normálisnak nem normális, de sajnos elég gyakori.

Meg ahogy látom sokan nem jutnak túl a Tiktok, Insta, Facebook, Messenger felsoroláson.

- A messenger KÖTELEZŐ lenne neki a suli miatt. (Ezzel meg a Facebook is, mert már egy jő ideje nem lehet külön fiókot létrehozni.)

- Mi az hogy reggel 6-nál előbb nem kelhet ki az ágyból? Ha 5-kor felébred, hogy pisilni kell, húgyozzon be?

- Ki az az elvetemült aki nem engedi hogy a gyerek 8 után kinnt legyen a KERTBEN?

- Ha még annyi idős is a kérdező, mint aminek tippelik (12), akkor a napi egy joghurt még íznek is kevés. Én 4.-ben sokszor más kettesével ettem. Meg alapból milyen az a szülő, aki megszabja gyerekének, hogy olyan ételből ami nem édesség max mennyit ehet?

- Egy 12 éves már kellene tudjon egyedül apróbb dolgokat vásárolni. Fagyi, körömlakk, sapka, ilyenek...

- Meg az esti 9-kori lefekvés is röhejes ebben a korban (ha nem idősebb...). Főleg hétvégén meg mikor nincs iskola.

2022. nov. 7. 20:10
 35/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat 34-es
2022. nov. 7. 21:21
 36/39 anonim ***** válasza:
81%
Mennyi idős vagy?
2022. nov. 7. 21:47
 37/39 anonim ***** válasza:
77%

Itt egyesek ilyen hülyék? Nálunk nem hogy a telefon, a laptop is kötelező. Amikor karantén/online oktatás volt, mit csináltunk volna telefon és számítógép nélkül? De most is a tanárok nagy része classroomban küldi a házit, órán is szoktunk telefonon dolgozni, ha a tanár nem akar nyomtatni, ott írjuk a dolgozatot, ott látjuk az e-naplót… még sorolhatnám.

A Messenger-Facebook-ellenességet sem értem, nálunk kötelezően ajánlott volt bekövetni az iskola Facebook-oldalát, az osztálycsoportok is Messengeren vannak. Ha meg hiányzik, hogy kérje el az anyagot, a szülők hívogassák egymást, mint alsó tagozatban, vagy mi?

Insta ugyan nem kötelező, de annyira nem ördögtől való dolog ám. A Tiktok szerintem baromság, de kétlem, hogy lelki sebeket okozna egy 12 évesnek, vagy olyat tudna meg, amit amúgy ne tudna…

A joghurt tilalom hülyeség, hacsak nem spórolni kell ennyire.

A lefekvési időről annyit mondanék, hogy én már általános iskolában is sokszor késő estig tanultam, 9-kor lefeküdni lehetetlenség lett volna.

2022. nov. 8. 14:34
 38/39 anonim ***** válasza:
88%

Arról nem is beszélve, hogy az csak feltételezés, hogy a kérdező 12 éves. Mi van, ha idősebb? 14-15 pl.

Én 9.-ben, 15 évesen éjfélkor még simán házit írtam. S hogy miért? Mert 3-kor végeztem. 4:10-kor indult a buszom haza. Mire hazaértem s elkezdtem ebédelni 5 óra lett. Volt külön órai matek házi, külön érettségi felkészítős matek házi. Angolból le kellett fordítani 1-2 A4-es oldal szöveget, mert a tanárnőnek ez volt a berögződése. A vallás tanár annyira fanatikus volt, hogy simán felhagyott egy teljes érettségi tételt házinak, pedig nem is mi voltunk a teológia tagozat. Magyarból verselemzés, háziolvasmány. + a többi órára a házi. S ez csak a házi, a tanulás még sehol sincs.

Mire végeztem a dolgokkal éjfél volt. Akkor vacsorázni is kellene, tisztálkodni, felpakolni másnapra, meg a magánéletet se kellene teljesen elhanyagolni. (Ha masztizni már úgyse volt erőm, az éppen aktuálisan "játszott" játékba jó belépni a napi ajándékokért...)

2022. nov. 8. 15:06
 39/39 A kérdező kommentje:
Van osztálycsopor igen nagyon gáz h nem vok benne
2022. nov. 8. 15:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!