Normális h ennyi mindent nem engednek meg otthon. Mit lehet ezek ellen tenni?
igazuk van . tik tok magamutogato emberek gyülekezö helye meg kis k..
insta szintėn . az hogy 9 kor elküldenek aludni iskola időben az nem baj
plåzåzni minek ha nem akarsz våsårolni?
jobban jársz később egy rendes nevelėst kapsz mintha mindent råd hagynak.
Normálisnak nem normális, de sajnos elég gyakori.
Meg ahogy látom sokan nem jutnak túl a Tiktok, Insta, Facebook, Messenger felsoroláson.
- A messenger KÖTELEZŐ lenne neki a suli miatt. (Ezzel meg a Facebook is, mert már egy jő ideje nem lehet külön fiókot létrehozni.)
- Mi az hogy reggel 6-nál előbb nem kelhet ki az ágyból? Ha 5-kor felébred, hogy pisilni kell, húgyozzon be?
- Ki az az elvetemült aki nem engedi hogy a gyerek 8 után kinnt legyen a KERTBEN?
- Ha még annyi idős is a kérdező, mint aminek tippelik (12), akkor a napi egy joghurt még íznek is kevés. Én 4.-ben sokszor más kettesével ettem. Meg alapból milyen az a szülő, aki megszabja gyerekének, hogy olyan ételből ami nem édesség max mennyit ehet?
- Egy 12 éves már kellene tudjon egyedül apróbb dolgokat vásárolni. Fagyi, körömlakk, sapka, ilyenek...
- Meg az esti 9-kori lefekvés is röhejes ebben a korban (ha nem idősebb...). Főleg hétvégén meg mikor nincs iskola.
Itt egyesek ilyen hülyék? Nálunk nem hogy a telefon, a laptop is kötelező. Amikor karantén/online oktatás volt, mit csináltunk volna telefon és számítógép nélkül? De most is a tanárok nagy része classroomban küldi a házit, órán is szoktunk telefonon dolgozni, ha a tanár nem akar nyomtatni, ott írjuk a dolgozatot, ott látjuk az e-naplót… még sorolhatnám.
A Messenger-Facebook-ellenességet sem értem, nálunk kötelezően ajánlott volt bekövetni az iskola Facebook-oldalát, az osztálycsoportok is Messengeren vannak. Ha meg hiányzik, hogy kérje el az anyagot, a szülők hívogassák egymást, mint alsó tagozatban, vagy mi?
Insta ugyan nem kötelező, de annyira nem ördögtől való dolog ám. A Tiktok szerintem baromság, de kétlem, hogy lelki sebeket okozna egy 12 évesnek, vagy olyat tudna meg, amit amúgy ne tudna…
A joghurt tilalom hülyeség, hacsak nem spórolni kell ennyire.
A lefekvési időről annyit mondanék, hogy én már általános iskolában is sokszor késő estig tanultam, 9-kor lefeküdni lehetetlenség lett volna.
Arról nem is beszélve, hogy az csak feltételezés, hogy a kérdező 12 éves. Mi van, ha idősebb? 14-15 pl.
Én 9.-ben, 15 évesen éjfélkor még simán házit írtam. S hogy miért? Mert 3-kor végeztem. 4:10-kor indult a buszom haza. Mire hazaértem s elkezdtem ebédelni 5 óra lett. Volt külön órai matek házi, külön érettségi felkészítős matek házi. Angolból le kellett fordítani 1-2 A4-es oldal szöveget, mert a tanárnőnek ez volt a berögződése. A vallás tanár annyira fanatikus volt, hogy simán felhagyott egy teljes érettségi tételt házinak, pedig nem is mi voltunk a teológia tagozat. Magyarból verselemzés, háziolvasmány. + a többi órára a házi. S ez csak a házi, a tanulás még sehol sincs.
Mire végeztem a dolgokkal éjfél volt. Akkor vacsorázni is kellene, tisztálkodni, felpakolni másnapra, meg a magánéletet se kellene teljesen elhanyagolni. (Ha masztizni már úgyse volt erőm, az éppen aktuálisan "játszott" játékba jó belépni a napi ajándékokért...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!