Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korig "normális"...

Hány éves korig "normális" otthon élni a szülőkkel?

Figyelt kérdés

26 vagyok, már nagyon nehezen bírom, de még gyűjtenem kellene önerőre 2 milliót, ami kb fél év.

Sokszor úgy érzem, még egy napot nem bírok ki itt velük. Nagyon el szeretnék már költözni, de akkor később lesz meg a pénz..

Sokszor olvasom, hogy 30 valahány évesen is otthon élnek még. Valaki meg engem leszólt, hogy ilyen korban nem kéne már velük élnem.

Szerintetek hány éves korig normális otthon lakni? Bírjam ki ezt a fél évet + hitelbírálat, házátiratás idejét, vagy menjek albérletbe? Napok óta ezen örlődöm, számolgatok..

2022. ápr. 19. 10:02
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
24%
Én 18-ig laktam.
2022. ápr. 19. 10:04
 2/25 anonim ***** válasza:
96%

Addig normális amíg te úgy érzed hogy az, illetve mondjuk ha egy nagy házban laktok van saját éllettered nem szólnak bele dolgaidba akkor nincs gond.

Legalábbis szerintem

2022. ápr. 19. 10:07
 3/25 anonim ***** válasza:
84%
Kivéve ha van komoly párod, akkor nem egészséges szülök nyakán lenni
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan hogy meddig normális. HA normálisan együtt élnek, egy nagy családi házban az élete végéig is normális. Ha nem bírják egymást, nyilván az a "normális" hogy különköltöznek amint lehet. Minden a körülményeken meg az embereken múlik. Azt meg aki beleugat, le lehet oltani hogy abba pofázzon bele amihez köze van.
 5/25 anonim ***** válasza:
96%
jó úton haladsz, bírd ki azt a fél évet.
2022. ápr. 19. 10:08
 6/25 anonim ***** válasza:
94%
Én 33 vagyok szülökkel lakom még mindig, de az egész emelet az enyém, nem szólnak bele dolgaimba, nyugalomban vagyok, nincs párom, egyenlőre nekem így jó. Elköltözhetnék de nem érzem szükségét jelenleg mert jól érzem magam
2022. ápr. 19. 10:10
 7/25 anonim ***** válasza:
94%

Nehéz helyzet, mert sokszor nem akaratom múlik, hanem az anyagi helyzeten (ahogy a te esetedben is).

Én és az ismeretségi köröm is (24-25 évesek) inkább albérletet fizetünk, minthogy otthon kelljen élnünk. Én nem birom elviselni már az otthoni légkört és szükségem van az önállóságra.

A kérdésedre válaszolva: nem ciki, ezt engedik az adott körülmények. Szurkolok, hogy minél előbb tudj majd lépni! :)

2022. ápr. 19. 10:11
 8/25 anonim ***** válasza:
91%

Nem lehet általánosítani. Nem mindegy, hogy egy kis panelről van szó, ahol egymás nyakában van mindenki, vagy egy többgenerációs családi házról, ahol külön szinten vagytok. Az ingatlanárak miatt megint gyakorivá vált a különböző generációk együttélése, nyilván kényszerhelyzet miatt.

Ha van elegendő személyes tér, akkor szerintem nincs kb felső határ, a 90-es években épült többszintes házakat még át is lehet alakítani, hogy külön lakás legyen benne. De ha kis házról, lakásról van szó, akkor természetes, hogy a 20-as évek eleje környékén már érik az érzés, hogy jobb volna egy kis saját tér, otthon.

Nagy személyes tér esetén talán célszerű otthon maradni és gyűjtögetni, de ez nem mindig adott.

2022. ápr. 19. 10:11
 9/25 anonim ***** válasza:
89%
Ha külön lakrészben laksz, mint a szülők, meg kiveszed a részed a házimunkából és a költségekbe is beszállsz akkor teljesen normális akár 40 évesen is.
2022. ápr. 19. 10:12
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen hogy meddig normális. Teljesen egyéntől, és helyzettől függ.
2022. ápr. 19. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!