Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korig "normális"...

Hány éves korig "normális" otthon élni a szülőkkel?

Figyelt kérdés

26 vagyok, már nagyon nehezen bírom, de még gyűjtenem kellene önerőre 2 milliót, ami kb fél év.

Sokszor úgy érzem, még egy napot nem bírok ki itt velük. Nagyon el szeretnék már költözni, de akkor később lesz meg a pénz..

Sokszor olvasom, hogy 30 valahány évesen is otthon élnek még. Valaki meg engem leszólt, hogy ilyen korban nem kéne már velük élnem.

Szerintetek hány éves korig normális otthon lakni? Bírjam ki ezt a fél évet + hitelbírálat, házátiratás idejét, vagy menjek albérletbe? Napok óta ezen örlődöm, számolgatok..

2022. ápr. 19. 10:02
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
12%

#19 az én szüleim 20 évesen már építkeztek, akkoriban természetes dolog volt, hogy mindenki kacsalábon forgó kastélyt épít hatalmas telekkel. A szüleim háza pár éve 30 misit ért, most 80. A fizetések viszont huszadennyire sem emelkednek. Manapság egy egérlyukra is évekig gyűjteni kell, vagy felveszed a csokot.

És lakástakarékot fizetni nem nagy költség, ha ennyit sem vagy képes megtenni a gyerekedért, akkor ne legyen gyereked, mert csak megnehezíted az életét.

2022. ápr. 19. 14:16
 22/25 anonim ***** válasza:
24%

20-as! Semmivel nem volt egyszerűbb lakáshoz jutni, csak annyiban, hogy biztosabb volt a munkahely, nagyobb volt a létbiztonság. De ugyanúgy nehéz volt az akkori fizetések mellett is egy lakásra összegyűjteni.

Amúgy te most a fiatalok szemszögéből nézed, de majd vizsgáld ezt felül akkor is, amikor 40 évesen a gyereked még mindig veled lakik a másfél szobás lakásban.

2022. ápr. 19. 14:17
 23/25 anonim ***** válasza:
0%
#22 jaj igen a mai 40-60-as korosztály szeret úgy tenni, mintha nekik sem lett volna könnyebb, hát megnézem, hogy manapság melyik kezdő huszonéves munkavállaló tud házat építeni 1200 négyzetméteres telekkel, ahogy ők tették anno. Csak mert az én szüleim korosztályában mindenki úgy építkezett, hogy mellette még tanultak, félmunkaidőben dolgoztak, ott voltak már a gyerekek is stb, mégis olyan házakat húztak fel, amiket ma 80 misi alatt nem tudnál. Most teljes állás mellett sem tudunk huszonévesen építkezni, az összes velem egykorú 26 körüli még szülőknél kell éljen, kivéve, akiknek vettek a szüleik ingatlant. Komolyan egy olyan velem egykorút nem ismerek, aki önerőből már külön tudott volna költözni. Ja de, van egy ilyen, de az egy válogatott focista, ő milliókat keres. Szóval régebben igenis sokkal könnyebb volt, legalábbis ez.
2022. ápr. 19. 14:26
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Addig normális míg az adott családnak megfelel, kívülállónak meg semmi köze hozzá.
2022. ápr. 19. 22:56
 25/25 anonim válasza:
100%
Én valószínűleg 24-25 éves koromig fogok itthon lenni egyetemi tanulmányaim miatt. Egy szobában vagyok 18 éves húgommal is, nincs veszekedés se semmi. Ahogy előttem is írták, a mai világban nehéz elkezdenie az embernek a saját életét ilyen ingatlan áremelkedések mellett.
2022. máj. 14. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!