Normális h ennyi mindent nem engednek meg otthon. Mit lehet ezek ellen tenni?
"Telefonom is azért van mert kötelező a suliban"
Ugyan meliyk iskolában kötelező a gyereknek telefon?
15 éves koromig nekem sem volt telefonom, akkor is csak azért, mert másik városba mentem tanulni, illetve szintén 8-9 között takarodó. Egy frissen serdülő gyereknél ez a normális, ha már az iskola miatt korán kell kelni. Azt is megértem, ha egy megyeszékhely/Budapest kategóriájú városban bizonyos életkorig nem engednek barátnővel plázázni. Ezeket el kell fogadnod, bizonyára jót akarnak, akkor is, ha esetleg eltúlozzák vagy ha nem értesz egyet velük. A tiktoknak hívott kínai kémprogramot én úgy tiltanám be, ahogy van, arról meg ne is beszéljünk, hogy lányként milyen veszélyek leselkednek rád instán, ha nem ésszel használod.
Biztos én vagyok a boomer, vagy csak túl sok olyan 13-15 éves lánnyal találkoztam (exbarátnők húgai stb.) akiknél nem volt fogva a gyeplő és iszonyatos modorú, illetve önmagát veszélyeztető, de legalább nagyszájú kisördögök voltak. Arról nem is beszélve, hogy amikor én voltam ennyi idős, sokkal zártabb keretek között, sokkal kevesebb lehetőség közepette is mit voltak képesek művelni a kiskamasz osztálytársaim.
A napi egy joghurt lehet spórolás miatt is.
A közösségi médiát meg nem árt szabályozni, de jó lenne tudni, hány éves vagy. Érdekes, hogy mások akkor is a leírja a kérdező a korát és a nemét, amikor az aranyhala lumbágójáról kérdez, de ilyen esetben meg kihagyja ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!