Kinek van igaza?
Nekem van 2 gyerekem. 1 és 3 évesek. A nagy most kezdte az ovit.
Van 2 "kistesóm", 12 és 14 évesek. Még ugye otthon laknak.
2 hete hívott minket anya, de úgy, hogy tudta, hogy a 12 éves tesóm lázas beteg. Én az ovisommal így is küzdök, 1 hetet megy, 1 hetet beteg. Így nen mentünk hozzájuk. Anya nagyon megsértődött ezen, mert "nem leprások", a tesóm maradt volna a szobájában.
Ma hívott anya, hogy erre járnak. Én jeleztem hogy jöjjenek, de a kicsim beteg. Köhög, lázas.
Erre flegmán megjegyezte, hogy ők nem olyan kényesek, nem félnek egy kis köhögéstől...
Szerintem egy 12, 14 éves gyerek imnunrendszerét összehasonlítani egy 3 évesével, aki most kezdett közösségbe járni, netto baromság.
Igy megkértem amíg ez a véleménye, ne is keressen.
Szerintetek kinek van igaza?
Plusz, oké, ne menjen, rendben, de a SAJÁT egyévesedet nem félted a folyamatosan beteg háromévestől?
Vagy ő miben más? Mert az ő immunrendszere még annyira sehol sincsen, a hároméves meg folyamatosan beteg mellette. Kettős mérce.
Jesszum...
Szóval anyud hadd sértődjön meg. A 3 éves ovis úgyis, ahogy írtad is, hetente hazavisz valamit az oviból és nonstop otthon vagy vele mert beteg. A tinédzser testvéreid nyilván már más kategória. Én se találkoznék velük ilyen esetben. Sértődjön meg anyuka. Sőt, én magam se mennék oda, hogy én elkapjam a köhögést, takonykórt. De, nagyon klassz VOLT az immunrendszerem a tavaly ilyenkori covid oltásig, azóta rengetegszer voltam beteg. A fiam 14, pici kora óta kinti fociedzés, nagyon klassz immunrendszerrel. Így sem vinném a beteg családhoz. Majd találkozunk, ha meggyógyultak és mi is.
Nekem is van kisóvodás gyerekem, Igen, a közösségből gyakran kap el ezt-azt. Azokban a hónapokban, amíg dolgoztam, azért volt baj ez, mert nem győztem szabadsággal, a táppénz meg kevés. Mióta megszületett a kistesója és itthon vagyok a csecsemővel, azóta azért, mert baromi nehéz együtt bírni a kettővel, ha ő is egész nap itthon van, egy-másfél hétig, kikészülök. Elég betegséget kap el az oviban, nem hiányzik nekem a garantált plusz szopás, csak mert pont abban a pár napban kell meglátogatni Pistikét, mikor ő is lázasan fuldoklik a taknyában. Nincs kedvem emiatt úgy készülni a következő hétre, hogy itthon fogunk szívni. Ezért mikor tízből egyszer meg tudom választani, hogy legyen-e beteg vagy sem, akkor inkább azt választom, hogy nem, köszi. Nem is értem, hogy ki és miért gondolja azt, hogy "elmegyünk a beteg Pistikéhez, tökre nem probléma itthon maradnunk a jövő
héten táppénzen, vagy ellőnünk 5 nap szabit".
Ezt nem széltől is óvás, gyakorlatilag a közösségbe járó gyereknél nem létezik a széltől is óvott kategória, mivel: közösségbe jár, és nem légmentesen befóliázva megy heti 5 nap a 30 másik gyerek közé. Ha nem az összes betegségnek van kitéve, akkor "csak" a 98%-ának, juj. Nem ennyi "megvédéstől" marad gyenge az immunrendszere. Ismerek én is olyan anyukát, aki ilyen furcsán gondolkozik, hogy " A Zsuzsa gyereke állandóan beteg (vírusos beteg), azért, mert sosem hagyja, hogy bármit is elkapjon (wtf, akkor mi a tökömtől beteg? :D), és emiatt gyenge az immunrendszere, mert nincs kitéve betegségeknek (a folyton beteg gyerek nincs kitéve betegségeknek... na jó, az én agyam itt már ledobja az ékszíjat). Bezzeg az én gyerekem jó egészséges, mert engem nem érdekel, hogy elkap-e valamit, és inkább mindent elkap, és folyton beteg." Ú, b+! :D
25ös minek kellett két gyerek ha nem bírsz velük?
Pont az ilyen csodamamik szokták orrfolyással is bevinni óvodába a gyereket hiszen addig se kell vele foglalkozni, de ha az övék lesz beteg ők vannak legjobban felháborodva
Úgy tudtam, hogy mindenki által ismert alapigazság, hogy gyerekkel nehéz, meg hogy kettővel nehezebb, mint eggyel. Abban a korban vannak, mikor még mindkettőjüknek ötpercenként kell asszisztálnom valamihez, és mikor mindketten itthon vannak, időnként szinte kétfelé kell szakadnom. Csinálom, mint a kisangyal, nem mondtam, hogy nem. De azért nem tagadom le, hogy fárasztó. Akinek tiszta Hawaii és pihentető, annak gratulálok, de szerintem vagy hazudik, vagy elfelejti megemlíteni, hogy amúgy a gyerek(ek) heti 5 nap nem is nála van(nak), hanem a nagyinál.
Én meg úgy vagyok, hogy van egy olyan szeretett esti rituálém, hogy mikor már mindketten alszanak, akkor végre egy helyben ülve, olvasgatva, nem kapkodva megeszem egy egész tányér kaját. :D Attól még bírok velük (ellátom őket és törődöm velük. Vagy mit nevezünk bírásnak?), de ez ilyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!