Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek inkább titkoljam...

Szerintetek inkább titkoljam a dolgot anyu elől, vagy elmondjam neki?

Figyelt kérdés
Szóval anyu elèg rosszul kezeli a környezete sikereit a párkeresés terén. Én eddig egyáltalán nem “pasiztam”, mert nem is igazán engedte, meg nem tudom, nem is voltam úgy vele. Őszintén anyu kicsit el is vette a kedvem, mert folyton apura panaszkodik nekem, meg hogy a házasság volt élete legrosszabb ötlete. Számomra túl sok információt oszt meg apuról és én nem igazán szeretném, ennyire tudni az ő “intim életük” részleteit. Most pedig már nem is igazán élnek együtt, és szerintem apunak van valakije, de ezt nem merem megkérdezni, anyu pedig egyébként is kíván. Szóval most hogy ekkora kitérőt tettem, én csókolóztam egy sráccal. Nem igazán volt tervezett dolog, mármint tetszett a srác, de igazából semmit nem tettem az ügyért. Aztán tegnap előbb végeztünk, mert maradtak el óráink, és csak úgy elhívott kávézni, és bár ő csókolt meg, nem kifejezetten ellenkeztem. Viszont ha kiderül, hogy nem mondtam el, akkor anyu látványosan akad ki, ha elmondom, akkor nem látványosan, de mérges lesz rám, amit nem szeretnék. Lehet könnyebb a sráccal még most megszakítani a dolgot, mert amúgy is félek kicsit. Najó vagyis inkább pánikolok, de nem ez itt a lényeg. Szóval szerintetek mit csináljak? Könyebb lenne a sráccal megszakítani a dolgot, nem?

2022. okt. 28. 06:54
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
64%
Juj, kérdező, nem szabad pasikkal kezdeni! Igaz, csajokkal sem! Még ma beszélj anyáddal, hogy apácának állsz 18 éves korodban!
2022. okt. 28. 07:53
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Gondold már át az irányt, amit most kitűztél magadnak: ha anyukád élete végéig boldogtalan marad egy megromlott házasságban, neked SOHA nem lesz párkapcsolatod, amit felvállalhatnál és boldog lennél benne? Mert rá vagy tekintettel? Felnőtt nő, kezdjen az életével azt, amit akar, dolgozza fel az érzéseit úgy ahogy akarja, nincs joga senki más életét tönkretenni, neked pedig nem kell a boldogságodat más éretlen személyiségének, élethazugságának alárendelned.
2022. okt. 28. 08:18
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
És akkor 30 évesen is úgy állsz a témához, hogy á, inkább bele sem megyek a kapcsolatba, mert mit szól anyám?
2022. okt. 28. 08:18
 14/32 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Ne mondd el, és akkor nem is bántod meg, és egyébként is ez a te életed.

Nehogy miatta lehúzd magad a WC-n!

2022. okt. 28. 08:20
 15/32 Savlekotő ***** válasza:
100%
Gratula ehhez a neveléshez toxikussaghoz. Rengetek ilyen szülő, anya apa van.. Persze h szorongsz rettegsz, ha kicsit boldog leszel inkább eldobod mert anyád keserusegeben nem tudja megemeszteni másik örömét. Lol 18 leszel.. Menjetek terápiára, kellene a jövődre nézve mindenképp nem csak pasi miatt...
2022. okt. 28. 09:37
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Egész nyugodtan tartsd titokban, de ha elmondod és kiakad, az ne hasson meg. Túlságosan kontrollálni akar, és ez nem arról szól, hogy téged megvédjen, hanem a saját lelki problémáiról szól.

Már gyerekként is lehetnek titkaid, magánügyeid. Ne hagyd magad befolyásolni attól, hogy szerinte neki mindenről tudnia kell, és pláne beleszólnia, hogy te kivel csókolózol. Valszeg egyébként már korábban is úgy nevelt, hogy ebből párkapcsolati problémáid lesznek. Ne legyen igazam.

2022. okt. 28. 09:58
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon sajnálom azbilyen bábszínházban felnövő gyerekeket. Kifelé megy a jó,eg hogy ez a normális. Nárisztikus szülők, a gyerek nem lehet önmaga, mert anyu mit fog szólni, sőt a manipulációval még a "nem akarom megbántani anyut" is itt van. WTF? Nem tudok egyszerűen mit írni, másról sem szól ez az oldal sajnos. A korcs társadalmunkról. Van segítség, de az emberek bő 80%-a nem tart még ott, nem motivált, nem fáj még eléggé. A megoldás önbizalom szerzés, önismeret, a saját érzelmi tartalékunk feltöltése, határmeghúzás, nemet mondás. Ezeket csakis mély, empatikus emberi kapcsoltban lehet megtanulni, vagy fizetni érte. Mert a kérdezőnél nincs sajnos ilyen, akkor nem lenne kérdés. Nagyon sajnálom.
2022. okt. 28. 10:55
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Kimaradt még egy fontos dolog. A "mit csináljak, hogy anyukám megváltozzon?" sajnos szintén gyakori. Senki nem fog megváltozni a másik hatására. Változás úgy érhető el, ha mi magunk változtatunk.
2022. okt. 28. 10:58
 19/32 anonim ***** válasza:
95%

Hú, ugyanebben a helyzetben voltam. Én elküldtem a fiút, de nem volt jó ötlet, te ne kövesd el az én hülyeségemet.

Mai eszemmel már úgy csinálnám, ahogy nekem jó, anyunak meg szép lassan be lehet adagolni, hogy van valaki akivel jól érzed magad.

Csak azt nézd, hogy neked mi a jó, a te életed, anyu meg majd elfogadja.

2022. okt. 28. 11:01
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Anyudnak inkább egy pszichológus számára van szüksége, már ha belátja, hogy amit csinál, az nem normális.

Egyelőre találkozgassatok a sráccal és ha komolynak látod, onnantól lehet adagolni a dolgokat. De nehogy anyád miatt szakíts!

2022. okt. 28. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!