Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bekísérjem anyát a kórházba?

Bekísérjem anyát a kórházba?

Figyelt kérdés

Anyát csütörtökön műtik méhrákkal (szerencsére semmi áttét, nem kell majd neki sem kemo, sem sugár), kiveszik a méhét, petefészkeket. Sem a sima CT, sem a PET CT, sem pedig a MR nem mutatott semmi áttétet szerencsére.

Előtte 1 nappal, szerdán reggel 7-re kell a kórházba mennie, de sajnos nekem nincs jogosítványom, bevinni őt nem tudom. Ezért a szomszédunk aranyos volt és felajánlotta neki, hogy beviszi. A kórház Budapest pont másik felében van, ahol lakom. Dolgozom már (de otthon élek még), nekem 9-től van a munkaidőm. Ez a hetem katasztrofális, pénteken elutazom ráadásul (ez már fél éve le van szervezve, ki van fizetve, ráadásul eredetileg anya műtétje szeptemberben lett volna, csak sokat kellett várni a CT eredményre, és abszolút hülyén jön ez most így ki, hogy a műtét másnapján lelépek). Ráadásul még a szakdolgozatomat is írom és a konzulensemmel úgy egyeztettünk, hogy a hosszú hétvége előtt átküldöm neki a végleges verziót, hogy át tudja nézni a hétvégén. Nekem már csak szerdán lesz időm azzal foglalkozni, ugyanis ma délután/este pedig én megyek orvoshoz kivizsgálásra (tüdő probléma miatt). Csütörtökön terveztem anyát meglátogatni, bár nem tudom, a műtét után hogy, mikor ébred fel, viszont csütörtökön még beadandót is kéne írnom, mert maradt az egyetemen 1 tárgyam és csütörtök estére beszéltünk a csapattársaimmal meetinget (csoportos beadandó). És péntek hajnalban indul a gép. Egyszerűen azt sem tudom, merre áll a fejem, mellette 8 óra munkám van, homeofficet sem tudom megoldani ezen a héten, olyan jellegű munkáim vannak. Anya tegnap beszólt, hogy "gondolom, egyikőtök sem tervez bekísérni a kórházba". (bátyámnak és nekem címezte, ő egyébként 7-8 közöttre jár dolgozni, pest harmadik végébe). Szabink egyikőnknek sincs már több. Én őszintén szólva nem terveztem bekísérni, hanem másnap meglátogatni őt műtét után, illetve aznap reggel nyilván felkeltem volna, mikor megy és elköszönök tőle, mikor indulnak a szomszéddal. De most elültette a bogarat a fülemben, és rosszul érzem magamat, hogy be kéne kísérni. De már most teljesen ki vagyok merülve és nem kelnék fel fél 6-kor azért, hogy bekísérjem őt (úgy hogy be is viszi más sutóval), pláne hogy utána 7 órát csövezem a városban a munkaidőm előtt, 8 órát dolgozom és utána kb még 4-5 órát szadogázom, ha nem többet. Kb hajnalig azzal kell foglalkoznom, hogy szerdán el tudjam küldeni a végleges verziót a tanáromnak.

2022. okt. 25. 09:51
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
32%

40.

Mivel műtötték anyukádat?

Mert nekem kikapták az egyik vesém és a derekamnál szinte kettévágtak akkora hegem van.

De nekem mikor hazajöttem, az anyukám, aki addig a gyerekek miatt itt volt, ment is haza.

Onnantól elláttam a családot, egy 3 és egy 7 évest. A férjemnek dolgozni kellett.

Annyi, hogy emelni nem tudtam, mert kettévágták keresztbe a hasizmokat, de 1 héttel a műtét után, ahogy hazaengedtek már muszáj volt az emelésen kívül mindent megcsinálnom.

Úgy, hogy a varratokat még ki sem vették és a pólón át kandikáltak ki a végek. :D

2022. okt. 26. 08:06
 42/48 anonim ***** válasza:
79%
Kedves Kerdezo! Hany eves vagy? Tanulasrol, beadandorol beszelsz, de olyan stilusban mint egy 12 eves. Edesanyadnak komoly betegsege van! Nogyogyaszati nagymutetje lesz! Attol fuggoen milyen technikaval mutik: 4-8 het a labadozas, gyogyulas! Gondolom kicsit megviselte a rakos diagnozis. Gondolkodj el a dolgokon egy kicsit jobban. Az utazas potolhato! Az elmulasztott segitseg, tamogatas nem.
2022. okt. 26. 14:32
 43/48 A kérdező kommentje:

Mindenki nyugodjon meg, ma reggel bekísértük anyát bátyámmal. Este is hívtam, hogy miújság, jó volt a kedve, mondta h egyelőre nem izgul annyira, majd reggel fog. Akkor lesz a műtét. Egyébként így hogy közeledik a műtét, már én is egyre jobban aggódom miatta. Holnap este be fogunk hozzá menni látogatni, meg viszünk be neki pár dolgot.

A diagnózis egyébként már júliusban kiderult, csak a magyar egészségügy nem volt a leggyorsabb, mostanra jutottunk el a műtétig. Eleinte sokkolta a hír, de úgy érzem, már megnyugodott és bizakodó.

Igen, a lábadozás 6-8 hét lesz, de én jovoheten itthon tudok vele lenni, itthonról dolgozom, megbeszéltem a főnökkel.

Reméljük, minden rendben fog menni holnap

2022. okt. 27. 00:07
 44/48 A kérdező kommentje:
Sajnos az utazást pedig nem tudjuk pótolni vagy eltolni, mert egy konkrét eseményre megyünk, ami máskor valószínűleg nem lesz Európában vagy csak évek múlva (barátom érdeklődési köréhez tartozik, Amerikában szokott lenni).
2022. okt. 27. 00:09
 45/48 Savlekotő ***** válasza:
90%

No, akkor itt a legkisebb gond a kísérgetés...

Pontosan..

2022. okt. 27. 01:12
 46/48 anonim ***** válasza:
10%
Igen. Fontosabb az ut, mint a csalad! Ennel nagyobb nogyogyaszati mutet nincs. Vannak orszagok, ahol 6 honapig maradnak otthon a mutet utan, foleg ha kiterjesztett mutet 20 cm-es vagassal! Remelem tul van Anyukad a muteten, s jol van ?
2022. okt. 28. 12:31
 47/48 Savlekotő ***** válasza:
50%

Utolsó gondolom akivel szar a kapcsolatod nem fogsz nagyon futni hogy ott játsszál a jaj de aggódóm érted színházban, miközben belül le se szarod.... ha te igen az a te egyéni döntésed. Engem sem érdekel az alkoholista

bántalmazó családom remélem már felfordultak és lelki ismeret furdalásom sincs emiatt az érzés miatt.. Koromból ítélve gyanítom igen felfordultak. úgy kell viselkedni a családtaggal gyerekkel hogy legalább karácsonykor ne lasszóval kelljen évi egyszer befogni meg illemből megy a közeledbe amúgy le szar ,csak általában vissza adja amit kapott-- Itt is a kérdező és a testvére rossz kapcsolatban van az anyjával.. Nem a gyerek dolga jó kapcsolatot ki alakítani mivel gyerek, a szőlő sara . Ha egy családban meg 3 felnőtt gyerek is le szarja a szülőt ott tisztán látszik hogy ki a felelős.. Pofám szakadna le ha a gyerekeim azért nem tudnák élni a saját életüket mert engem kell folyamatosan 0 24ben pesztrálni.. ahol jó a kapcsolat ott ezek a kérdések fel sem merülnek,ott nincs két felnőtt gyereknek rossz érzése ha anyuval egy légtérben kell lenni..

2022. okt. 28. 12:56
 48/48 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Igen, a műtét megvolt, minden rendben ment, ki is engedték anyát hétfőn a kórházból. Már eléggé aktív, járkál, itthon tesz-vesz. Kell neki mozognia, hogy a frissen vágott részek ne hegesedjenek össze.

Na de már így, hogy jobban van, csak a veszekedés megy megint.

2022. nov. 3. 21:26
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!