Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valaki?Teljesen tanácstalan...

Valaki?Teljesen tanácstalan vagyok...

Figyelt kérdés

Mi lehet annak az oka hogy 17 éves korom ellenére képes vagyok akár összeverni az anyám mikor dühbe gurulok, folyamatosan értéketlenek érzem magam és hogy mindenki csak elutasít, de főként akkor tör rám ez a dühkitörés mikor eszembe jut hogy lehetséges valamilyen mentális zavaral születtem pl. autizmus, demencia stb. és ekkor azt érzem ezért csakis ő tehet és ezért manapság odáig fajul a helyzet hogy akár súllyosabban is képes volnám fizikailag bántalmazni és ezért úgy gondolom megis érdemli hisz bármit is teszek már soha nem lesz normális életem ezért jól esik a bosszú, szinte már kezedem azt érezni hogy kezdek eltávolodni a realitástól annyi trauma van bennem, hogy minden egyes embernél extrém szorongásom van, szinte már csak azon csodálkozok hogy egyátalán hogyan élek még már rég halottnak kellene lennem, napi szinten vannak öngyilkossági kisérleteim, de soha nem vagyok képes azt megtenni, viszont ebből ténylegesen nincs kiút, aki ilyenek születik az ilyenként is fog meghalni, már sírni is nagyon ritkán tudok, ha tudnék akkor napi szinten migrénem lenne tőle...

Az egyetlen haverom felől is azt érzem hogy elhagy és hogy nem mondja ki őszintén az igazat mikor az lelki egésségel kapcsolatos témáról beszélünk, úgy érzem egy olyan ördögi körben vagyok amit még isten se lenne képes feltörni, úgy érzem kezdek teljesen elbutulni, nem használok semmiféle pszichoaktív anyagot, de az elmém kezd olyanná válni mint ha folyamatosan azt használnék már elegem van mindenből, napi szinten ebből ál az életem, viszont soha nem lesz belőle semmi, mégis hogyan lehet a legkevésbé fájdalmas módon meghalni, mindezt már komolyan mondom, csak az ösztönöm az ami viszatart már elegem van!

2022. okt. 23. 10:18
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:
Szerintetek írjak a pszichológusomnak hogy irjon fel valamilyen gyógyszereket mert én ezt már messze nem birom!
2022. okt. 23. 10:23
 2/35 A kérdező kommentje:
Már kifejezni is képtelen vagyok az problémáim, teljesen elbutultnak érzem magam, csak attól félek így a pszichiátriai kórházba kerülök ahonnan nincs ugyanúgy kiút
2022. okt. 23. 10:25
 3/35 anonim ***** válasza:
96%
Kéne egy diagnózis mindenekelőtt, nem? Hogy most van-e valami konkrét mentális zavar, vagy nincs. Nem mindegyikről a szülő tehet. Van olyan, amire a hajlamot ő maga is örökölte, lehet nem is tudott róla.
2022. okt. 23. 10:29
 4/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg pszichológushoz jársz, akkor tudhatod, hogy ő nem tud gyógyszert felírni.
2022. okt. 23. 10:34
 5/35 A kérdező kommentje:

3-as pontosan is a diagnózisra vágyom, csak rettegek attól hogy megint félrediagnosztizálnak, és ettől méginkább reménytelennek érzem magam.

Ha ilyen "elb@szottnak" születtem akkor már tényleg reménytelen a helyzetem...

2022. okt. 23. 10:37
 6/35 A kérdező kommentje:
4-es, igen ahoz járok az szorongással kapcsolatban, viszont megkérném hogy tanácsoljon valamilyen bogyót, mert napról napra egyre inkább kezdek megőrülni
2022. okt. 23. 10:39
 7/35 anonim ***** válasza:
100%
Neked pszichiater kell, nem pszichologus.
2022. okt. 23. 10:54
 8/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsodat, tisztában vagyok vele hogy velem valami nagyon nincs rendben, de egyben rettegek attól hogy félrekezelnek és csak mégroszabb lesz, így még az szeretet munkámról is elbúcsúzhatok.

Viszont ha tényleg ilyennek születtem akkor ez nyilvánvló hogy tényleg nincs kiut.

2022. okt. 23. 11:00
 9/35 A kérdező kommentje:
Anyámnak a hozzám való hozzálása olyan mint egy kislányé, tőlem várja el hogy tartsam el őt ésén legyek az ő "pótapja", már gyerekként is hatalmas elvárásai voltak tőlem, tipikusan ,,csak akkor vagy szerethető ha sikerélményben van részed és ha racionális szempontból egy nulla vagy akkor egy senki vagy" röviden ez az egyik tulajdonság amit magamon is felismertem, sajnos magamtól is hatalmas elvárásaim vannak hogy mik számítanak racionális sikernek a számomra, az múlt fél évben mások szerint elég nagy sikerben vettünk részt ahoz hogy mások is felnézzenek ránk, viszont ez számomra hosszabtávon mindig kevés, én csak akkor érezném jól magam ha racionális szempontból egy "zseni" lehetnék, de nyilván ez egy hatalmas elvárás lenne egy talán átlag alatti I-vel rendelkező személytől...
2022. okt. 23. 11:16
 10/35 A kérdező kommentje:

Visszatérve nagyon elkalandoztam, azt szeretném még megkérdezni hogy 17 évesen van- e rá lehetőség hogy valamilyen módon eltávolodjak az anyámtól?Persze az pszichiátrián, börtönön és egyebeket kivéve.

Nyárra az egyik osztálytársam mondta hogy tudna nekem elintézni diákmunkát németországban, csakhogy ő nem ismeri az én családi történetemet így azt monda biztos nagyon hiányoznának a szüleim, pedig már alig várom hogy elkerüljek innen valahova, a környezetemben tele vagyok véve ő és talán hozzám hasonló buta emberekkel, én viszont nem szeretnék méginkább debilizálodni...

Viszont a jövőnyárig még csaknem egy év van sőt, pont akkor leszek 18 éves, de már nem hiszem hogy addig épp egésségel ezt kibírom addig.

2022. okt. 23. 11:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!