Ha a mostohalányom jogosan várta el, hogy ne kelljen vigyáznia a féltestvérére, akkor most én jogosan várom el, hogy nekünk se kelljen vigyázni az unoka körül?
A mostohalányom 18 éves volt mikor megszületett a lányom. Semmiben nem segített az anyjának, ha megkértük, hogy vigyázzon a húgára vagy valamiben segítsen egy kicsit, akkor kiverte a balhét, hogy ő nem babysitter, nem az ő gyereke, neki tanulnia kell, megy a barátaival és hasonlók. Egyszer még azt is mondta az anyjának, hogy minek szült gyereket ha nem tudja ellátni. Ez nagyon rosszul esett mindkettőnknek, de végül még mi kértünk bocsánatot, és ígértük meg, hogy nem terheljük a gyerek körüli teendőkkel, és így is volt.
Viszont most a mostohalányomnak megszületett az első gyereke és mindenért az anyjához rohan. Az első 1-2-3 hónapban még úgy voltam vele, hogy első gyereknél elkél a segítség, de már 9 hónapos a gyerek és ha vigyázni kell rá idehozza, de olyan is volt már, hogy az én lányomat( aki már 14 éves) hívta át, hogy legyen a gyerekkel amíg ők újították a konyhát. Amikor itt van a gyerekkel akkor is vagy az anyját vagy a lányomat ugráltatja a gyerek körül.
És ezzel nemcsak az a baj, ahogy anno ő viselkedett, hanem az is, hogy a feleségem ugyanúgy dolgozik, a háztartást ellátja,én is dolgozom, a ház körül is van munka, a mi lányunkkal is foglalkoznunk kell, a lányom iskolába jár, tanulnia kell, neki is vannak barátai. Szóval más dolgoktól vesszük el azt az időt, amit a gyerekére fordítunk, és erre ő nincs tekintettel, most bezzeg nincs olyan nagy szája mint anno volt.
Akkor most jogos lenne ha én is szembesíteném vele, hogy mi sem vagyunk babysitterek és aki gyereket szül,az lássa is el?
Nem dolga, de azért megteheti, hogy segítsen az anyjának mondjuk.
És nem, nem a nagyszülő sem ingyen babysitter, nem a nagyszülőnek kell szülni.
Illetve a között is különbség van, hogy a nagyszülő eldédelgeti az unokát hetente néhány órát, meg aközött, hovy nagyszülőre terheljük a gyerek körű munkát, úgy hogy a nagyszülő dolgozik, háztartást vezet és neki is van még egy kiskorú gyereke. Az előbbi természetes, az utóbbit szerintem már ki kell érdemelni.
Az én lányom meg még fiatalabb mint ő volt akkor, és mégis elvárja, hogy ugráljon a gyerek körül, akkor hogy is van ez?
1. Pontot tartanek de azt hatarozottan
A kisebbik lanyt nem engednem h sittert jatszon... Ha o anno ezt kikerte maganak akkor jogosan varnam el h hagyja ki a lanyt ebbol. O sem volt hajlando a hugara vigyazni akkor ne kerjen olyat amit o sem tett meg.
Valamint kategorikusan kijelentenem h en sem vagyok hajlando a "unokara" vigyazni leven semmi kozom hozza.
A felesegemeg ha akar tegye meg. De nem a mi idonk rovasara.
Amugy hol a masik oldalrol a nagyszulok??? Apuka ???
Jogosak az érzéseid. Nyugodtan mondd meg a 14 éves lányodnak (négyszemközt), hogy neki nem dolga vigyáznia a féltestvére gyerekére. Ha van kedve, vállalja el, de nem érezze kényszernek.
Te nyugodtan utasítsd vissza a hasonló kéréseket azokkal az érvekkel, amiket ide is leírtál.
Viszont a feleségedet ne befolyásold. Egyrészt neki vér szerinti lánya és unokája, másrészt az anyák közismerten megbocsátóbbak (sokszor érdemtelenül) a gyerekeiknek. Ő felnőtt ember, tegyen úgy, ahogyan helyesnek érzi.
És egy kis OFF:
Tökéletesen egyetértek 2-es válaszolóval!
Nem az unokaja.
A felesege gyereke akitol van az "unoka"
Verszerinti kapcsolat nincs a kerdezo es az "unoka" kozott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!