Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg kellene pénzt adnom a...

Tényleg kellene pénzt adnom a rezsibe?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, szakgimnáziumba járok, és a gyakorlati helyemről kapok ugye fizetést. A hétvégén elmentem szórakozni, és apám a szememre hányta hogy bezzeg itthon semmit nem fizetek. Tényleg kellene lakhatást vagy rezsit fizetnem, annak ellenére, hogy még középiskolás vagyok? Semmire nem szoktam pénzt kérni, ha az osztályban gyűjtünk valamire azt is én fizetem, a bringámat magam javítom, ha ruha vagy tanszer kell azt is magamnak veszem.

2022. okt. 11. 11:34
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
89%

Nem kellene, de szokj hozzá, hogy nálatok ez a módi.

Betöltötted a 18-at, bele kell adj a rezsibe, ha dolgozol. Pont.

Nálunk is kellett, mert "felnőttem".

Öcsémnek mondjuk azóta sem, mert "ő fiú" :D

2022. okt. 12. 08:45
 42/44 anonim ***** válasza:
91%

30-as, és? A középiskolás gyerek állja pl a benzint!?

Miért? Nem kell pl autóval járni, ha nem telik a fenntartására ;)

2022. okt. 12. 08:48
 43/44 anonim ***** válasza:
100%
Lakhatást nem, hacsak nem albérletben laktok, de a rezsibe illene szerintem beszállnod ilyenkor.
2022. okt. 12. 19:46
 44/44 anonim ***** válasza:
94%
Nekem ha van bele szoktam adni ebbe-abba, amikor meg nincs eltartanak. Ez nagyjából kölcsönös nálunk, bár őszintén beismerem hogy mostanában inkább kérnem kell mintsem adnom... Viszont amint kirendezem ismét az anyagi helyzetem, nem a családon fogok sóherkodni. Nem tudom mennyi a fizud, ha mondjuk csak 100k akkor szerintem nem kéne bele adj mert egy alap életszínvonalat sem fedez. De ha kapsz mondjuk 200-at, akkor jófejségből kicsit adhatnál bele. Meg az is számít a szüleid hogy élnek. Amúgy sok esetben inkább azt akarják látni a szülők hogy besegítesz nekik, pl magadtól füvet nyírsz vagy elmosogatsz bármi ilyesmi.
2022. okt. 13. 23:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!