Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg kellene pénzt adnom a...

Tényleg kellene pénzt adnom a rezsibe?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, szakgimnáziumba járok, és a gyakorlati helyemről kapok ugye fizetést. A hétvégén elmentem szórakozni, és apám a szememre hányta hogy bezzeg itthon semmit nem fizetek. Tényleg kellene lakhatást vagy rezsit fizetnem, annak ellenére, hogy még középiskolás vagyok? Semmire nem szoktam pénzt kérni, ha az osztályban gyűjtünk valamire azt is én fizetem, a bringámat magam javítom, ha ruha vagy tanszer kell azt is magamnak veszem.

2022. okt. 11. 11:34
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
87%

Nem kene, nyilvan, meg kozepiskolaba jarsz.

Na de emogott biztosan van valami melyebben futo dolog. Talan keves penzbol eltek? Ho vegen kb eheztek? Mert akkor lehet, hogy valoban nem szorakozasra kene kolteni, de ezt valahogyan meg is lehetne normalisabban beszelni veled.

2022. okt. 11. 11:37
 2/44 anonim ***** válasza:
91%
Helyzetfüggő, ha szükség van rá otthon, akkor lehet, de normál esetben nem kellene szerintem.
2022. okt. 11. 11:38
 3/44 A kérdező kommentje:
#1 Nem éhezünk,közösen is szoktunk menni kirándulni, szórakozni.
2022. okt. 11. 11:43
 4/44 anonim ***** válasza:
13%
Illene valamennyit adnod. Ha nem is sokat.
2022. okt. 11. 11:48
 5/44 anonim ***** válasza:
94%
Hat akkor kerdezd meg apadat, hogy valojaban mi zavarja, mi baja van. Oke, hogy 18 vagy, de meg gimibe jarsz, legalabb erettsegizni hagyjanak mar bekesen, ne kelljen mar tul sok anyagi terhet magadra venni...
2022. okt. 11. 11:49
 6/44 anonim ***** válasza:
15%

na, itt a kettős mérce. Most akkor 18 felett felnőtt vagy nem felnőtt? CSak mert egy másik kérdésnél felmerült, hogy joga van hétköznap kocsmázni akkor is, ha középiskolás, de elmúlt 18, a szülő kussoljon.

Ha felnőtt, akkor meg hozzájárulhat az eltartásához, nem? (nem, nem vagyok szemét anya, mi pl a 25 éves dolgozó gyerek albérletét is fizetjük, ő csak gyűjtsön)

2022. okt. 11. 11:53
 7/44 anonim ***** válasza:
94%
Én nem fogadnék el az iskolás gyerekemtől pénzt, kivéve ha valóban nem tudjuk pl a rezsiszámlákat kigazdálkodni. Alapvetően nem kérnék el semmit az ösztöndíjából - jövőre megy középiskolába, nem is fogok - majd ha elmegy dolgozni, abból adjon haza.
2022. okt. 11. 11:56
 8/44 anonim ***** válasza:
91%

De gimibe jar basszus! 18 evesen nagykoru, igen, de meg a szulokre van utalva, vegzettsege sincs, szoval azert bizonyos keretek meg vannak es nem nevezheto teljesen onallo felnottnek. Az majd kesobb jon.

Nem tudom milyen volt a masik kerdes, de biztosan nem hagynam kocsmazni hetkoznap a 18 evest, ha meg gimiben tanul. Hetvegen mehet, azt leszarom, de hetkoznap nem.

2022. okt. 11. 11:59
 9/44 anonim ***** válasza:
88%
Ha nappali tagozaton tanulsz konkrétan még gyermektartást is kérhetnél 25 éves korodik. Nemhogy te fizesd az alap dolgaid.
2022. okt. 11. 12:03
 10/44 anonim ***** válasza:
30%

Érdekes kérdés, és valójában nincs rá jó válasz.

Jogi értelemben, a szüleid nem kötelesek már eltartani, mert csak a betöltött 18 éves korodig kell, hogy eltartsanak, ebből a szempontból örülhetsz, hogy nem raktak még ki a lakásból.

Morális szempontból, a legtöbb szülőnek a gyereke a gyereke marad 18 éves kora után is, próbálja egyengetni az útját, ahogy csak tudja, emellett pedig mértékkel, de hagyja élni. A legtöbben úgy vannak vele, hogy ami minimális bevétele van (ritkán keresnek százezreket, még ritkábban milliókat), azzal gazdálkodjon maga, hadd élvezze, hogy van saját bevétele.

De persze vannak olyan szülők is, akik 10 forintot irigyelnek a gyereküktől. Nem mondom, hogy a te szüleid ilyenek, de azt sem, hogy nem.

2022. okt. 11. 12:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!