Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg kellene pénzt adnom a...

Tényleg kellene pénzt adnom a rezsibe?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, szakgimnáziumba járok, és a gyakorlati helyemről kapok ugye fizetést. A hétvégén elmentem szórakozni, és apám a szememre hányta hogy bezzeg itthon semmit nem fizetek. Tényleg kellene lakhatást vagy rezsit fizetnem, annak ellenére, hogy még középiskolás vagyok? Semmire nem szoktam pénzt kérni, ha az osztályban gyűjtünk valamire azt is én fizetem, a bringámat magam javítom, ha ruha vagy tanszer kell azt is magamnak veszem.

2022. okt. 11. 11:34
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
66%

"Ha nappali tagozaton tanulsz konkrétan még gyermektartást is kérhetnél 25 éves korodik."

Ha elvaltak lennének a szulei és ha kiskorú lenne, akkor az őt gondozo szülője kerhetne gyermektartast. Nagykorukent a kérdező rokontartast igenyelhetne aminek feltételei vannak, köztük pl az is, hogy az igenylonek ne legyen saját jövedelme. A kerdezonek van

2022. okt. 11. 13:48
 22/44 anonim ***** válasza:
85%
A gyakorlatért kapott pénz kb zsebpénz volt nálunk, eszembe nem jutna elvenni a gyerekemtől
2022. okt. 11. 13:53
 23/44 anonim ***** válasza:
87%
Hát az én gyerekem rendes fizetést kap q gyakorlati helyén, nem zsebpénzt- mondjuk mi nem Magyarországon élünk, nem tudom ott hogy van most.
2022. okt. 11. 13:55
 24/44 anonim ***** válasza:
91%

"konkrétan még gyermektartást is kérhetnél 25 éves korodik."

Az nem gyerektartás, hanem rokontartás, és csak az első nappali képzésen, és ha elvárható mértékben teljesít.

Amúgy nem kérnék rezsit nappalin tanuló gyerekemtől.

2022. okt. 11. 13:58
 25/44 anonim ***** válasza:
66%
Apád egy frusztrált, nincstelen görény, suli után húzz el otthonról.
2022. okt. 11. 14:02
 26/44 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem hetente egyszer egy vacsorát összedobsz, az is több, mint amit kellene, de lehet kicsit enyhülne az öreg. Lepd meg néha ajándékokkal (valami pia, különleges sör stb), ami kifejezi azt, hogy hálás vagy azért, mert eltart.

Lehet az egész mögött annyi van, hogy frusztrált az emelkedő árak miatt. Néha néha egy kis meglepi jobb kedvre deríti majd és a kapcsolatotok is jobb lesz.

2022. okt. 11. 14:05
 27/44 anonim ***** válasza:
60%
Mikor 16 éves voltam és nyári diákmunkát végeztem, én akkor is adtam, csak épp tűzifa árába. Nem várták el, de miért ne segítsek, ha már felnevelnek? Szerintem ha adsz 5 vagy épp 10 ezret, már az is több mint a semmi.
2022. okt. 11. 14:13
 28/44 anonim ***** válasza:
60%
27-es vagyok. Bocs, az kimaradt, hogy végül az is segítség a részedről, hogy ha neked valami kell, azt legalább te fizeted, szóval nem tudom mit tennék a helyedben.
2022. okt. 11. 14:15
 29/44 anonim ***** válasza:
34%
Miért ne adj, ha már felneveltek? Kedves gondolat. Szerintem meg nem kéredzkedtél a világra. Valószínű már a születésedkor sejtették, hogy pénzbe fogsz kerülni.
2022. okt. 11. 14:20
 30/44 anonim ***** válasza:
57%
Mindenki elfelejti, hogy év eleje óta a családok kiadási megduplázódtak. Erről a gyerekek viszont nem tudnak. Ha apád fizetése január óta a rezsi- meg a kaja stb. emelkedése miatt már csak a felét éri, akkor emiatt bizony nem tetszik neki, hogy a gázra, fára vagy ételre, benzinre is fordítható összeget elmulatod.
2022. okt. 11. 14:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!