Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg kellene pénzt adnom a...

Tényleg kellene pénzt adnom a rezsibe?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, szakgimnáziumba járok, és a gyakorlati helyemről kapok ugye fizetést. A hétvégén elmentem szórakozni, és apám a szememre hányta hogy bezzeg itthon semmit nem fizetek. Tényleg kellene lakhatást vagy rezsit fizetnem, annak ellenére, hogy még középiskolás vagyok? Semmire nem szoktam pénzt kérni, ha az osztályban gyűjtünk valamire azt is én fizetem, a bringámat magam javítom, ha ruha vagy tanszer kell azt is magamnak veszem.

2022. okt. 11. 11:34
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
87%

Én kocsmázós kérdésnél olyat láttam, hogy húszéves egyetemista koleszos kocsmába jár a társaság miatt, inni nem iszik. Hát tényleg micsoda emberek vannak:)) Ennyi erővel, ha az is baj, hogy társadalmi életet élnek az egyetemisták - a mi időnkben ez pontosan ugyanígy ment - vegyék el a komplett ösztöndíját szerencsétlen gyereknek, mert nehogy már ne, ha már ennyire felnőtt...

Azt nem tudom, ezek az emberek maguktól ennyire megkeseredettek, vagy csak a fiatalokat gyűlölik?

2022. okt. 11. 12:08
 12/44 anonim ***** válasza:
82%

11-es, koszi, hogy leirtad, hat ez igy mar nagyon mas teszta :D

20 eves kolis, egyetemista ossze se hasonlithato a 18 eves gimissel. Teljesen mas elethelyzet.

2022. okt. 11. 12:21
 13/44 anonim ***** válasza:
87%

"Jogi értelemben, a szüleid nem kötelesek már eltartani, mert csak a betöltött 18 éves korodig kell, hogy eltartsanak, ebből a szempontból örülhetsz, hogy nem raktak még ki a lakásból."

Ez nem igaz, a szülők az első - érettségin túli - végzettség megszerzéséig kötelesek eltartani, azaz ahogy itt valaki írta, legalább tartásdíjat fizetni a gyereküknek. Ha pl. orvosira megy, akkor igen, 25 éves koráig.

2022. okt. 11. 12:27
 14/44 anonim ***** válasza:
89%
Ha nem éheztek, és ráadásul te veszel magadnak mindent, akkor szerintem egyáltalán nem kéne pénzt adnod. Az is nagy segítség, hogy te sok mindent magadnak fizetsz és nem nekik kell.
2022. okt. 11. 12:28
 15/44 anonim ***** válasza:
84%

Én kocsmázós kérdésnél olyat láttam, hogy húszéves egyetemista koleszos kocsmába jár

Fogalmunk nincs róla, egyetemista-e, valaki felvetette, hogy ha középiskolás, hiába 20 éves, egyelőre hétköznap inkább tanuljon, ne kocsmázzon. Erre jött, hogy akkor is felnőtt, ha középiskolás, mert 20 éves.

2022. okt. 11. 12:31
 16/44 anonim ***** válasza:
17%
Hát határeset, valóban, szerintem valami van apád szavai mögött, valami más, esetleg nem részegen mész haza ilyenkor, és amiatt dühös?
2022. okt. 11. 12:31
 17/44 anonim ***** válasza:
89%
Mi is kaptunk még nagyon nagyon régen a szakmunkás képzőben egy minimális összeget, 1989-ben 280 ft volt havonta, aminek az összege attól is függött milyen jól tanulsz. Bár a gyakorati helyen hetente 50 volt a menza ami jelképes összeg volt az ott dolgozóknak és gyakorlaton lévőknek. Igaz még csak 15 éves voltam, de szerintem később se jutott volna a szüleimnek eszébe, hogy pénzt kérjenek tőlem.
2022. okt. 11. 12:34
 18/44 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nem kellene beadnod a rezsibe de ha a szuleidnek tartozasa van akkor jobb ha segitesz minthogy kikossek a villanyt peldaul.
2022. okt. 11. 12:42
 19/44 anonim ***** válasza:
88%
Családja válogatja. Az én apám megmondta, hogy a születésünkkel kb. vállalta, hogy kitaníttat minket egy normális szakmára, amíg nem lett meg a diplomám, hiába voltam rég öneltartó, folyton kérdezgette, kell-e pénz. Bennem meg volt annyi, hogy cigire-piára sosem abból költöttem, amit otthon kaptam. Szerintem kedves kérdező teljesen normális vagy.
2022. okt. 11. 12:45
 20/44 anonim ***** válasza:
89%
Nem
2022. okt. 11. 13:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!