Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van-e még itt olyan, aki nem...

Van-e még itt olyan, aki nem kér pénzt felnőtt gyerekétől a rezsibe?

Figyelt kérdés
Az én értékrendembe nem fér az bele, ha valaki a saját gyerekétől pénzt kér... Tőlem sem kértek soha, nem is tudnám elképzelni, hogy én valaha is elvegyek egy fillért is. Ha már annyira durva a helyzet, hogy nincs mit az asztalra tenni, akkor a jól nevelt gyerek magától is rájön, hogy segíteni kell. Nem kell siránkozni tehát, ha nem akar pótolni, mert az a neveltetéséről árulkodik. És ha nem is létfontosságú a rezsibe pótlás, akkor szerintem anyagiasság elvvárni,és kérni, hogy pótoljon...
2009. dec. 13. 09:37
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
81%
Ne kérjenek pénzt, az én anyám se kért, de mielőbb elmentem dolgozni, és adtam pénzt erre arra. Úgy nem fogadta el, hogy "rezsibe" csak például "macskakaja konzerv hozzájárulás". (4 macskánk volt akkor) Nagyon sok "nem jól nevelt " gyerek van, akinek esze ágába sincs otthonléte alatt valamilyen formában segíteni.Ha pedig nem jól nevelt, akkor ne siránkozzanak a szülei?!:) ne légy már kis naiv kérdező:)Remélem, hogy majd olyan gyermeked lesz, aki a tökéletes nevelésed példáját hozza:) (ez nem rossz kívánság, remélem érted, csak az élet hoz néha meglepetéseket...)
2009. dec. 13. 09:48
 2/24 A kérdező kommentje:
Itt nem a tökéletesség a cél, az sose lesz senki. Viszont, ha én úgy nevelem, hogy sohasem kell segítsen semmiben, nincs felelősségtudata stb, akkor majd felnőtt korára ne legyek csalódott, ha nem segít.
2009. dec. 13. 09:57
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

én mióta dolgozó állampolgár lettem, azóta adok pénzt az "itthoni életbe", MÉGPEDIG a fizetésem felét.

megállapodás szerint magamnak veszem a kaját ha melóban vagyok, de van hogy itthonról viszek.

F/21

2009. dec. 13. 10:00
 4/24 anonim ***** válasza:
34%
Te így gondolod, más meg amúgy. Neked semmi közöd a mások életéhez. Tök jó,hogy ennyi időd van..
2009. dec. 13. 10:17
 5/24 anonim ***** válasza:
88%
Igazad van. Tőlem sem kért anyám soha rezsire egy fillért sem, de az is természetes volt mindig, hogy beszállok. Én nem pénzt szoktam neki adni, hanem vannak számlák, amit én fizetek, adom a kajajegyet és rendszeresen bevásárolok az egész családnak. A család attól család, hogy mindenki erejéhez mérten segíti a másikat.
2009. dec. 13. 10:24
 6/24 anonim ***** válasza:
65%

Mi nem kértünk a gyerekektől. Annyit megtettek, hogy hoztak haza ételt, italt ami a közösbe került, illetve a saját igényeire már nem tőlünk kértek pénzt.

Utolsó!

H*lyeséget írtál, ha meg zavar a kérdés,ne válaszolj rá.

7/24 anonim ***** válasza:
30%
Mármint a 10:17-es :DDD L
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi 5-en vagyunk a családban. Úgy szoktuk megoldani, hogy a rezsi végösszegét elosztujuk 5 felé, és mindenki fizeti a részét. Kajánál ugyanígy. Én 22 éves vagyok, havi 82.000 Ft a keresetem de nem panaszkodom. Elvégre mehetnék albérletbe is, csak akkor nem tudom mi maradna a fizetésemből...
2009. dec. 13. 10:40
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon szégyelltem volna magam, ha felnőtt, kereső ember létemre az anyám nyakán élősködtem volna. Abban a pillanatban, hogy elkezdtem dolgozni beszálltam a kiadásokba, holott ezt soha nem kérte tőlem. De úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy anyukám végre ne csak rám költsön, hanem magára is, ő is egy kicsit könnyebben, gondtalanabbul éljen.

Már 20 éve nem élünk együtt, de ő a mai napig is mindenét rám költené, de remélem soha nem lesz szükségem.

2009. dec. 13. 12:30
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

szerintem az is megoldás, hogy oké, nem kell beszállnod, de akkor minden hónapban 20e megy a lakáskasszába.

tőlem sem kért anyukám pénzt, mert ő jóval többet keresett mint én, viszont a ruhák és a bulizás a saját kontóm volt.

persze, ha nagyon le van égve a szülő, akkor alap, hogy adsz a rezsibe, kajába. ha pedig nem indokolt, akkor illik félretenni, hogy lássa a szülő, hogy nem élősködsz rajta, hanem csak segítséget kérsz a spóroláshoz.

2009. dec. 13. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!