Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van-e még itt olyan, aki nem...

Van-e még itt olyan, aki nem kér pénzt felnőtt gyerekétől a rezsibe?

Figyelt kérdés
Az én értékrendembe nem fér az bele, ha valaki a saját gyerekétől pénzt kér... Tőlem sem kértek soha, nem is tudnám elképzelni, hogy én valaha is elvegyek egy fillért is. Ha már annyira durva a helyzet, hogy nincs mit az asztalra tenni, akkor a jól nevelt gyerek magától is rájön, hogy segíteni kell. Nem kell siránkozni tehát, ha nem akar pótolni, mert az a neveltetéséről árulkodik. És ha nem is létfontosságú a rezsibe pótlás, akkor szerintem anyagiasság elvvárni,és kérni, hogy pótoljon...
2009. dec. 13. 09:37
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ennek csak akkor van értelme, ha a gyerek valójában nem gyerek, hanem pontosan tudja, milyen gondokat kell megoldanotok és ebben maga is részt vállal(hat). Ha pl. egy 'gyerek' ki van zárva ezekből és kap egy látszatot, nehogy lássa a problémákat, ugyan honnan találná ki?

Emellett az emberi természetek sokfélék, vannak felelősségteljesebb és nemtörődöm típusok, mármint alapbeállítottságra. A neveltetésük nyilván befolyásolja ezt, de saját családból tudom, hogy ami egyiknek nem kérdés-e téren, a másiknak az a természetes, hogy nem járul hozzá, csak "beleül a készbe".

A közös ló etetésének elvárása a társtulajtól nem anyagiasság, hogy egy mondatban válaszoljak. (Legalább nem a saját kárán tanulja meg, hogy anélkül megdöglik.)

2009. dec. 21. 10:13
 22/24 anonim ***** válasza:

08:22 válaszoló!

Nem fogadom el a fiam egoizmusát...

Itt élősködik és még neki van nagy szája!

Sokat szenvedek miatta de nem tudom kitenni!

Most pereskedjek a fiammal?

Megtehetném! TE megtennéd?

2009. dec. 21. 14:19
 23/24 anonim ***** válasza:
Nem szeretnek kotoszkodni de Kedves Kerdezo miert nem ir mar semmit??? Erdekelne hogy most mit gondol!
2009. dec. 21. 14:30
 24/24 A kérdező kommentje:
Kíváncsian várom válaszaitokat, és nem akarom befolyásolni a feleleteket :) Az álláspontom továbbra is ugyanaz, és nem a szélsőséges eseteket említettem, ahol alig tud megélni a szülőpár, nemhogy a gyereket is eltartsa, hanem az átlagemberről beszéltem, aki 5 karika szalámival többet is meg tud venni (sőőőőt)-hogy a még munkahellyel nem rendelkező gyereke is egyen- és nem hal bele. Annak a híve vagyok, hogy a gyereket segítsük amennyire csak tudjuk, gyűjtse a kis pénzét saját lakásra, ne én vegyem el tőle a félretehető pénzt. Ha harmincévesen is otthon lakik és nem fizet, pedig lehetne munkahelye és elköltözhetne, akkor ott nem kizárólag a "gyerek" a hibás. Most nem konkrét esetre hivatkoztam, ne vegye senki magára.
2009. dec. 22. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!