Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van-e még itt olyan, aki nem...

Van-e még itt olyan, aki nem kér pénzt felnőtt gyerekétől a rezsibe?

Figyelt kérdés
Az én értékrendembe nem fér az bele, ha valaki a saját gyerekétől pénzt kér... Tőlem sem kértek soha, nem is tudnám elképzelni, hogy én valaha is elvegyek egy fillért is. Ha már annyira durva a helyzet, hogy nincs mit az asztalra tenni, akkor a jól nevelt gyerek magától is rájön, hogy segíteni kell. Nem kell siránkozni tehát, ha nem akar pótolni, mert az a neveltetéséről árulkodik. És ha nem is létfontosságú a rezsibe pótlás, akkor szerintem anyagiasság elvvárni,és kérni, hogy pótoljon...
2009. dec. 13. 09:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk sem volt soha divat ez, én sem kérnék soha a gyerekemtől. Ha eddig fel tudtam nevelni, akkor ezután sem lesz gond, hogy még otthon van, fűteni ugyanúgy kell, nem sok különbség van a rezsiben. Ha ennyit nem tennék meg a gyerekemért....
2009. dec. 13. 16:16
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Még a szülőkkel laktam nem kértek soha.Igaz tudták,h nem szórom el mert sajátra gyűjtök.
2009. dec. 13. 20:35
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

én adok a közösbe is itthon, de mellette félre is tudok tenni, gyűjtök, szóval szerencsés helyzetben vagyok.

F/21

2009. dec. 13. 20:36
 14/24 anonim ***** válasza:
81%
én magamtól adok haza 50.000 Ft-ot, plusz fizetem a netet a tv-t (meg amit csak én használok, pl a telefonom), vásárolok kaját is stb.
2009. dec. 20. 12:35
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Figyi. Akkor most elmesélek egy másik történetet... Bátyám 30 éves, anyával él (én koleszos vagyok), nem fizet semmit a rezsibe. Anyukám látástól-vakulásig dolgozik, én suliban vagyok, de ő otthon nem csinál semmit... a kajáját sem veszi meg. Anyának nincs mersze kirakni őt, pedig én már rég megettem volna, így biztos, hogy a nyakunkra nő. Értem én, hogy testvéri szeretet, értem én, hogy elcseszett élete van, de könyörgöm, 30 éves! Minek fizessen helyette anya mindent? Nem mindenki olyan rendes ember, hogy tisztességesen éljen a szülei nyakán... összvissz embere válogatja. Én nem tudom fizetni az egész koleszos bérem meg a kaját, de azért vállalok nyári munkákat, vagy hasonlókat.

16/L

2009. dec. 20. 15:56
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Most kepzeld el az alabbi helyzetet! Nagybatyam meg mindig otthon el a szuleivel, vagyis az en mamammal es tatammal. Nagybatyam 28 eves, es hogy jonne az ki hogy az oregek tatsak el a kis nyugdijukbol?! Most szerinted?? Meg jo hogy be kell szalni a rezsibe, ez nem is kerdes szerintem. Sot az en apam is ott el veluk o a fizuja felet odaadja, es kepzeld télen sosincs munkajuk es nem dolgozik igy csak nyaron tud adni. Most tenyleg ket oreg hogy tartson el a kis nyugdijukbol ennyi mindenkit. Majd ha oreg leszel es te is ilyen helyzetbe leszel akkor igy fogod latni, ja es plusz van mellete 2 bank, es 1 reszlet torlesztes. Na ehhez szoljatok hozza.
2009. dec. 20. 19:12
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó három válaszolónál van a pont. Igen, nagyon szép dolog elméleteket gyártani arról, mi lesz majd, ha felnő a gyerekem, mit tartok majd etikusnak, mit nem, de a nagy magyar valóság valami egészen más.

Az én két fiam is éppen kezd felnőni. Egyedül nevelem őket, mert elváltam. Az egyik fiam tavaly abbahagyta a főiskolát és úgy döntött, egy évig, amíg nem jár újra suliba, kipiheni a tanulás fáradalmait, ezért csak hébe-hóba akart dolgozni. Úgy tervezte, mi, a szülei majd eltartjuk egy évig... Én ehhez egyáltalán nem járultam hozzá, nem vállaltam.

Szerintetek én/mi így neveltem/neveltük Őt? Ilyen mintát mutattunk/mutattam neki?

Az apja is, én is világ életünkben szorgalmasak voltunk, vagyunk, mindig is dolgoztunk. Az apja pl egy sikeres mérnök, felső vezető egy nagy cégnél. Nekem kb 4-5 megbízási szerződésem, saját cégem van, néha vasárnap éjjel is melózok.

Ugyan már! Ti se gondolhatjátok komolyan, hogy manapság kizárólag a szülői példa, nevelés hat egy gyerekre, fiatal felnőttre! Ma az információk, külső hatások dömpingje ér mindenkit. A reklámok azt szajkózzák, hogy élj a mának, "vedd meg, mert megérdemled", bulizz, szórakozz, "fantaérzés", stb, stb.

Az élet sokszor évek múlva kiossza a lapokat, ha akarjuk, ha nem és akkor majd nem számít, hogy mit terveztünk előtte pár évvel.

2009. dec. 21. 07:31
 18/24 anonim ***** válasza:

Furcsa értékrended van de semmi közöm hozzá!

Mindenki máslépp látja!

Az én fiam is 30éves, dolgozik még sem ad haza semmit pedig nagyon nehezen élünk!

Nekem nincs munkám, csak a párom dolgozik és elég nagy a lakás!

Olyan furcsa helyzetben vagyunk, hogy a fiam a lakástulajdonos én meg a haszonélvező ezért nem tudom kisebbre cserélni!

2009. dec. 21. 08:05
 19/24 anonim ***** válasza:
Bizony, bizony, nekem meg a fiad értékrendje, egoizmusa a furcsa, elfogadhatatlan. (Ugyanígy nem fogadtam el a saját fiam egoista életfelfogását sem.)
2009. dec. 21. 08:22
 20/24 anonim ***** válasza:
Itt különbséget kell tenni két dolog között! Sokan írják, hogy xy élősködik a szülőkön. Az ilyen embereknek evidensnek kellene lennie, hogy adnak vagy kérnek tőlük a rezsibe, kajába, DE! aki saját lakásra gyűjt vagy hogy el tudjon indulni az életbe, tehát nem szórja a pénzt és a szülő MEGTEHETI, hogy eltartja a gyereket, akkor az a jó szülői magatartás, ha hagyja a gyerekét, hogy félretegye a megkeresett pénzét. És általában az ilyen gyerek (utóbbi) meg is érzi, tudja, ha a szülők úgy állnak anyagilag, hogy nem bírják, akkor ez a gyerek be fog segíteni!
2009. dec. 21. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!