Van-e még itt olyan, aki nem kér pénzt felnőtt gyerekétől a rezsibe?
én adok a közösbe is itthon, de mellette félre is tudok tenni, gyűjtök, szóval szerencsés helyzetben vagyok.
F/21
Figyi. Akkor most elmesélek egy másik történetet... Bátyám 30 éves, anyával él (én koleszos vagyok), nem fizet semmit a rezsibe. Anyukám látástól-vakulásig dolgozik, én suliban vagyok, de ő otthon nem csinál semmit... a kajáját sem veszi meg. Anyának nincs mersze kirakni őt, pedig én már rég megettem volna, így biztos, hogy a nyakunkra nő. Értem én, hogy testvéri szeretet, értem én, hogy elcseszett élete van, de könyörgöm, 30 éves! Minek fizessen helyette anya mindent? Nem mindenki olyan rendes ember, hogy tisztességesen éljen a szülei nyakán... összvissz embere válogatja. Én nem tudom fizetni az egész koleszos bérem meg a kaját, de azért vállalok nyári munkákat, vagy hasonlókat.
16/L
Az utolsó három válaszolónál van a pont. Igen, nagyon szép dolog elméleteket gyártani arról, mi lesz majd, ha felnő a gyerekem, mit tartok majd etikusnak, mit nem, de a nagy magyar valóság valami egészen más.
Az én két fiam is éppen kezd felnőni. Egyedül nevelem őket, mert elváltam. Az egyik fiam tavaly abbahagyta a főiskolát és úgy döntött, egy évig, amíg nem jár újra suliba, kipiheni a tanulás fáradalmait, ezért csak hébe-hóba akart dolgozni. Úgy tervezte, mi, a szülei majd eltartjuk egy évig... Én ehhez egyáltalán nem járultam hozzá, nem vállaltam.
Szerintetek én/mi így neveltem/neveltük Őt? Ilyen mintát mutattunk/mutattam neki?
Az apja is, én is világ életünkben szorgalmasak voltunk, vagyunk, mindig is dolgoztunk. Az apja pl egy sikeres mérnök, felső vezető egy nagy cégnél. Nekem kb 4-5 megbízási szerződésem, saját cégem van, néha vasárnap éjjel is melózok.
Ugyan már! Ti se gondolhatjátok komolyan, hogy manapság kizárólag a szülői példa, nevelés hat egy gyerekre, fiatal felnőttre! Ma az információk, külső hatások dömpingje ér mindenkit. A reklámok azt szajkózzák, hogy élj a mának, "vedd meg, mert megérdemled", bulizz, szórakozz, "fantaérzés", stb, stb.
Az élet sokszor évek múlva kiossza a lapokat, ha akarjuk, ha nem és akkor majd nem számít, hogy mit terveztünk előtte pár évvel.
Furcsa értékrended van de semmi közöm hozzá!
Mindenki máslépp látja!
Az én fiam is 30éves, dolgozik még sem ad haza semmit pedig nagyon nehezen élünk!
Nekem nincs munkám, csak a párom dolgozik és elég nagy a lakás!
Olyan furcsa helyzetben vagyunk, hogy a fiam a lakástulajdonos én meg a haszonélvező ezért nem tudom kisebbre cserélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!