Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyagi támogatás már...

Az anyagi támogatás már szülői törődés?

Figyelt kérdés
Szóval, ha az egyik fél nem keresi, érdeklődik a gyermeke iránt csupán letudja az anyagi támogatást szerintetek törődésnek számít?
2022. okt. 10. 10:58
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nem volt egyértelmű, hogy ki nem akarja tartani a kapcsolatot? Nem értem egyszerűen, hogy mi nem érthető benne, amikor le volt írva, hogy hiába keresem, hiába igyekszem ő folyamatosan nem engedi, hogy közeledjek,teljesen közömbös és ha én nem keresem ő magától nem teszi meg, viszont úgy gondolom, hogy nem csak a gyerek kötelessége és feladata, hogy a szüleit keresse hanem a szülőnek is nyilván ki KELLENE mutatnia az érdeklődését a gyermeke iránt, ez ennyire nem magától értetődő?
2022. okt. 10. 14:21
 12/26 anonim ***** válasza:
96%
10. Le volt írva, hogy a kérdező akarja tartani a kapcsolatot. Nem várja, mint a szende szar, hogy őt keressék.
2022. okt. 10. 14:33
 13/26 anonim ***** válasza:
18%

11, 12!

Konkrétan erre reagáltam: "Szerintem itt nem az számít hány éves a gyerek..."

Amúgy meg ha nem akar veled kapcsolatot tartani, akkor engedd el. Mondjuk nekem a pénze se kellene, de te tudod.

2022. okt. 10. 14:38
 14/26 anonim ***** válasza:
96%

A szülői törődés nyilván nem csak a pénzt jelenti. Apád valamiért csak ennyire képes. A semminél ez is több.

AZért egyszer kérdezd meg apádat, hogy mégis mi van? Miért hanyagol ennyire.

2022. okt. 10. 14:47
 15/26 anonim ***** válasza:
96%

Apám is ugyan ennyire képes, pedig az én szüleim nem váltak el (sajno). Én nem is tudtam, hogy ha egyetemre jár a gyerek, akkor támogatnia kell a szülőnek, ugyanis apám mindig szívesen és rendszeresen dörgölte az orrom alá, hogy ő mekkora szívességet tesz azzal, hogy anyagilag támogat, és alig várta már, hogy végre ne kelljen egy forintot sem fizetnie. Jelenleg kb 1 hónapja nem is beszéltünk, mert ő magától sosem képes felhívni, én pedig meguntam, hogy állandóan nekem kell kuncsorognom, és akkor is nagy szenvedések árán beszél velem, meg panaszkodik, hogy sosem keresem. Régen is ez volt, állandóan meg volt sértődve, hogy anyám miért tud mindent, ő meg kb semmit. Mert mondjuk anyám képes felemelni a kicseszett telefont, vagy írni pár sort, ha én éppen nem keresem.

Szóval szerintem az anyagi támogatás alap dolog, ha már gyereket vállal valaki. Nem pedig valami kegy. De ez az alap, ennél ezerszer több,, dolga" van egy szülőnek. És apám egy szar apa attól függetlenül, hogy anyagilag támogatott. Mas egyebet úgysem csinált

2022. okt. 10. 15:19
 16/26 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem az. Ha nem foglalkozik vele, de pénzt se adna akkor lenne szemét. A pénz törődés. Pénzzel veszel ételt, ruhát, fizeted a sulit stb. Pénz nélkül nyomor van.

Tehát igenis törődés a pénzelés.

2022. okt. 10. 15:35
 17/26 anonim ***** válasza:
90%
16, ha velem anyám is annyit "törődött" volna, mint apám, akkor intézetben nőttem volna fel vagy nevelőszülőknél. Ugyanis apám havi 20000 ft-tal törődött velem, és verte a mellét, hogy milyen rendes, hogy ő ezt is fizeti. Amúgy sosem keresett. Szóval azért ezeket a minimális és röhejes összegeket, amiket csak azért fizetnek sokan, mert amúgy börtönbe kerülnének, ne nevezzük már törődésnek, mert bicskanyitogató és sértő a másik szülőre, aki tisztességesen neveli a gyereket a másik szarkupac szülő helyett is.
2022. okt. 10. 15:42
 18/26 anonim ***** válasza:
90%

Egyetértek a 17-es válaszolóval. Undorító törődésnek mondani valamit, ami amúgy egy szülő kötelessége és szemtelenség törődőnek hívni valakit, aki rád se néz és kiszúrja a szemed, mikor a másik szülőd melletted van, támogat és nem csak anyagiakban.

Az anyagi dolog az támogatás maximum, nem törődés.

2022. okt. 10. 15:49
 19/26 NTBS ***** válasza:
0%
Nem, de 18 év felett nem kötelező az anyagi támogatás sem. Édesanyám azt mondta, hogy az Egyetem mellett tudok dolgozni. Nappalira jártam, mégis ment.
2022. okt. 10. 15:55
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem törődés. Még szép, hogy apának fizetnie kell. Mégis ki tartsa el a gyerekét, az állam?
2022. okt. 10. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!