Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinálnátok ilyen helyzetben?

Mit csinálnátok ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Elmesélem a sztorit.

A szüleim már rég elváltak és apával maradtam. Időközben megismerkedett egy nővel, annyit mondok nagyon elviselhetetlen. Apa velem meg tesómmal már nem is foglakozik nem számítunk neki semmit csak az a nő. Hozzánk kb nem is szól meg semmi.

Pénzügyileg problémák vannak. Elejében hébe-hóba még mondhatni dolgozgattak is, de nagyon elkényelmesedek és már utána nem dolgoztak sehol mert nem akartak. Mai napig sem. Eddig lényegében abból éltünk, hogy egy idős bácsit lehúztak pénzzel, néha kisebb szinten üzletelgettek egy-két kis értékű dologgal, örökölt a nő a szüleitől, most meg semmiből mert már mindent feléltek. De nem akarnak menni dolgozni, akármilyen rossz is a helyzet. Csak panaszkodnak, meg mikor néha én vagy tesóm megemlítünk valamit amit ki kellene fizetni, egyből azzal jönnek hogy nincs pénz rendesen panaszkodnak. De azért minden másra költenek csak ránk nem. Nekem most fontos iskolai események jönnek, érettségi ballagás minden, és nem segítenek semmiben. Pedig ez tényleg fontos dolog, de akkor úgy mondom hogy jobban értsétek a helyzetet, hogy már étel sincs itthon meg semmi amit tudnánk enni. Szó szerint semmi. Egy nap egyszer összedobnak valami kis kaját amiről tudják hogy azt mi nem szeretjük/allergiásak vagyunk rá stb, őket nem érdekli. Már napok óta éhezek szinte. Szóval nemhogy más szükséglet, de még étel sincs. Azzal sem foglakoznak hogy suliba mit reggelizek, még itthon is éhezek nemhogy ott. Nagy néha eszükbe jut venni valamit amit el tudunk vinni, de általába semmi nélkül megyünk el. Nem zavarja őket ha nem eszünk. Sulis dolgaimmal sem tudom mi lesz, egyedül nekem kell szégyenkeznem hogy nem fizettem még semmit. De nem is tudom ezt megoldani és más sem tudna ebben segíteni mert nem vagyok olyan típus aki kéreget. Otthon nem kapom meg a saját apámtól, akkor mit várjak mástól. Más dolgokra van pénze csak ránk nem.

Nincs kedvem még az élethez sem, 2-3 naponta sírok mert kénytelen vagyok mindig szembesülni a helyzettel hogy semmibe néznek. Enni sem adnak és nem azért mert nem tehetnék meg. Csak nem számítunk már apának semmit, rajtunk spórol. Egy normális szülő pont inkább bármit megadna a gyerekeinek csak ne kelljen nagyon nélkülözniük.

Eddig az elmúlt években nem volt ilyen mert kaptunk pénzt a suliból és tudtunk magunknak fizetni mindent, de már ez megszűnt. Apára meg nem lehet számítani semmiben.

És ha egy szóval is megemlítem neki hogy mi van mi bánt, leordítja a fejem semmiben nem ad nekem igazat nem vesz komolyan, van mikor pofon is akar vágni mert fel merem hozni ezt. Most komolyan ez áhh..nagyon felháborító.

Nagynéném kint külföldön dolgozik egy gyárban és legszívesebben most fognám magam és mennék, de be akarom fejezni az érettségit. Most fogok végezni addig nem tudom hogy, fogalmam sincs de valahogy kibirom, nehéz lesz de muszáj. Utána már tudok magamnak fizetni mindent és semmiben nem fogok hiányt szenvedni, megteremtem a jövőm.

De tényleg nagyon nehéz így. Ti mit csinálnátok? Anya nem jöhet szóba mielőtt említenétek, meg semmilyen rokon és senki akihez költözhetnék ármenetileg, főleg nem így pénz nélkül. Mit tennétek ilyen helyzetben? Kihúznátok valahogy az érettségiig?

2022. okt. 4. 14:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hétvégente nem tudsz valami diákmunkát vállalni? Csak ne mond meg apádéknak, mert elveszik a pénzt.
2022. okt. 4. 14:47
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Anyukád mért nem jöhet szóba???de másban csak tudna segíteni?hány éves vagy?vagytok??
2022. okt. 4. 14:48
 3/6 anonim ***** válasza:
28%
Hihető történet, valóban....
2022. okt. 4. 14:54
 4/6 anonim ***** válasza:
73%

Kicsit lyukacsos a történet...

Hol van anyukád? Mindennemű kapcsolatot megszakított veletek?

Hogyhogy nem vették észre a tanáraitok, hogy éheztek? Hol van a suliban a gyermekvédelmi felelős? Milyen pénzt kaptatok a suliból??? :-O :-O

2022. okt. 4. 15:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Azért tűnhet “lyukacsosnak”, mert nem akartam minden részletre kitérni úgy nagyon hosszú lenne és a lényeget akartam elmesélni. Anya azért nem jöhet szóba mert vele mindig is rossz kapcsolatunk volt meg a saját életét is elrontotta, nemhogy még mi is odamenjünk.

Már korábban is felmerült amúgy ez a probléma, 4 éve kb. Akkor is ilyesmik voltak hogy nem volt otthon semmi, benéztem a szekrénybe és a kenyér helye is üres volt nem tudtunk enni míg ők itthon se voltak vígan csavarogtak. Ja a másik hogy ők egész nap jönnek mennek mindenhová együtt és az nem érdekli őket itthon mi van, velünk mi van.

Akkoriban is már úgy elvoltam keseredve hogy inkább anyához mentem és mondhatni elvoltam. De apa elkezdett írogatni hívogatni zaklatni hogy hiányzok neki és vár vissza. Mindig is apát szerettem jobban így visszamentem anyától. Amúgy tényleg szeretem apát csak nagyon rossz gyerekkora volt neki és így ezt rajtunk vetíti ki, a mi nevelésünkre. Nagyon konzervatív mindenben, fukar spórolós, mindig féltette ránk a pénzt.

Így ezidáig pár évre jobb volt a helyzet mint akkoriban, de most megint olyan rossz vagy még rosszabb, mert a sulis dolgaink se érdekli hogy mi lesz hogy lesz ő nem foglalkozik vele egyáltalán.

Most hogy már nem tudnak miből megélni mert nincs olyan forrás ahonnan jönne bevétel, így megint ez van. Spórol rajtunk, idegeskedik stb. A nő nagyon rossz hatással van rá igazából. Ő meg simán hagyja ezt az egészet elnézik hogy sírok ezek miatt. Már vagy 3-4-szer próbáltam velük beszélni normálisan de mindig az lett a vége hogy apa ordibált engem megsiratott és úgy ott hagyott, a nő meg csak csendben volt.

Tesóm 16 éves, én 18.

Akkor elmagyarázom érthetően, hogy átjöjjön. Voltak tényleg jobb helyzetek eddig és azért volt otthon mit enni meg reggelire vinni suliba, de most hogy fogy a pénzük, nagyon keményen spórolnak rajtunk, de más haszontalanabb dolgokon meg nem ami nekik kell. Így eddig nem volt olyan hogy éheztünk volna, ne vittünk volna valamit suliba, szóval így nem láthatták azt hogy éheznénk. Másrészt meg ugye eddig kaptunk a suliból pénzt, ösztöndíjat. Hosszú történet ez is, de már nem kapunk ebben az évben. Eddig míg volt saját pénzünk, magunknak álltuk a költségeinket de már nem tudjuk. Lehetetlen mindent fizetni, így már elfogyott a saját pénzünk. Nagyon is jól beosztottuk de eddig tudtuk. Egyébként is egy szülő feladata lenne a gyerekeinek megadni a kellő szükséges dolgokat, és most ezzel csak az alapokra gondolok, de most jelen esetben az sincs meg. Más velünk egykorúaknak vagy még idősebbeknek is, mindent állnak a szülei, támogatják őket mindenben, a szegényebbek is. Sok ilyet ismerek.

Így hogy válaszoltam a kérdésekre, azt hiszem jobban át tudjátok látni. De azt azért leszögezném, hogy senki ne kíváncsiságból vagy kötekedésből kérdezzen bele a dolgokba mert tanácsot szeretnék ezek alapján, hogy ki mit tenne. Kilátástalan most ez nekem. Vannak komoly terveim is, így elengedhetetlen az érettségi szóval addig kihúzom ezt valahogy. Utána egy kis időre elmegyek dolgozni, aztán egyetem. Így tervezem.

Csak úgy mellékesen még, ebben nem tudom mi a nem hihető, miért találnék ki csak úgy ilyet.. Én örülnék legjobban ha nem lennék ilyen helyzetben de sajnos ez van. Tisztában vagyok vele hogy nem vagyok ezzel egyedül sőt biztos vannak ennél rosszabbak is, csak most azért írtam ki ezt a kérdést, mert szeretnék tanácsot kapni ki hogy látja ezt, mit csinálna.

Ja és a diákmunkára nem tértem még ki. Én mindig is gondoltam erre, csak nemigen lenne kivitelezhető így suli mellett hogy nappali tagozaton tanulok. Ami a legfontosabb, hogy ez nagyon kizárja a munkalehetőségeket mert a legtöbb helyen olyan beosztás van ami lefedi a iskolai időm. Szóval nem tudnék mondjuk 12-től dolgozni mikor 2-3-ig vagyok suliba. És a munkahelyeket nem érdekli kinek hogy a jó hogy ér rá, nem alkalmazkodnak hozzád hanem neked kell. Vagy valamelyik helyen változó a beosztás, egyszer délutános vagy, de ugyanúgy kell lenned máskor délelőtt is. Olyan helyeket meg nem tudok itt a környéken hogy tényleg csak ilyen diákmunka lenne délutánonként. Már sokat gondolkodtam pedig ezen de nem megoldható. Nyáron szoktam csak, mikor nincs suli.

2022. okt. 4. 16:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Még így sem tiszta azért teljesen minden tekintetben szerintem. Inkább írd le teljesen, ha hhosszú akkor hosszú.
2022. okt. 4. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!