Megmondjam, hogy mit szeretnék szülinapomra, ha esélyesen csak a vita lesz belőle? Milyen reakcióra számíthatok?
11 nap múlva leszek 20. Igazából közepesen nem érdekel, számomra semleges, de a családom szeretne ünnepelni, mint eddig, szóval azt mondom, legyen. :D
Van valami, amit nagyon szeretnék, lassan nyolc éve, viszont anyu nem engedte, illetve még mielőtt nagykorú lettem, közölte, hogy amíg az ő házában lakok, nem. (KÖLTÖZZ EL CÍMŰ "TIPPEK" NEM ÉRDEKELNEK) Szóval lassan három éve szóba se került, azóta lehet megváltozott a véleménye, nem tudom. És szokásosan fennáll a nem tudják mi legyen nekem az ajándék, ezért kérdezgetnek. Máskor már volt vita a válaszomból, mondván, hogy hülyeség, és akkor sokkal kevésbé volt kiakasztó, sőt, anno az egyáltalán nem volt az, szóval ebből tanulva még nem volt konkrét válaszom.
Igazából azt sem feltétlen kérem, hogy a szüleimtől kapjam ezt a dolgot, ha már hülyeségnek tartják, ki tudom fizetni magamnak, bőven elég, ha anya elengedi a nagyfokú tiltakozását, és ha meglesz, akkor nincs belőle vita, nincs "amíg az én házamban laksz" és társai.
Visszakérdezek, ha megengeded:
Végülis akkor mit is szeretnél a szüleidtől, és mit szeretnél tőlünk ezzel kapcsolatban?
Hát nem csodálom, hogy ilyenek a szüleid, és te is olyan fura vagy.
Azért lett volna jó tudni, mi a fenét akarsz, mert a hozzád hasonló korú emberek szüleinek a válasza tanulságos lehetne.
De te csak makacskodsz és kioktatsz, mint egy durcás kamasz.
Én sem tudnálak felnőttként kezelni...
Persze, mondd el, nem veszíthetsz semmit.
Amúgy meg születésnaptól teljesen függetlenül el kell döntened hogy mekkora konfliktust vagy hajlandó az adott dolog miatt (vagy akár elvből) felvállalni.
Teljesen felesleges ezt a dolgot kérned, ha ennyire nem akarják.
Miért nem kérsz mást? Nem igaz, hogy 20 évesen nincs mit kérned a szülinapomra.
Ha jól hámozom ki, akkor engedélyt akar születésnapjára. Hát, ha valami az én erkölcsi vagy akár masszívan az esztétikai tehát közérzeti elveimbe ütközne, én se adnám a jóváhagyásom, mert bár nem az én testem, nekem kell nézni. Ilyen esetben ki kell várni a függetlenedést, nem anyagit, hanem térbelit, mert addig nincs anyagi se, és még utána se számíts elfogadásra, maximum belenyugvásra. Nem kell mindent lenyelni, közvetlen rokontól se.
(Amúgy meg a szüleiddel legyél annyira harcias, mint amennyire velünk vagy név és arc nélkül.)
Sajnos ennyire rébuszokba csomagolt dologra LEHETETLEN VÁLASZOLNI!!!!
Pont leszarom, mi a vergenyős lófassszos pökedlit akarsz, te tudod, te dolgod, de ekkora titkolózás közepette ne várj releváns választ.
Pedig lennének ötleteim, én anno ifjú koromban minimum 5-6 olyan dolgot eszközöltem ki a szülőktől mind anyagiakban, mind elviekben, ami ellen masszívan ellenállt a család és összeegyeztethetlen volt az addigi értékrenddel, de a végén át tudtam fordítani. Beépült a dolog a családi értékrend elfogadott halmazába. Csak nagyon nem mindegy - a kiválasztandó módszer miatt - hogy milyen természetű dolgot akarunk approváltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!