Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam, hogy mit szeretnék...

Megmondjam, hogy mit szeretnék szülinapomra, ha esélyesen csak a vita lesz belőle? Milyen reakcióra számíthatok?

Figyelt kérdés

11 nap múlva leszek 20. Igazából közepesen nem érdekel, számomra semleges, de a családom szeretne ünnepelni, mint eddig, szóval azt mondom, legyen. :D

Van valami, amit nagyon szeretnék, lassan nyolc éve, viszont anyu nem engedte, illetve még mielőtt nagykorú lettem, közölte, hogy amíg az ő házában lakok, nem. (KÖLTÖZZ EL CÍMŰ "TIPPEK" NEM ÉRDEKELNEK) Szóval lassan három éve szóba se került, azóta lehet megváltozott a véleménye, nem tudom. És szokásosan fennáll a nem tudják mi legyen nekem az ajándék, ezért kérdezgetnek. Máskor már volt vita a válaszomból, mondván, hogy hülyeség, és akkor sokkal kevésbé volt kiakasztó, sőt, anno az egyáltalán nem volt az, szóval ebből tanulva még nem volt konkrét válaszom.

Igazából azt sem feltétlen kérem, hogy a szüleimtől kapjam ezt a dolgot, ha már hülyeségnek tartják, ki tudom fizetni magamnak, bőven elég, ha anya elengedi a nagyfokú tiltakozását, és ha meglesz, akkor nincs belőle vita, nincs "amíg az én házamban laksz" és társai.

2022. okt. 9. 10:05
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
92%

Visszakérdezek, ha megengeded:

Végülis akkor mit is szeretnél a szüleidtől, és mit szeretnél tőlünk ezzel kapcsolatban?

2022. okt. 9. 11:05
 22/49 anonim ***** válasza:
82%

Hát nem csodálom, hogy ilyenek a szüleid, és te is olyan fura vagy.

Azért lett volna jó tudni, mi a fenét akarsz, mert a hozzád hasonló korú emberek szüleinek a válasza tanulságos lehetne.

De te csak makacskodsz és kioktatsz, mint egy durcás kamasz.

Én sem tudnálak felnőttként kezelni...

2022. okt. 9. 11:15
 23/49 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem sz*rd le,ha veszekedes is lesz belole. Ha hallgatnod is kell a csaladod nemtetszo megjegyzeseit ugy is csak idegig,oraig.Egy ido utan ugy is ra unnak.
2022. okt. 9. 11:24
 24/49 anonim ***** válasza:
88%

Persze, mondd el, nem veszíthetsz semmit.

Amúgy meg születésnaptól teljesen függetlenül el kell döntened hogy mekkora konfliktust vagy hajlandó az adott dolog miatt (vagy akár elvből) felvállalni.

2022. okt. 9. 11:36
 25/49 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen felesleges ezt a dolgot kérned, ha ennyire nem akarják.

Miért nem kérsz mást? Nem igaz, hogy 20 évesen nincs mit kérned a szülinapomra.

2022. okt. 9. 11:42
 26/49 anonim ***** válasza:
37%

Ha jól hámozom ki, akkor engedélyt akar születésnapjára. Hát, ha valami az én erkölcsi vagy akár masszívan az esztétikai tehát közérzeti elveimbe ütközne, én se adnám a jóváhagyásom, mert bár nem az én testem, nekem kell nézni. Ilyen esetben ki kell várni a függetlenedést, nem anyagit, hanem térbelit, mert addig nincs anyagi se, és még utána se számíts elfogadásra, maximum belenyugvásra. Nem kell mindent lenyelni, közvetlen rokontól se.

(Amúgy meg a szüleiddel legyél annyira harcias, mint amennyire velünk vagy név és arc nélkül.)

2022. okt. 9. 11:46
 27/49 anonim ***** válasza:
92%

Sajnos ennyire rébuszokba csomagolt dologra LEHETETLEN VÁLASZOLNI!!!!

Pont leszarom, mi a vergenyős lófassszos pökedlit akarsz, te tudod, te dolgod, de ekkora titkolózás közepette ne várj releváns választ.

Pedig lennének ötleteim, én anno ifjú koromban minimum 5-6 olyan dolgot eszközöltem ki a szülőktől mind anyagiakban, mind elviekben, ami ellen masszívan ellenállt a család és összeegyeztethetlen volt az addigi értékrenddel, de a végén át tudtam fordítani. Beépült a dolog a családi értékrend elfogadott halmazába. Csak nagyon nem mindegy - a kiválasztandó módszer miatt - hogy milyen természetű dolgot akarunk approváltatni.

2022. okt. 9. 12:05
 28/49 anonim ***** válasza:
94%
Mondd mar el, mi az.
2022. okt. 9. 12:06
 29/49 anonim ***** válasza:
94%
Mellesleg lehet, ha elmondanad, egyszerubb lenne segiteni is. Na mindegy.
2022. okt. 9. 12:07
 30/49 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem plasztikai beavatkozásról van szó, cici vagy orrműtét.
2022. okt. 9. 12:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!