Megmondjam, hogy mit szeretnék szülinapomra, ha esélyesen csak a vita lesz belőle? Milyen reakcióra számíthatok?
11 nap múlva leszek 20. Igazából közepesen nem érdekel, számomra semleges, de a családom szeretne ünnepelni, mint eddig, szóval azt mondom, legyen. :D
Van valami, amit nagyon szeretnék, lassan nyolc éve, viszont anyu nem engedte, illetve még mielőtt nagykorú lettem, közölte, hogy amíg az ő házában lakok, nem. (KÖLTÖZZ EL CÍMŰ "TIPPEK" NEM ÉRDEKELNEK) Szóval lassan három éve szóba se került, azóta lehet megváltozott a véleménye, nem tudom. És szokásosan fennáll a nem tudják mi legyen nekem az ajándék, ezért kérdezgetnek. Máskor már volt vita a válaszomból, mondván, hogy hülyeség, és akkor sokkal kevésbé volt kiakasztó, sőt, anno az egyáltalán nem volt az, szóval ebből tanulva még nem volt konkrét válaszom.
Igazából azt sem feltétlen kérem, hogy a szüleimtől kapjam ezt a dolgot, ha már hülyeségnek tartják, ki tudom fizetni magamnak, bőven elég, ha anya elengedi a nagyfokú tiltakozását, és ha meglesz, akkor nincs belőle vita, nincs "amíg az én házamban laksz" és társai.
Tetkó lesz szerintem is...
De egy nagykorú miért kér engedelyt az anyjától?
NEM KÉRTEM TALÁLGATÁST, ILYESMIRE NEM VAGYOK HAJLANDÓ VÁLASZOLNI. Előre leszögeztem, hogy nem fogom megírni, hogy miről van szó, ehhez következetesen tartom is magamat.
Azt, hogy mit miért csinálok, azt meg jó lenne, ha nem a gyakori népe vizsgálná felül, mert ilyesmit sem kértem. Ok, felnőtt vagyok, megoldhatom szülői áldás nélkül is, és meg is fogom, ha nincs más opció, csak nem feltétlenül akarok feszültséget emiatt. Pont. (Szerintem) Nem attól lesz valaki felnőtt, hogy mindenképpen a lehető legnagyobb vitát gerjesztve csinálja, amit akar, hanem először meg kell próbálni egy nyugodtabb megoldást találni. Pláne, hogy a saját érdekem, hogy ne a veszekedésben éljek x hónapig, amíg el nem költözök.
A tetkó pont olyan dolog, amit nem lehet utána - számítógépes példával élve - egy undo gombbal visszavonni. Kiszedetni nem tudják a bőrödből.
Kérdező: ha elmúltál 18, csináltasd meg, aztán max. add vissza nekik a pénzt, ha azt mondják, hogy ilyen hülyeségre ők nem adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!