Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam, hogy mit szeretnék...

Megmondjam, hogy mit szeretnék szülinapomra, ha esélyesen csak a vita lesz belőle? Milyen reakcióra számíthatok?

Figyelt kérdés

11 nap múlva leszek 20. Igazából közepesen nem érdekel, számomra semleges, de a családom szeretne ünnepelni, mint eddig, szóval azt mondom, legyen. :D

Van valami, amit nagyon szeretnék, lassan nyolc éve, viszont anyu nem engedte, illetve még mielőtt nagykorú lettem, közölte, hogy amíg az ő házában lakok, nem. (KÖLTÖZZ EL CÍMŰ "TIPPEK" NEM ÉRDEKELNEK) Szóval lassan három éve szóba se került, azóta lehet megváltozott a véleménye, nem tudom. És szokásosan fennáll a nem tudják mi legyen nekem az ajándék, ezért kérdezgetnek. Máskor már volt vita a válaszomból, mondván, hogy hülyeség, és akkor sokkal kevésbé volt kiakasztó, sőt, anno az egyáltalán nem volt az, szóval ebből tanulva még nem volt konkrét válaszom.

Igazából azt sem feltétlen kérem, hogy a szüleimtől kapjam ezt a dolgot, ha már hülyeségnek tartják, ki tudom fizetni magamnak, bőven elég, ha anya elengedi a nagyfokú tiltakozását, és ha meglesz, akkor nincs belőle vita, nincs "amíg az én házamban laksz" és társai.

2022. okt. 9. 10:05
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
82%

Tetkó lesz szerintem is...

De egy nagykorú miért kér engedelyt az anyjától?

2022. okt. 9. 10:30
 12/49 anonim ***** válasza:
21%
mondjjuk hogy ne dobja kia házából . 20 évesen jó esetben ha 1 éve dolgozik, ha dolgozik.
2022. okt. 9. 10:32
 13/49 anonim ***** válasza:
22%
Na igen, az embernek bizony lehetnek eljárásai és feltételei a gyereke felé, bármilyen korú is az a gyerek. Tehát ha anyu nem akarja, hogy a 20 éves Pistike otthon anakondat tartson, tetoválás legyen rajta, vagy piros zoknit hordjon, amíg otthon lakik, akkor Pistike vagy elkoltozik otthonról, vagy nem tart anakondat, nem lesz tetoválása és nem hord piros zoknit. Hogy az eljárások és feltételek realisak e, az teljesen mindegy. Az anyja az, aki eldonti, ő mit enged, Pistike meg hogy otthon akar e lakni, vagy koltozik
2022. okt. 9. 10:35
 14/49 A kérdező kommentje:

NEM KÉRTEM TALÁLGATÁST, ILYESMIRE NEM VAGYOK HAJLANDÓ VÁLASZOLNI. Előre leszögeztem, hogy nem fogom megírni, hogy miről van szó, ehhez következetesen tartom is magamat.

Azt, hogy mit miért csinálok, azt meg jó lenne, ha nem a gyakori népe vizsgálná felül, mert ilyesmit sem kértem. Ok, felnőtt vagyok, megoldhatom szülői áldás nélkül is, és meg is fogom, ha nincs más opció, csak nem feltétlenül akarok feszültséget emiatt. Pont. (Szerintem) Nem attól lesz valaki felnőtt, hogy mindenképpen a lehető legnagyobb vitát gerjesztve csinálja, amit akar, hanem először meg kell próbálni egy nyugodtabb megoldást találni. Pláne, hogy a saját érdekem, hogy ne a veszekedésben éljek x hónapig, amíg el nem költözök.

2022. okt. 9. 10:43
 15/49 anonim ***** válasza:
62%
Tetkó, piercinghez nem kell az engedelye már, de akkor a pénze se kelljen. Csináltasd meg saját pénzből, születésnapra meg kérj mást.
2022. okt. 9. 10:46
 16/49 anonim ***** válasza:
77%
Én megmondanam, hogy azt szeretném szülinapra vagy legalább az engedélyt, hogy megvehessem. És mást nem mondanék, hiába kerdeznenek. Nem vitatkoznék,mert nem kötelező az ajándék. Nyilván ha kapnek mást,azt szépen megkoszonnem, akár örülök neki, akár nem. És a cuccot meg megvennem magamnak, amint elkoltozom.
2022. okt. 9. 10:51
 17/49 anonim ***** válasza:
80%
#15 Szövegértés, kedves, szövegértés... Bármiről is van szó, még jó, hogy a kérdező odaírta, hogy nem azt az xy dolgot akarja, hogy fizessék a szülei, hanem azt, hogy ne legyen belőle veszekedés. A tetkós példán levezetve, tegyük fel, hogy tetoválást szeretne. Nem mondja azt, hogy a szülei fizessék ajándékba, ha nem szeretnék, nem értenek vele egyet, bármi, hanem azt kéri "ajándékba", hogy ha megcsináltatja saját költségre, akkor ne legyen veszekedés.
2022. okt. 9. 10:51
 18/49 A kérdező kommentje:
Pont, ahogy a 17 mondja, csak a példa nélkül. Nem a pénz kell a dologra tőlük, mert ha ha nem értenek vele egyet, akkor ne fizessék ki. Annyit kérek, hogy oké, nem értenek vele egyet, de mivel őket nem érinti(tehát nm állatot, házibulit, stb dolgot akarok) legalább abból ne legyen vita, ha magamnak kifizetem.
2022. okt. 9. 10:55
 19/49 anonim ***** válasza:
12%

A tetkó pont olyan dolog, amit nem lehet utána - számítógépes példával élve - egy undo gombbal visszavonni. Kiszedetni nem tudják a bőrödből.

Kérdező: ha elmúltál 18, csináltasd meg, aztán max. add vissza nekik a pénzt, ha azt mondják, hogy ilyen hülyeségre ők nem adnak.

2022. okt. 9. 11:01
 20/49 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell tudniuk róla. Akkor nincs veszekedés. Vagy nem lehet eltitkolni előlük?
2022. okt. 9. 11:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!