Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzek bűntudatot a...

Miért érzek bűntudatot a költözés miatt?

Figyelt kérdés

Már nyáron megfogalmazódott bennem az, hogy szeretnék külön élni, találtam is egy jó helyet, viszont amikor ezt elmondtam itthon, a szüleim teljesen kiakadtak, és nagyon csúnyán beszéltek velem. Semmirekellő, hálátlan embernek neveztek, elhordtak mindennek, amit csak el lehet képzelni, hogy egy szégyen vagyok, mit fog szólni a rokonság, hogy én elkoltozom tőlük, majd azt hiszi mindenki, hogy itt olyan rossz, és ők rossz szülők, ha egyedül akarok kuksolni majd a szobámban, azt itt is lehet csinálni, itt is lehet főzni, takarítani. Anyám 1 hétig nem beszélt velem utána.

Gondolom nem kell mondanom, hogy baromira megbántottak, mert azt hittem, hogy büszkék lesznek rám, amiért én meghozom ezt a lépést és függetlenedek tőlük, és elkezdem a saját életem.

Sajnos szeptemberben az albi végül nem jött össze, mert a tulaj kiadta valaki másnak, hiába volt már lebeszélve. Azóta a szüleim szörnyen kedvesek velem, kincsem, drága lányom vagyok, hozzak neked valamit inni/enni? Stb. Azt hittem tovább tudok ezen lépni, de ez a tüske nagyon megmaradt bennem miattuk. Most találtam újból egy albit, de konkrétan a görcs fog el, ha arra gondolok, hogy újból ezt az egészet át kell élnem, és baromi bűntudatom van, hogy el akarok költözni. Nem akarok szó nélkül lelépni, mert tisztelem őket annyira, de nem tudom mégegyszer ezt végighallgatni. Sirógörcsöm van, ha csak erre gondolok, de közben meg hanynom kell, hogy itt lakok, és képmutató módon úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna.

2022. okt. 5. 16:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
* bocsi, javítom, KETTES vagyok, nem négyes
2022. okt. 5. 19:19
 12/15 anonim ***** válasza:
62%
A szülők, a család fogalma nem az, hogy a normális önállósodási szándékért úgy hordanak le, mintha a Napot akarnám lelopni az égről. Kérdező megírta, hogy egyébként eddig is kb. így kezelték, folyton csak leszólták, ez sem a család fogalma. Csak újabban van a felvett kedveskedés, nehogy elmenjen. Nem ér az a spórolás annyit, hogy ilyen légkörben, folyamatos abnormális kontroll alatt élje az ember a fiatal felnőtt éveit. Nem vagyok fasirtban a szüleimmel, de ha ilyenek lennének velem, abban lennék. A normálisan intézett költözést a kérdező szülei teszik lehetetlenné a teljesen nemnormális kirohanásukkal.
2022. okt. 5. 20:11
 13/15 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem léptél volna a saját életed rontod el.
2022. okt. 5. 21:38
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Amíg bűntudatot érzel, addig még korai neked a költözés.

"képmutató módon úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna."

Te is, és sértetten, de maradsz.

2022. okt. 6. 08:33
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg pont amiatt nő fel lassabban, hogy ennyire gyerekként kezelik, és nem is engedik kilépni a szerepből. Teljes ellenszélben nem lehet felnőni. Ugyan honnan lenne olyan magabiztos, mikor egész életében azt nyomták neki, hogy kis hülye? Ha elhúzna, és a saját lábára állna, lehetne néhány döntése amibe senki nem ugatott bele, rögtön felnőttebbnek érezné magát, és jobban ki merne állni azokért a határokért, amiknek a létezését megtapasztalta.

2022. okt. 6. 14:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!