Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzek bűntudatot a...

Miért érzek bűntudatot a költözés miatt?

Figyelt kérdés

Már nyáron megfogalmazódott bennem az, hogy szeretnék külön élni, találtam is egy jó helyet, viszont amikor ezt elmondtam itthon, a szüleim teljesen kiakadtak, és nagyon csúnyán beszéltek velem. Semmirekellő, hálátlan embernek neveztek, elhordtak mindennek, amit csak el lehet képzelni, hogy egy szégyen vagyok, mit fog szólni a rokonság, hogy én elkoltozom tőlük, majd azt hiszi mindenki, hogy itt olyan rossz, és ők rossz szülők, ha egyedül akarok kuksolni majd a szobámban, azt itt is lehet csinálni, itt is lehet főzni, takarítani. Anyám 1 hétig nem beszélt velem utána.

Gondolom nem kell mondanom, hogy baromira megbántottak, mert azt hittem, hogy büszkék lesznek rám, amiért én meghozom ezt a lépést és függetlenedek tőlük, és elkezdem a saját életem.

Sajnos szeptemberben az albi végül nem jött össze, mert a tulaj kiadta valaki másnak, hiába volt már lebeszélve. Azóta a szüleim szörnyen kedvesek velem, kincsem, drága lányom vagyok, hozzak neked valamit inni/enni? Stb. Azt hittem tovább tudok ezen lépni, de ez a tüske nagyon megmaradt bennem miattuk. Most találtam újból egy albit, de konkrétan a görcs fog el, ha arra gondolok, hogy újból ezt az egészet át kell élnem, és baromi bűntudatom van, hogy el akarok költözni. Nem akarok szó nélkül lelépni, mert tisztelem őket annyira, de nem tudom mégegyszer ezt végighallgatni. Sirógörcsöm van, ha csak erre gondolok, de közben meg hanynom kell, hogy itt lakok, és képmutató módon úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna.

2022. okt. 5. 16:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Nincs azzal baj, ha otthon laksz, de a szuleid nem biztos, hogy egeszseges modon ragaszkodnak hozzad. 🤔
2022. okt. 5. 17:03
 2/15 anonim ***** válasza:
20%
Arany életed van otthon ezek szerint, miért akarsz elmenni? Gondolom fiatal vagy, rezsiválság jön úgyis, sokkal többet tudnál spórolni, félre rakni, ha nem kéne a rezsi mellett még albérletre is költened. Természetesen tied a döntés, de havi szinten százezres, éves szinten milliós nagyságrendű spórolhatsz azzal, ha otthon maradsz. Szerintem egyáltalán nem mindegy, főleg fiatalon, hogy mennyit tud félrerakni az ember.
2022. okt. 5. 17:13
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Azért, mert a szüleid bűntudatot ébresztettek benned! Nagyon nem normális a hozzáállásuk. Húzd ki magad, és készülj fel rá, hogy másodszor is lejátszátok, nem maradhatsz örökre otthon, ha szeretnéd, anyagilag megteheted, akkor menj, vicc, hogy a rokonok mit fognak hozzá szólni, elárulom semmit, ez a normális.
2022. okt. 5. 17:18
 4/15 A kérdező kommentje:
Nincsen aranyéletem szerintem. Ha arra gondolsz, hogy most kedvesek velem, ez sosem volt így, csak ők azt hitték, mindig is egy véres rongyként kezeltek, főleg miután elmondtam, hogy szeretnék elköltözni. Semmi sem jó sosem nekik.
2022. okt. 5. 17:21
 5/15 kovpet ***** válasza:
85%

Gondolom, elvégzed a házimunka egy részét. Szar, ha elmegy az ingyen bejárónő, akiből később ingyen ápolónő lenne... Adsz is haza? Az is jól jön nekik.

Menekülj.

2022. okt. 5. 17:30
 6/15 kovpet ***** válasza:
100%
Nem muszáj előre bejelenteni, hogy elmész. Szervezz meg mindent és akkor jelentsd be, amikor mész. Aztán ne vedd fel a telefont és ne mondd meg a címet. Idővel lenyugszanak, de addig is egymást kínozzák a hülyeségükkel, ne téged.
2022. okt. 5. 17:31
 7/15 anonim ***** válasza:
81%

Esküszöm ezen az oldalon csak ilyet olvasok ebben a kategóriában. Létezik még olyan család egyáltalán, ahol a szülő támogató, ahol a gyermek hálás, és segítőkész, ahol a normális családi minta nyomon követhető? Ahol nem használja ki a szülő a gyermekét és fordítva, ahol természetes hogy segítik egymást? Mi a jó édes f aszom folyik itt? És a válaszok többsége is szülőellenes, mintha itt mindenki fasírtban lenne a szüleivel, úgy írják hogy "menekülj, hagyd őket a fenébe" stb

Remélem ez is csak egy unatkozó hóbortos elméjéből szakad ki, mint a többi hasonló stílusú kérdés. Ha igaz is ebből bármi, sajnálom hogy ilyenek a szüleid. De ettől még nem kell menekülj, lehet normálisan is intézni a költözést.

2022. okt. 5. 19:08
 8/15 kovpet ***** válasza:
100%
7: biztos létezik (bár tippre a többség szarul és szar helyzetben él), de ahol minden rendben, az miért írna ki kérdést?
2022. okt. 5. 19:14
 9/15 anonim ***** válasza:
66%
7-es, ezt őszintén szólva én sem értem. A 4-es válaszoló vagyok, normálisan leírtam, hogy sokat lehet spórolni, stb, erre úgy lepontoztak, mintha gyilkosságra uszítanék valamit. Mi baja van az itteni embereknek a szülők, a család fogalmával? Itt mindenki árva gyerek volt, vagy mi a fene? Indokoljátok is meg ha lepontoztok légyszi.
2022. okt. 5. 19:18
 10/15 anonim ***** válasza:
50%
#8- Igazad van, egy kissé eltagadtattam magam, elnézést érte! A jövőben kerülöm ezt a kategóriát, lehangoló olvasni az efféle családon belüli marakodást...
2022. okt. 5. 19:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!