Valakinek van ilyen apja?
Apám amikor vett valamit nekem gyerek koromban , semki nagyot ne képzeljetek el , csak egy csokit vagy egy rágót , akkor mindig megkérdezte , hogy megérdemlem e ! Mondtam , hogy persze , de ha nem ünnepeltem meg , és ajnároztam , akkor azt mondta hogy bunkó és hálátlan vagyok .
Soha életében nem vett amúgy cipőt vagy ruhát rám csak anyám . Válás után gyerektartást sem fizetett soha . Számlákat se fizette. Ezért nem értem , hogy azért mert vett nekem egy szros kis csokit , miért kellett őt ünnepelni ?! Tényleg elhitte hogy ő micsoda szülő?
A másik , mikor már idősebb voltam , akármit kértem , pl. buszjegyet , egy táskát , megkérdezte , hogy az minek ? És ott álltam és elkellett hosszan magyarázni , hogy miért kell a buszjegy ! Aztán befejeztem a mondatot és azt mondta nekem " tudoom ám , hogy hazudsz ! Nem is oda mész ! " és vihorászva adott vagy buszjegyet vagy pénzt rá.
Valaki érti mi van az ilyen "szülőnek " a fejében?
A gyerekeim apja ugyanilyen.
Sajnálom, hogy neked is ilyen apa jutott.
1#
köszi! Sajnálom , hogy a gyerekeidnek is ilyen apja volt.
Nekem is hasonló, főleg a zsugoriság miatt ilyen. Ugyanígy el kellett magyarázni, hogy mire kérem a pénzt, buszjegynél is. Még az egészségügyi betéttel is zsugoriskodott, többször nekem kellett megvennem 13-14 évesen a kevés zsebpénzemből (vagy szülinapi/névnapi pénzemből). Ha ruha kellett, pl úszódressz úszásórához a suliban, akkor is csak a legbénább, legolcsóbbat vehettük, de azt is szinte könyörögni kellett.
Ami ha tényleg nem lett volna rá való, megértettem volna. Na de nem ez volt. Alkoholra minden nap jutott pénz érdekes módon... Meg magának császárszalonna és mikor mi - amihez mi nem nyúlhattunk, mert az csak az övé...
Nem sok jó emlékem van róla - de ami jó emlékem van is keserédes a háttér miatt.
Köszi a válaszokat !
Gondolom ezért kell a család ezeknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!