Ajándékozásnál minden évben az van, hogy öt percig hallgatom, hogy minek költöttem ennyit, ahelyett, hogy csak megköszönné és elvenné. Valakinél még ilyesmi?
Miert kell ezt basszus....
Kb 5 e ft ertekben kapott ajandekot.
Meg amikor tegnap mondtam h boldog nevnapot, ilyet szolt, hogy “mikor volt az mar...”, hetfon, es mindig hetvegen szoktuk tartani....
Micsoda problémák.... 😁
Nem kell mindent szó szerint venni, érted?? Szokás a megajándékozott részéről szabadkozni udvariasságból, hogy óóó, miért rám költöd a pénzed, nem kellett volna, azért, hogy neked több maradjon. A névnap meg olyan, főleg ha egy családban éltek, hogy aznap amikor van a névnap, szóban illik felköszönteni, ajándékkal meg hétvégén, vagy amikor tartjátok.
Én megértem, hogy a Kérdezőnek ez bosszantó. Anyám pont ilyen. Basszus, egy 4 ezer forintos könyvre is szó szerint ugyanaz a reakciója, hogy "de hát miért költesz". Annyira utálom ezt!! Úgy beolvasnék, hogy "azért b+, mert így illik."
Komolyan, mintha toronyórát vettem volna lánccal.
Engem amúgy az az oldala bosszant (dühít), hogy úgy érzem, mintha le lennék cseszve, hogy szórom a pénzt, mert nekem olyan sok van. Tehát még ebből sem az jön le, hogy mondjuk rászántam 4-5 ezret az ajándékára, hanem az, hogy nekem annyi van, hogy abból ezt meg tudtam tenni. Baromira irritál engem is:(((
Nem tudom, ha leállnék az ajándékozással felé (anyám felé), akkor meg mit reagálna. (Amúgy érdekes, ő NEKEM sosem vesz semmit, a kamasz lányom kap tőle karácsonyra egy 10 ezrest.) Nem mintha baj lenne, csak ez is fura, jelképesen egy doboz csoki sem, soha.
Köszönöm, hogy írtatok!
Igazából nekem ez rosszul esik. Készülök, gondolkodom, vásárolok, és a sima köszönöm helyett, ami bőven elég lenne, mindig ez jön. És én is azt érzem, amit az egyik válaszoló is írt, hogyha kevesebbet kapna, egy tábla csokit mondjuk (sarkalatos példa), akkor meg az lenne, hogy ő bezzeg annó mennyit készült, sütött stb.
Valójában az anyámnak soha semmi nem jó amit csinálok, csak olyan elszomorító, hogy még ebben is talál valamit. Nekem legalábbis nagyon rosszul esik.
Akkor idén ne vegyél semmit.
De ha hétfőn volt a névnapja, és csak ma voltál képes annyit mondani, hogy boldog névnapot, akkor azért nem csoda, ha annyira nem lelkesedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!