Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önző dolog, ha valaki saját...

Önző dolog, ha valaki saját elhatározásból nem vállal gyermeket?

Figyelt kérdés
2022. szept. 30. 19:56
 81/93 anonim ***** válasza:
100%
#83 Ez nem csak most van így, mindig is ilyen volt a közgondolkodás. Az én életemet ez kísérte végig, a mai napig is kapok megjegyzéseket miatta. Például, hogy ahl
2022. okt. 2. 07:48
 82/93 anonim ***** válasza:
96%

ahol nincs gyerek, az nem család. És ezt olyan valakitől kaptam meg, akitől a legkevésbé vártam volna. Én is visszaszólhattam volna, hogy ők sem család, mert elváltak, és a gyerek a nőnél maradt. Csak én nem vagyok ilyen tapintatlan barom...

N

2022. okt. 2. 07:52
 83/93 anonim ***** válasza:
96%
Multkor az egyik munkatarsam nekem allt, hogy “27 eves vagy, mikor akarsz szulni? Nekem 27 evesen mar 4 eves volt a fiam” mondta egy olyan no aki 42 eves. tobb mint 20 eve hazas es ugyanennyi ideje veri is a ferje. Mindig kek-zold foltokkal jon be dolgozni, nem tudja a ferje, hogy cigizik, elveszi az osszes penzet, stb. Hat ezert megerte 23 evesen szulni. 23 evesen en is hasonlo kaliberu pasinak szulhettem volna, sajnos masfel evet elcsesztem egy pszichopata baromra.
2022. okt. 2. 09:05
 84/93 anonim ***** válasza:
85%
nekem szigorú családom van, és konzervatív. apukám és bátyám szava döntő a családomban. állandóan mondják hogy 24 éves létemre, lassan el kéne kezdenem a családalapítást. nemsokára összeházasodunk jelenlegi párommal. majd szeretnék gyermekeket, de most még kicsit várnék. ők azonban folyton sürgetnek.
2022. okt. 2. 09:39
 85/93 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Sosem értettem ez miért lenne az
2022. okt. 3. 06:57
 86/93 anonim ***** válasza:
28%

83, 84

Nem bántásból, én nagyon későn szültem mindkét gyereketemet (közel a 40-hez) és egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy 25 éves kor körül ideális, csak segíteni akarnak, hogy ne csesszék el mások (persze ettől még semmi közük hozzá továbbra is). Nekem is sokkal jobb lett volna akkor, jobban bírtam volna érzelmileg, fizikailag, mint most. Most már szívesebben lennék nagymama, alkalmi babázással, besegítéssel, mint anyuka. Csak hát akkor nem voltak meg az anyagi, érzelmi feltételek sajnos.

2022. okt. 3. 11:36
 87/93 anonim ***** válasza:
100%
86-os, most sincsenek meg az anyagi feltételek hozzá a 20-30 közötti korosztálynak. Vagy majd a 220.000 ftos fizetésünkből kéne egy albérletet és/vagy hitelt törlesztenünk mellé ellátni a gyerek minden szükségletét és nem éhen halni? Aztán jönnek itt az emberek hogy jaj ott a CSOK meg a babaváró meg az anyámkínnya, aztán ezeknek mondom hogy tudják-e hogy 32 millió ft egy garzonlakás Budapesten. 1) Hogy kukázol össze ennyi hitelt meg hogy fizeted a szar fizetésedből? 2) Hogy tudsz megfelelő körülményeket teremteni magadnak, a férjednek és a gyereknek egy mondjuk 25-30 négyzetméteres lakásban? A kutya itt van elásva, a két véglet engedheti meg magának a gyereket, vagy a felső tízezer, vagy akik mélyszegénységben élnek és nem érdekli őket milyen embert nevelnek fel meg jó életet biztosítsanak neki, csak jöjjenek a támogatások és a segélyek hogy holnap legyen mit enni, az mindegy, hogy a gyerek 16 évesen már börtönben lesz.
2022. okt. 3. 19:53
 88/93 anonim ***** válasza:
100%

Beszélek itt össze vissza az anya fizetéséről. :)

Mennyi is a GYES meg a GYED? Egyik 90.000 ft a másik 120.000? Lenne a családnak egy NAGY SEMMI meg az apa bevétele akinek ha csak nem 7 számjegyű a fizetése, akkor puff...

2022. okt. 3. 19:57
 89/93 anonim ***** válasza:
26%

87

Én csak annyit írtam, hogy nem piszkálásból mondják nektek. Sajnálom, ha szarok a körülményeitek meg a kilátásaitok, nekünk se a legidálisabbak.

2022. okt. 3. 19:59
 90/93 A kérdező kommentje:
#89-es - de, sajnos sokszor rosszindulatból is. Nekem is van ilyen rokonom, aki sosem állja meg, hogyha találkozunk, hogy megkérdezze, hogy miért nem mentem még férjhez és mikor lesz már gyerekem? Nem segítő szándékból, csak tiszta mérgező rosszindulatból kérdezi. SZerintem sokaknak van ilyen jellegű traumája is, hogy a társadalmi elvárásoknak való meg nem felelés miatt megszégyenítik őket.
2022. okt. 4. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!